Majster Bieda czyli Zakapiorskie Bieszczady wydanie 5 znacznie poszerzone-A.P
Hej,mam właśnie w ręku i czytam ,5 już wydanie zakapiorskich Bieszczadów- Andrzeja Potockiego.
Mnóstwo poszerzonych życiorysów,przygód ,słynnych Bieszczadników i Zakapiorów
Ale jest jedno ale, wśród tej całej plejady Zakapiorów brakuje mi Jano,-Pustelnika,Fotografa(autora 5 albumów o tematyce Bieszczadzkiej),Mistyka,Filozofa,Animatora imprez kulturalnych zwiazanych z etnografia i kulturą Bieszczad...
Trochę wstyd panie Andrzeju nie dostrzegać lub przeoczać tak wyśmienita Postać wręcz symbol Bieszczad...dodam tylko ,że Pustelnik Jano jest organizatorem najbardziej znanych Zlotów Leśnych Ludzi
Odp: Majster Bieda czyli Zakapiorskie Bieszczady wydanie 5 znacznie poszerzone-A.P
Hehe dobre, dobre. Coś mi się wydaje, że ten post ma drugie dno.
Odp: Majster Bieda czyli Zakapiorskie Bieszczady wydanie 5 znacznie poszerzone-A.P
Tak...tylko że- A .Potocki którego baaaardzo cenię, robi podobną imprezę od lat:-P ,tak więc są to dwie konkurencyjne imprezy na których często bywają ci sami ludzie,a jak wiadomo konkurencja się raczej nie kocha,ponadtto widocznie są bardziej BARWNE I POKRĘCONE postacie bieszczadzkie niż Jano...każdy ma inną miarkę....zakapiorstwa...
... trochę to ...;)...z całym szacunkiem dla ludzi...."zakapiorów"?... plastikowe... tak jak piwo KSU... niby na chmielu, ale jednak nie... żyć trzeba...fundamenty nie wytrzymują....
... nie o książce...bo nie czytałem....
Don Enrico wspomniał kiedyś o Tytanach, zgiętych w pół na polach i zagonach z motyką, jakoś dla mnie to są postacie wyrodzone z siły, a nie mitu.
Ale jednak Pustelnik Jano w swoim albumie Bieszczadzkie Twarze...mam ten album, poswiecił cała stronę panu Potockiemu...szkoda, że kultura i rzetelność autorsko- dziennikarska nie działaja w dwie strony .o...j panie Potocki kalorii coraz wiecej...a odcinanie kuponów i żerowanie na alkoholizmie niektórych Bieszczadników...to pana sposób na zycie?