Autobusem w Bieszczady [interREGIO, Neobus, Polski Bus itp.]
Podobnie jak w zeszłym roku Przewozy Regionalne uruchomiły interREGIO bus relacji Katowice - Ustrzyki. W tym roku trasa nie poprowadzi przez Komańczę jak w zeszłym roku, a przez Lesko, Polańczyk i Buk.
Oferta ciekawa dla studentów i uczniów - bo obowiązują zniżki ustawowe. Szkoda tylko że czas przejazdu tak długi...
Szczegółowy rozkład jazdy znajduje się tu:http://www.przewozyregionalne.pl/sit...zerwca_v.4.pdf
Odp: interREGIO Bus Katowice - Ustrzyki Górne
Jak myślicie, czy jadąc we wtorek (dokładnie w 3 tygodniu sierpnia) z Krakowa tym InterRegio Busem nie będę miał w trzema osobami problemu z miejscem? Pierwszy raz wybieram się w Bieszczady. Oraz dodatkowe pytanie czy bagaże można schować w luku bagażowym? :)
Jechałam niedawno tym autobusem na trasie Katowice - Rzeszów, był to piątek po południu.
Już w Katowicach połowa osób (w tym inwalida i kobieta z dzieckiem) zostały na dworcu.
Ogólnie było strasznie, panowała wolnomerykanka, ludzie się pchali jedni przez drugich.
"Zdobyłam" miejsce w autobusie chyba tylko dlatego, że byłam tam na przystanku 20 minut wcześniej, a jednocześnie miałam na placach duży plecak z którym władowałam się do środka i potem już nie wychodziłam nawet aby umieścić go w bagażniku (mimo, że kierowca na mnie krzyczał)
Gdybym wyszła i plecak włożyła do bagażnika to prawdopodobnie plecak by pojechał beze mnie, bo nie wepchałabym się z powrotem, wobec czego położyłam go na podłodze koło siebie.
Kierowca nie chciał brać ludzi na stojąco, ale w końcu wziął z 10 osób.
W Krakowie był dziki tłum ludzi, wysiadły może ze 3 osoby i tyle samo wsiadło.
Zdecydowanie lepiej jechać np. "polskim busem", cena jest ta sama, a komfort jazdy bez porównania lepszy.
Tylko, że PolskimBusem nie dojadę do Wetliny...
Liczę, że ze względu na to, że będzie to wtorek a nie piątek to jakoś się we czwórkę z kolegami zmieścimy.
Ale dojedziesz do Rzeszowa, bilet trza rezerwować jak najwcześniej przez ich stronę Im wcześniej, tym niższa cena. Masz pewność, że będzie miejsce i wysoki komfort. A z Rzeszowa w Bieszczady to już bez problemu, są PKS-y, w tym dodatkowe połączenie wakacyjne albo busy. Poza tym w wakacje do Wetliny? Po co? Luźniej będzie w Krakowie.
Daruj sobie te złośliwości. Nie ich potrzebuje, tylko podpowiedzi w sprawie dojazdu.
Z Rzeszowa z tego co widzę nie ma żadnego bezpośredniego połączenia, tylko same z przesiadką w Sanoku. Z PolskimBusem zamawianym nawet dzisiaj (czyli łącznie trzy bilety) zapłacę za nie prawie dwa razy więcej niż za IrBus.
Czy ktoś jeszcze ma jakieś informacje odnośnie obłożenia w InterRegio Bus na odcinku z Krakowa?
Na temat celu mojej podróży.
Cytat:
Zamieszczone przez
Dudzio
Na temat celu mojej podróży.
Dudzio ! Uśmiechnij się jak jedziesz w Bieszczady.
Zalogowałeś się na forum bieszczadzkie, a nie w centrum informacji autobusowej. Podziękuj , że ludzie coś ci chcą pomóc.
Nie wymagaj rzeczy niemożliwych , czyli odpowiedzi na takie pytania :
Cytat:
Czy ktoś jeszcze ma jakieś informacje odnośnie obłożenia w InterRegio Bus na odcinku z Krakowa?
Nie kumasz, że w każdym dniu może być inaczej ?
Ja odradzam ten Regio bus, gdyż biletów na niego nie da się zarezerwować wcześniej i do autobusu wchodzi kto pierwszy ten lepszy, ludzie z biletami pozostali na dworcu a bez biletów weszli do środka.
Jest co najmniej kilka linii, gdzie można wcześniej zarezerwować bilety.
Dla przykładu :
http://busyavanti.weebly.com/rozk322ad-jazdy.html jechałam w ubiegłym roku z Katowic, wysoki komfort.
Inne znalezione "na szybko" w Internecie:
http://www.neobus.pl/rozklad-jazdy/
http://www.arrivabus.pl/index.php?op...szlaku&lang=pl
edit:
Trzeba się liczyć z przesiadką w Sanoku, gdyż większość tych busów autobusów kursuje do Sanoka lub Polańczyka, ale z Sanoka to już blisko.