-
Poznajmy się
Witam !!!!
Od roku bywam na bieszczadzlkim czacie i poznaję wielu ciekawych ludzi.
Chętnie poznałbym ich osobiście ale nie dane mi było wstrzelić się w termin KIMB-ów.Byćmoże mijałem się z kimś na szlaku, ale skąd mogłem wiedzieć, że to właśnie on/ona.Pomyślałem więc, że może wprowadzimy jakiś znak rozpoznawczy,
który wyróżniałby nas z tłumu "deptaczy".
Może niebieska wstążka przytroczona do plecaka lub cokolwiek innego?
Napiszcie co myślicie o moim pomyśle.
Pozdrawiam z jesiennej Jury "Skuter"
-
Re: poznajmy się
Hehehe, jeszcze ktos Cie wezmie za reprezentanta odmiennej orientacji płciowej...
Hmmm. a moze MarekM opracuje jakies ogolnoforumowe logo (mozna by wziac ta mysz/niedzwiedzia/hipopotama) a pod spodem dopiszemy imie forumowicza, Asiczka zrobi znaczki i sprzeda nam wysylkowo po 20 zl/sztuka?
Deklaruje, ze bede swoj nosic na kapeluszu. :)
A tak poza tym, to ja nosze w Bieszczadach wojskowe blachy na szyi, a na nich mam wytłoczone"Szaszka A Rh minus", ale jak bedziesz sie każdej dziewczynie z blachami na szyi gapił w dekolt w celu przeczytania napisów, to możesz w końcu od którejś dostać po pysku... ;)
Tak wiec znaczek na czapce lub bluzie to chyba najlepsze wyjscie... Jesli, oczywiście, ktos chce sie demaskowac. ;)
pozdrawiam,
-
Dobrym znakiem rozpoznawczym może być plakietka pamiątkowa z któregoś KIMB, przypięta do kurtki, bluzy lub koszuli. Tylko umówmy się, że wszyscy będziemy ją nosić, przebywając w Bieszczadach.
Pozdrawiam
-
Stały Bywalec napisał/a:
Tylko umówmy się, że wszyscy będziemy ją nosić, przebywając w
Bieszczadach.
Ja nie będę z prostej przyczyny - nie posiadam takowej .
Myślę że jest jeszcze kilka osób które także nie posiadają , choć chętnie by sobie nosiły.
Pomysł Szaszki jest dobry i oby został zrealizowany .
Pozdrawiam
-
No powiedzmy że pomysł bedzie dobry... Ale co miałby symbolizować ten znak? Pewien znak jakości? Czyli co - każdy kto ma taki znak jest kul? Całe TWA jest podobnie jak Towarzystwo Karpackie pewną formą snobistycznej bohemy? Tak. Zaszufladkumy wszystko. Wtedy z łatwością będziemy mogli odróżniać turystów od pseudo - turystów.
Nie wiem jak wy ale ja traktuje to forum jako obiektywne źródło informacji. I może niech lepiej tak zostanie.
-
Zgadzam się z tymi co proponują "firmowy" znak rozpoznawczy-do ustalenia pozostaje jaki to ma byc znak-najlepiej znaczek przypinany do kapelusza lub koszuli(lki). Nie jest to moim zdaniem przejaw jakiegokolwiek snobizmu ani wyalienowania się masy-po prostu znak rozpoznawczy KIMB na szlaku-
czy chcemy czy nie, tworzymy pewną wspólnotę i moim zdaniem nalezy to akcentować
Bob
-
Właściwie powtórze tu słowa Boba.
Marcinie, jezeli dla Ciebie forum jest jedynie zrodlem informacji - OK. Ale dla wielu osob forum jest wlasnie pewną wspolnotą ludzi, nawiazało się tu wiele znajomosci a nawet przyjaźni.
A znaczek nie ma byc symbolem przynaleznosci do jakiegos elitarnego klubu TWA, a jesli ktos to tak odbiera - trudno, przejmowac sie tym nie zamierzam.
Znaczek ma pomoc w identyfikacji i ułatwiac nawiazanie kontaktu na szlaku.
-
witam
i pozdrawiam wszystkich
Uważam pomysł ze znaczkiem za fajny, oczywiście dla tych wszstkich co chcą się identyfikować ze społecznością forumową, i tu dla mnie jest obojętne jak bądzie się ona nazywać: czy TWA, czy Towarzystwo Bieszczadzkie, czy Klub Miłosników Biesów i Czadów.itp
W związku z powyższym proponuję uzgodnić tekst, który znalazłby się na rzeczonym znaczku, a ja postaram się o przedstawienie wam propozycji znaczka do oceny i wyboru.
pozdroowka
-
MarekM:
"W związku z powyższym proponuję uzgodnić tekst, który znalazłby się na rzeczonym znaczku, a ja postaram się o przedstawienie wam propozycji znaczka do oceny i wyboru."
Zatem proponuję tekst :
INTERNETOWE FORUM BIESZCZADZKIE
www.bieszczady.info.pl
ELITA ELIT
PSEUDONIM
Co do grafiki, to całkowicie ufam MarkowiM.
Jak widać, tekst jest pretensjonalnie żartobliwy. Na Boga więc, tylko nie udowadniajcie tu zaraz na Forum, że nie jesteśmy elitą, tylko zwyczajnymi ludźmi.
Bo przecież wszyscy jesteśmy nadzwyczajni. Kto w to nie wierzy, niech weźmie na przykład takiego Michała... Rzadko spotykany model, prawda ?
Michał, napisałem to bez cienia złośliwości. Kiedyś byłem na Ciebie trochę wk...ny, ale dawno mi już to przeszło.
Pozdrawiam
-
Propnuje skrót KIMB i nick (pseudonim)
Bob