Robię wypad samotny w bieszczady, możecie coś polecić? [wydzielony]
witam. robię wypad samotny w bieszczady, w dniach 8 lipca 2016 do nie wiem którego lipca, myśle że 4-5 dni. Planuje dużo przejść i spać oczywiście w namiocie. Wypad robię solo, ale miło byłoby na miejscu zamienić z kimś kilka słów, wypić piwo, zjeść posiłek, pogadać albo spalić jakiegoś jointa. Jesteem w pełni przygotowany do wypadu. JEdyna niewiadoma to moja forma dlatego wolę sam wiecie tempo i te sprawy. Jade pociągiem z Poznania... Co do tras sam nie wiem chciałbym przejść wszystkie ale wiem to niemożliwe na pewno zależy mi na tych mniej "rozchodzonych", chcę do natury nie do hołoty. Może możecie coś polecić na miesiąc lipiec, szczerze nie mam pojęcia jak w tym miesiącu wygląda na szlakach...
Odp: Obowiązek zgłaszania wyjazdu w Bieszczady
Idź granicą z przełęczy Radoszyckiej w stronę UG...będziesz miał spokój i ciszę do Okrąglika
no, niezłą trasę mi dałeś. Spoko pomysł, muszę się tylko jakoś tam dostać. Ruszam pociągiem do Rzeszowa, stamtąd będę szukał czegoś na Sanok (widziałem że autobusy bardzo często jeżdżą, pewnie jakieś busy też) i stamtąd będę ruszał gdzieś na szlak. Nie ukrywam, że liczę na piękne widoki. Czy jestem w stanie raz dziennie trafić na sklep? Najbardziej o pitną chodzi, ew. jakaś szama. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia trudności szlaku?
Jeśli możecie polecić mi jakieś inne trasy na kilka dni będę bardzo wdzięczny...nie znam bieszczad póki co a nie chce zawalić pierwszego razu no właściwie raz byłem.... 15 lat temu..:/
Odp: Robię wypad samotny w bieszczady, możecie coś polecić? [wydzielony]
Mapa prawdę Ci powie............
Weź mapę, znajdź Pszczeliny i dalej idziesz na zachód. Caryńskie, Nasiczne, Zatwarnica, Krywe, Tworylne, Szczycisko, Jaworzec, Łopienka, Jabłonki, Rabe, Komańcza. Od tego możesz zrobić kilka modyfikacji, Możesz też iść z Komańczy na wschód.
mam mapy, przewodniki... Pytam Was Panowie tylko dlatego, że Wy tereny znacie, wiedząc czego szukam jesteście w stanie więcej powiedzieć mi jednym zdaniem niż te wszystkie mapy.. Ale z tego co wyczytałem znacznie (dla mnie oczywiście) ciekawsze są tereny zachodnie Bieszczad. Góry niższe za to tereny mniej oblegane przechodzące w większości przez las.. To jest to czego szukam, jak najmniej cywilizacji, jak najwięcej lasów, zwierząt i roślin tym lepiej.. Oczywiście z tą zwierzyną to ostrożnie.. chętnie bym zszedł ze szlaku, popałętał się w lesie z kompasem, rozbił na noc namiot a nie przemierzał puste przestrzenie z pięknymi widokami i turystami w japonkach.... Połoniny piękna sprawa ale nie do końca tego szukam....
Zatem zrób jak radzi Długi. Warto.
A czychające w krzakach groźne zwierzęta to mit dla odstraszenia naiwnych.
Miłych wrażeń😊
a do tego "tereny zachodnie Bieszczad" są poza Parkiem Narodowym więc i chodzić możesz legalnie gdzie dusza zapragnie