7 załącznik(ów)
Odp: "Moje Bieszczady" 2014
Nacieszyliśmy oczy widokami i ruszamy dalej ... na przełęcz a potem do Wetliny Załącznik 35426 Załącznik 35425
Po drodze "rzuciły" mi się w oczy takie poryte miejsca przy szlaku :Załącznik 35427 może wiecie kto lub co tak poryło?
I już na przełęczy Załącznik 35429 po Bieszczadach "chodzi" się w różnym wieku Załącznik 35430
Końcówka szlaku z Przełęczy Orłowicza błotnista Załącznik 35432 ale daliśmy radę . Śpieszę też donieść ,że zniesiono znak zakazu używania kijków bez nakładek na Manchatanie.
Niby sobie taki prosty szlak ale spocić się można było Załącznik 35431 i "oto lotto"
świetna wycieczka, malec nawlekający się na jabłko - pyszne zdjęcie
4 załącznik(ów)
Zawsze mam w zwyczaju będąc na wakacjach fotografować poranny widok z okna , Załącznik 35720aby udokumentować stan pogody.
Dziś dzień zapowiadał się jak mówi młodzież superowo.
W planie jest wyjazd do Cisnej i powrót czerwonym szlakiem przez Jasło -Okrąglik-Fereczatą – Smerek (wieś) do Wetliny.
Postanowiliśmy , w tym roku ,że do punktów wyjściowych na szych wędrówek (moich i żony) będziemy docierać za przy pomocy autostopu lub „PKS” - ARRIVA . „ Busami „(nasz samochód ma dwa tygodnie wolnego J) .Potem powrót "czym się da "
Po dotarciu do Cisnej próbujemy zlokalizować czerwony szlak prowadzący na Okrąglik Załącznik 35715 Po małych trudnościach dotarliśmy do początku szlaku Załącznik 35716 Załącznik 35717
Przy szlaku znajduje się tablica upamiętniająca katastrofę śmigłowca i śmierć dziesięciu żołnierzy w 1991roku Załącznik 35718
Muszę przyznać ,że początek szlaku – podejście leśną ścieżką jest dość stromę i wielu mijanych przez nas turystów często odpoczywało.
(cdn)
Cytat:
Zamieszczone przez
tolek banan
(...)
Muszę przyznać ,że początek szlaku – podejście leśną ścieżką jest dość stromę i wielu mijanych przez nas turystów często odpoczywało.
(cdn)
Co fakt, to fakt. można tam się nieźle nagrzać (co w sumie zimą jest całkiem dobre)
a w porach niezimowych nagrzani turyści odparowują i stąd te snujące się między górami mgły...;)
Cytat:
Zamieszczone przez
asia999
a w porach niezimowych nagrzani turyści odparowują i stąd te snujące się między górami mgły...;)
asia muszę się z Tobą zgodzić :smile: , co będzie widać w dalszej części wędrówki przez Okrąglik do Smereka
Heniu, zgadzam się z Tobą! I to już nieźle nagrzać można się... na samym początku! (czyt. na torach w Cisnej)
9 załącznik(ów)
Tak Jimi :"na samym początku! (czyt. na torach w Cisnej)" można się nieźle nagrzać :???: Załącznik 35767
My jednak początek szlaku :-P mamy już za sobą
i jak widać pogoda się zmieniłaZałącznik 35766 Załącznik 35768 Załącznik 35769
ale trochę niżej też warto spojrzeć Załącznik 35770Załącznik 35771
Na Okrągliku kilka osób odpoczywałoZałącznik 35772 i my dołączyliśmy by nacieszyć oczy widokami
Załącznik 35773 Załącznik 35774 cdn
6 załącznik(ów)
Pogoda się"psuła" ,chmury obniżały a ale krople z nich nie spadały: Załącznik 35931 Załącznik 35932 Droga przez las - ciekawe widoki Załącznik 35933 Załącznik 35934 I dalej w las i pod górę i naszym oczom ukazał się taki widok :Załącznik 35935 na myśl mi przyszło powiedzenie pewnego polityka na temat naszego kraju „ch…. D..pa i kamieni kupa”
I coś dla kibiców :) Załącznik 35936