Odp: IV Karpacka Biesiada
Piotr , Jacek ..już się piszę na 90% :)
Ja chcę jechać na 99,6 %. jeżeli nie wypadnie coś zupełnie nadzwyczajnego.
Chcę zabrać paru znajomych ale dokładnie i jakie miejsca chcemy - dam znać po wtorku, bo we wtorek mam zebranie SKPG.
Joorg, zapisuj się szybko, bo podobno miejsc jest mało.
W kwestiach techniczno - dojazdowo-dojściowych.
Przyjemniejsze i nieco krótsze, a na pewno mniej strome niż szlakiem jest dojście na Cyrlę bez szlaku przez przysiółek Makowica, ale trzeba znać drogę.
Ja znam, może się ktoś "dokleić". To nie jest droga dojazdowa, ale jej skrót.
Zastanawiam się nad dojazdem w czwartek.
Samochodem terenowym (a nawet zwykłym o dobrym zawieszeniu, ale to zależy od warunków w danym dniu, całkiem inaczej będzie po śniegu) da się dojechać legalnie wspominaną leśną drogą do przysiółka Makowica, skąd jest jeszcze ok. 20-25 min. pieszo do schroniska.
Samochód można również za zgodą leśniczego zostawić przed leśniczówką w miejscu gdzie zaczyna się skrót. Jest to dobre 30 min.mniej marszu do góry niż od parkingu w dolinie.
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
na 90%
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
na 99,6 %
Daję więcej.. na 100%... tyle że nie pojadę :( Ale żałuję, tym bardziej, że pierwotnie miałam "występować" u boku Wojtka, Bazyla i Bartolomeo. Program zapowiada rewelacyjne spotkanie. Trzymam więc kciuki, żeby wszystko się udało, a 23-25 myślami będę z Wami, choć ciałem w czeskiej Pradze.
Cześć, ja tylko potwierdzę że miejsca łóżkowe są na wykończeniu. Zapraszam jakkolwiek, kiedykolwiek. Ważne by się spotkać.
Czeka jeszcze trochę miejsc karimatowych, oraz duuuuuużo miejsc namiotowych :):)
Pete
Mamy plan pojawic sie juz w czwartek na Cyrli w godzinach wieczornych - tzn jesli PKP nie spłata figla to o 18 powinnismy byc w Rytrze. Pojedziemy pociagami Oława- Tarnów- Rytro- wiec jesli ktos tez wybiera tenze srodek lokomocji w ten sam dzien - to mozna by sie juz w pociagu spotkac?
Ciesze sie ze was w koncu poznam!!!! :-D
Cytat:
Zamieszczone przez
Petefijalkowski
Cześć, ja tylko potwierdzę że miejsca łóżkowe są na wykończeniu. Zapraszam jakkolwiek, kiedykolwiek. Ważne by się spotkać.
Czeka jeszcze trochę miejsc karimatowych, oraz duuuuuużo miejsc namiotowych :):)
Pete
To my rezerwujemy miejsce karimatowe w jakims cichym i cieplym zakatku schroniska! :-P
Dwa slowa techniczne:
Niestety wszystkie dostepne miejsca noclegowe, zarowno lozkowe jak i karimatowe zostaly obecnie wyczerpane. Czekam na
przelewy od osob ktore zarezerwowaly miejsca i pozniej po sprawdzeniu byc moze jakies wolne miejsca sie udostepnia.
Schronisko Cyrla ma niestety/stety ograniczona pojemnosc i w trosce o po prostu nie stratowanie sie nawzajem nie bede przyjmowal
zapisow powyzej liczby 50os. Dla osob mocno lubiacych chlodek jest oczywiscie mozliwosc rozbicia namiotow.
Licze na zrozumienie i zapraszam do Cyrli na biesiade.
pozdrawiam,
Piotrek
Biesiada odbyła się.
Było jak się tego należało spodziewać - rewelacyjnie.
Oprócz organizatorów było sporo bywalców i sympatyków forum, m.in. Wojtek Pysz, Manio, Miejscowy, Kuba z Kosaryszcza, Buba i Toperz, Darek Dyląg (jeśli kogoś pominęłam - to przepraszam, było nas w sumie ponad 50 osób).
Wszystkie 9 prelekcji bardzo ciekawych, a potem granie i śpiewanie do upadłego przy gitarze Mania, również Kuby i jego przyjaciela Wojtka.
Przyznam, że ja już trzeciej kolejnej nocy nie zdzierżyłam ;)
Bardzo dziękuję Piotrkowi za organizację tak kapitalnej imprezy.
Proszę o ewentualne zdjęcia.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
Biesiada odbyła się.
Ja też potwierdzam, że się odbyła;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
Proszę o ewentualne zdjęcia.
Jako początkujący biesiadowicz, nie wiem, jakie zwyczaje na biesiadach panują. Czy też obowiązuje bezwzględna ochrona wizerunku osób uczestniczących? Na wszelki wypadek dyskretne zdjęcie z wędrówki po Beskidzie Sądeckim w przerwie miedzy wschodniokarpackimi opowieściami.
Załącznik 30754
Mimo, że nie miałem w planie, to jednak zjawiłem się na biesiadzie. Mieliśmy bardzo silną forumową reprezentację, a może nawet byliśmy większością :)