Spotkanie z poezją WUKI we Wrocławiu !
Wszystkich, którym w dniach 24-25 listopada blisko do Wrocławia, informuję, ze nadarza się doskonała okazja do spotkania ze wspaniałą poezją naszej Koleżanki WUKI. W ramach VIII WROCŁAWSKIEGO PRZEGLADU KULTURY STUDENCKIEJ odbędzie sie bowiem koncert piosenek do Jej poezji.
Myślę, że Wiesię będzie można spotkać osobiście na koncercie.
http://pu.i.wp.pl/bloog/73119096/484...UKA_xL_big.jpg
Szczegóły koncertu
Odp: Spotkanie z poezją WUKI we Wrocławiu !
Troszkę szczegółów:
Zapraszamy Was na szczególny koncert. Koncert poezji Wiesławy Kwinto-Koczan, poetki z Torunia. Jej wiersze trudno zakwalifikować do jednej szuflady. Jest tu bowiem trochę opowieści o życiu, domu, Bieszczadach czy wreszcie sprawach codzienny... ch, które dotyczą każdego z nas. Swoją poezją zaskarbiła sobie sympatię czytelników w całej Polsce. Ale nie tylko czytelników - jej poezja stała się bowiem także swoistym manifestem muzycznym dla bardzo wielu wykonawców Krainy Łagodności. Jako pierwsi przed laty porwali się na nią muzycy z Małżeństwa z Rozsądku. Potem przybywało (i nadal przybywa!) kolejnych odtwórców jej wierszy. Części z nich będzie można posłuchać na naszym koncercie. Piękne wiersze Wuki zagrają i zaśpiewają bowiem wspomniane już Małżeństwo z Rozsądku, Dom o Zielonych Progach, Nad Porami Roku, Grzegorz Śmiałowski oraz Sławek Qsz z zespołem. Gościem szczególnym tego koncertu będzie oczywiście sama poetka, która zaprezentuje na scenie strofy swojej poezji. Zapraszamy Was już dziś na koncert "Nocne niebo śpiewa z Aniołami" w ramach WPKS 2012!
ojej co za pech! czemu akurat ten termin????? :-(
http://forum.bieszczady.info.pl/show...-jesieni/page2
niestety bede chyba daleko od Wrocławia :-(
Też, bubo, bardzo żałuję. A bywało tak blisko - Toruń, Opole ! Widać jednak, że sądzone nam się spotkać... w górach! I na to liczę. Miłych chwil w tym czasie "tam gdzie trzeba".
"Nie wiem, co to poezja,
Nie wiem, po co i na co,
Wiem, że czasami ludzie
Czytają wiersze i płaczą..."
Wł.B.
Wszysko wskazuje Wuko, że będziemy, więc mam nadzieję - do zobaczenia :)
Bardzo mnie to cieszy. Znów Wrocław z Wami (w podobnym klimacie) Do zobaczenia!!!
PROGRAM Wrocławski Przegląd Kultury Studenckiej W górach jest wszystko co kocham 2012
środa, 21 listopada 2012 16:06
SOBOTA – 24 listopada 2012
- godz. 15:00 – koncert konkursowy – 20 wykonawców wyłonionych w drodze eliminacji spośród zgłoszonych zespołów
- godz. 19:30 – laureat z roku 2011 – zespół Jednym Słowem
- godz. 20:00 – KONCERT W górach jest wszystko co kocham – jesienna premiera CD "W górach jest wszystko co kocham cz. VIII"
Caryna
Celtic Tree
Myśli Rozczochrane Wiatrem Zapisane (laureaci WPKS 2010)
Dom o Zielonych Progach
Chwila Nieuwagi
4razy w Roku
Prowadzenie: Rafał Tomczyk
NIEDZIELA – 25 listopada 2012
- godz. 14:00 – koncert laureatów WPKS 2012
- godz. 16:00 – Koncert pt. "Nocne niebo śpiewa aniołami" – koncert poezji Wiesławy Kwinto-Koczan. Prowadzenie: Basia Beuth
WYSTĄPIĄ:
Wiesława Kwinto-Koczan
Zaespół Qsz
Nad Porami Roku
Małżeństwo z Rozsądku
Dom o Zielonych Progach
To już w tę niedzielę. Zapraszam.