Plan rowerowy, Horyniec, pytanie o drogą
Może ktoś wie jak wygląda droga z Werchratej do tego miejsca zaznaczonego na mapie,początek chyba jest asfaltowy, ale czy dalej nie będzie piasek po kolana ?;
Ma to byc kawałek trasy pętlowej, ale nie wiem czy to dobry plan przez 4 km po piasku się przebijać.
https://www.google.com/maps/dir/50.2...m1!3e1!5m1!1e4
Odp: Plan rowerowy, Horyniec, pytanie o drogą
asfalcik jak to w lasach państwowych
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
zdavko
Może ktoś wie jak wygląda droga z Werchraty ...
Początek jest taki, koniec może trochę mniej równy:
Załącznik 45071
Dzięki wielkie ,
a zastanawiałem się jak to napisać ;)
To ja znowu,wybieramy się ponownie i pytania o szlak rowerowy odcinek Podemszczyzna-Puchacze, kilka lat temu był dosyć mocno zarośnięty,może był ktoś w tym roku i wie w jakim jest stanie,czy trzeba się przedzierać,czy jest przejezdny.
Przy okazji czy fajna będzie wycieczka wzdłuż Sołokiji, przez Rudę Żurawiecką ?
odcinek Podemszczyzna-Puchacze => Ogólnie jest przejezdny, ale wystarczy, że przez parę tygodni nie jest "przecierany", to szybko zarasta. Prawidłową odpowiedź może dać ktoś, kto szedł tam wczoraj;-)
wzdłuż Sołokiji => Ja polecam. Najlepiej mieć tyle czasu, żeby przejść/przejechać z przystankami przez:
- Teniatyska: cerkwisko i cmentarz, schrony linii Mołotowa;
- Mosty Małe: piękna dzwonnica, cmetarz z pięnką kamieniarką bruśnieńską;
- Kornie - cerkiew, dzwonnica, cmentarz
- odcinek na pn.-wsch - przejazd nasypem dawnej linii kolejowej jarosławsko-sokalskiej, zbliżamy się niemal do słupków granicznych, piachy piękne, miejscami trzeba rower pchać
- Wierzbica - cerkwisko, cmentarz z wyjątkowo piękną kamieniarką
- pewnie jeszcze parę innych, ciekawych miejsc ...
Dzięki wielkie, co do Podemszczyzna-Puchacze tak właśnie myślałem, pewnie sobie odpuścimy.
Co do drugiej trasy, plan jest z Bełżca do Hrebennego, tak ,że zaczepimy o te 3 pierwsze wymienione miejscówki, ponoć tam gdzieś po drodze jest fajny las,jakiś nietypowy,powykręcane drzewa czy coś w ten deseń.
Tak jeszcze przy okazji pytanie o kolejna drogę; czy ta z Polany Horynieckiej (piaszczysta) na górę Chmiele dalej jest w środku zarwana (oberwane płyty betonowe kiedyś były), da się tam przejść ?