10 załącznik(ów)
Odp: Moje Bieszczady 2013
Dzień I
Wyjazd z Wetliny na Przełęcz Wyżną i żółtym szlakiem podchodzimy do schroniska.Potem szczytem do Przełęczy Orłowicza i żółtym szlakiem przez "MANHATAN" do Wetliny.
Tu znajdziecie czasy i odległości w km. na tym szlaku:http://www.szlaki.net.pl/sesja.php?id[]=242602&id[]=242598&id[]=242797&id[]=242725&skala=1&wyn=1#a
Załącznik 32540 Załącznik 32541Wyjątkowo dużo było tych kwiatków na podejściu do Chatki
Załącznik 32542 Załącznik 32543Warto też obejrzeć się za siebie
Już na szczycie:
Załącznik 32545Załącznik 32546
Załącznik 32544
Załącznik 32539
Na przełęczy:
Załącznik 32547
W drodze do Wetliny:
Załącznik 32548
Cytat:
Zamieszczone przez
tolek banan
Nie są to jakieś super szlaki i trasy i pewnie dla "forumowych wyjadaczy" to "pikuś".
To akurat nie ma żadnego znaczenia - pisz o trasach i wycieczkach, które podobały się Tobie a nie o takich, które mogą podobać się "forumowym wyjadaczom". Właśnie tego zwykłego zachwycania się Bieszczadami, bez napinania się i nieposkromionych ambicji :wink:, brakuje na forum najbardziej. Na bieszczadzkim forum brakuje bieszczadzkich połonin, każda relacja z wycieczki na Wetlińską, Caryńską, Tarnicę czy Szeroki Wierch powinna być tu witana z radością. I tak jest w przypadku Twoich wycieczek.
Cytat:
Zamieszczone przez
tolek banan
Dawno nie byłem na tym szlaku bo nie poznaję tego miejsca. Samochody? Tabliczka "Wetlina"? Trzeba będzie kiedyś tam połazić :smile: Piszesz, że szedłeś przez Manhattan - jak tam byłem ostatnio wchodziło się do Wetliny wprost na Chatę Wędrowca. Teraz jest inaczej?
1 załącznik(ów)
Witam
Tej tablicy jeśli dobrze pamiętam , to w zeszłym roku w sierpniu nie było.Za nią kryje się bar i przy piwku można cieszyć oczy pięknymi widokamiZałącznik 32551
gdzieś na jego wysokości można zejść ze szlaku i odbić na Manhattan.
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
...jak tam byłem ostatnio wchodziło się do Wetliny wprost na Chatę Wędrowca. Teraz jest inaczej?
Tak samo,po dotarciu do asfaltu w prawo +- 50m.
6 załącznik(ów)
Dzień II
Przełęcz Wyżniańska- Połonina Caryńska –Przełęcz Przysłup-Schronisko Koliba-Bereżki-Wetlina
Plan szlaku:http://www.szlaki.net.pl/sesja.php?id[]=242793&id[]=241623&id[]=242763&skala=1&wyn=1#a
Miejsce startuZałącznik 32591 widok na Połoninę Wetlińską
Widok podczas wchodzenia na Caryńska:Załącznik 32592 Załącznik 32593 Załącznik 32594
Warto czasami obejrzeć się za siebie ignorując słowa piosenki:"Nie oglądaj się za siebie bo ostatnich gryza psy"Załącznik 32595ale warto tez spojrzeć pod nogi Załącznik 32596
CIĄG DALSZY NASTĄPI
8 załącznik(ów)
Były miejsca , gdzie trzeba było się namęczyć:Załącznik 32601
ale po to jedziemy w Bieszczady aby się zmęczyć-wtedy czuję ,że odpocząłem
Już na połoninieZałącznik 32606Załącznik 32605Załącznik 32604Załącznik 32608
Schodzimy do Koliby Załącznik 32611Załącznik 32609Załącznik 32610
Jeden z "mieszkańców" schroniska -wpadł mi w oko obiektywu w czasie oczekiwania na kawę:Załącznik 32612
Schodzimy do Bereżek Załącznik 32613Załącznik 32614
Tu łapiemy stopa i pierwszy raz w Bieszczadach stopem wracamy do Wetliny
P.S. "Wywala " mi fotki , na podglądzie są po zapisaniu "nima"
"Wyjątkowo dużo było tych kwiatków na podejściu do Chatki"
-to dziewięćsił bezłodygowy, rośnie go pełno
Na sam widok tłumów przy Chatce Puchatka i wejściu do Wetliny -przeszły mnie dreszcze! Jak to dobrze, że latem nie chodzę szlakami!!
"-to dziewięćsił bezłodygowy, rośnie go pełno"
Wiem ,że to dziewięćsił , jednak na tym szlaku było go wyjątkowo dużo i rósł "stadami" Na innych szlakach rzadziej spotykałem.
A właśnie ja ostatnio nie widziałem zbyt wiele - tylko jakies małe kępki.