Przywitanie filmem z Bieszczad (50 minut)
Witam Was wszystkich serdecznie
Chciałem się z Wami na wstępie podzielić moją kolejną wyprawą w Nasze najpiękniejsze góry w Polsce.
Proszę nie krzyczeć na mnie jeśli coś się nie podoba :)
Konstruktywne uwagi i krytyka mile widziane.
Oczywiście brawa i "gratzy" zdecydowanie bardziej ;)
http://www.youtube.com/watch?v=qBIcohcctsg
ps. PROSZĘ O REZERWACJĘ 50 MINUT NA OGLĄDANIE! NAJLEPIEJ WIECZOREM Z POPCORNEM.
Odp: Przywitanie filmem z Bieszczad (50 minut)
Obejrzeć obejrzałem,ale.....uczucia mam mocno mieszane...:roll:
Może dlatego, że miało być to bardziej nagranie dla znajomych, ale stwierdziłem, że być może można się nim podzielić z większym gronem :)
Rozumiem, że tego typu nagranie dla starych wyjadaczy Bieszczad może być "obrazą".
No cóż, jeśli będzie negatywnie, to post usunę i film dla Was pójdzie w niepamięć. :)
Pozdrawiam
ps. Prosiłem o konkretną krytykę, o gustach rozumiem, że nie rozmawiamy :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Marian Kapusta
Rozumiem, że tego typu nagranie dla starych wyjadaczy Bieszczad może być "obrazą".
Jak ktoś jest "starym wyjadaczem" to nie będzie się czuł "obrażony" relacją z żadnego miejsca. Inna rzecz, że film może się podobać lub nie, ale - tak jak piszesz - to raczej kwestia gustu, podobnego (lub diametralnie innego) podejścia do gór i wielu różnych elementów, o których niekoniecznie warto pisać.
Cytat:
Zamieszczone przez
Marian Kapusta
...Prosiłem o konkretną krytykę...
No to ja napiszę jakie błędy według mnie popełniłeś.
Film jest za długi żeby zainteresował postronne osoby. Sam obejrzałem po łebkach. Z tych ujęć można by zrobić dużo ciekawszy 10-15 minutowy film. Są ujęcia nieciekawe, kiepsko nagrane (trzęsąca się kamera), nagrane w pionie (tak się nie kręci) lub po prostu za długie (np. 25 sek ujęcie ogniska). Nie wiem do jakiego kodeka renderowaleś film ale stawiam na xvid, są miejsca gdzie kodek nie radzi sobie z obrazem i wyłażą macrobloki (np czas 15.30).
Ale nie martw się moja gadaniną, kręć ile wlezie a będzie coraz lepiej.
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedź.
Zdecydowanie słowami klucz (poprawna forma?) są tutaj "postronne osoby". Film rzeczywiście był nagrywany dla ekipy, z którą podróżowałem + dla kilkunastu osób, z którymi byliśmy wcześniej kilkukrotnie w Bieszczadach. Odczucia ich są bardzo pozytywne, ponieważ wracają pewne wspomnienia. Coshoo - dzięki za podsumowanie. Z pewnością wezmę uwagi pod uwagę ;)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!