Przejście graniczne Krościenko
Witam, potrzebuję praktycznej porady dot. przejścia granicy w Krościenku.
Planuję przedostanie się z naszych Bieszczad w Bieszczady Ukraińskie i najszybszym wariantem było by przekroczenie granicy właśnie w Krościenku. Z tego co się dowiedziałem nie można tam przechodzić na piechotkę, jedynie w aucie.
Czy ma ktoś praktyczne doświadczenie w wynajęciu TAXI w Ustrzykach Dolnych i takie przejechanie granicy? Czy taksówkarze wejdą w taki interes, będzie nas czterech więc koszty nie będą makabrycznie duże tylko czy szofer się godzi na taki przejazd?
Druga sprawa to chęć dostania się do Husnego. Czy z granicy lepiej dojechać do Sambora czy Starego Sambora i tam łapać marszrutkę do Husnego? Chodzi o okres zimowy (luty).
Odp: Przejście graniczne Krościenko
Cytat:
Zamieszczone przez
Arni
(...)
Czy ma ktoś praktyczne doświadczenie w wynajęciu TAXI w Ustrzykach Dolnych i takie przejechanie granicy? Czy taksówkarze wejdą w taki interes, będzie nas czterech więc koszty nie będą makabrycznie duże tylko czy szofer się godzi na taki przejazd?
.Nie mam praktycznego doświadczenia, ale sądzę że nie powinieneś mieć problemu , bo co drugi samochód miejscowy tankuje na Ukrainie, tyle tylko że będziesz musiał się dogadać na przejazd prywatny, bo z kogutem to chyba musiałby mieć zezwolenia na zarobkowanie za granicą ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Arni
(...)
Druga sprawa to chęć dostania się do Husnego. Czy z granicy lepiej dojechać do Sambora czy Starego Sambora i tam łapać marszrutkę do Husnego? Chodzi o okres zimowy (luty).
O które Husne Ci chodzi : to zakarpackie za Użokiem ? czy o Husne Wyżne ? Często są mylone.
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
....O które Husne Ci chodzi : to zakarpackie za Użokiem ? czy o Husne Wyżne ? Często są mylone.
Fakt ,że często są mylone, ale tak dla ścisłości, to zakarpackie to Husny , a to po "galicyjskiej" stronie to Husne.
Cytat:
Zamieszczone przez
Arni
....Druga sprawa to chęć dostania się do Husnego. Czy z granicy lepiej dojechać do Sambora czy Starego Sambora i tam łapać marszrutkę do Husnego? Chodzi o okres zimowy (luty).
Najkrócej jest jechać: Krościenko -Chyrów- Stary Sambor -Turka - Jabłonka Niżna - Borynia - Wysocko Wyżne i następnie do Husnego Niżnego i dalej Wyżnego.Piszesz w lutym przyszłego roku ? To wtedy może głębokie dziury w drodze będą zasypane śniegiem ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
Fakt ,że często są mylone, ale tak dla ścisłości, to zakarpackie to Husny , a to po "galicyjskiej" stronie to Husne.
Znowu masz rację.
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Znowu masz rację.
A tam... a tam,:lol: ciekawe to nazewnictwo , on Husny , one Husne ,..a gdzie ona "Husna" ? ;)
joorg, głębokie dziury w asfalcie mnie nie interesują bo nie jadę swoim lecz marszrutkami, łatać ich nie zamierzam.
Co do Husnego to chodzi mi o te mieścinę pod Pikujem, to do niej chciał bym się jakoś dostać, stąd pytanie czy dojechać do Sambora, Starego Sambora czy może Chyrowa i tam łapać marszrutkę.
joorg, głębokie dziury w asfalcie mnie nie interesują bo nie jadę swoim lecz marszrutkami, łatać ich nie zamierzam:wink:
Co do Husnego to chodzi mi o te mieścinę pod Pikujem, to do niej chciał bym się jakoś dostać, stąd pytanie czy dojechać do Sambora, Starego Sambora czy może Chyrowa i tam łapać marszrutkę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Arni
joorg, głębokie dziury w asfalcie mnie nie interesują bo nie jadę swoim lecz marszrutkami, łatać ich nie zamierzam:wink:
(...).
O jaaaa ~^^^ !
To szkoda że nie zamierzasz ich łatać, byłoby interesujące :wink:
Powodzenia w łapaniu marszrutek.