-
Koszulka forumowa, edycja 2009
Tak sobie poczytywałem wątek poświęcony metodologii rozpoznawania forumowicza w Bieszczadach i gdy dotarłem do jego 1548643526 strony, postanowiłem coś wymyślić, a nawet wprowadzić w czyn. Poczyniłem zatem stosowne uzgodnienia z Adminem i niniejszym informuję, iż:
Wyprodukowana zostanie koszulka forumowa ,
- typ: tradycyjny, staropolski T-shirt,
- materiał: porządna bawełna,
- krój: z przeproszeniem unisex,
- rozmiar: odpowiedni, co tam komu natura dała,
- kolor: ciemnozielony,
- logo: białe lub żółte, niewielkie, na lewej piersi,
- użyta technologia: sitodruk.
Wstępnie oszacowany koszt koszulki to jakieś 30 zł, ale ostateczna cena zależy od liczby chętnych. Do nabycia będzie uprawniony każdy zarejestrowany forumowicz. Akcja ma charakter non-profit, wszelkie rozliczenia będą dostępne dla zainteresowanych.
Etapy akcji:
- zaprojektowanie logo,
- zebranie zamówień od chętnych,
- zebranie pieniędzy,
- zamówienie produkcji,
- przekazanie koszulek.
Chciałbym, żeby akcja przebiegła sprawnie i miała szczęśliwy finał przed końcem wakacji. W razie wątpliwości pytajcie publicznie lub via PW. Ale na pytanie: "dlaczego tak?" odpowiedź brzmi: "bo tak!", natomiast na pytanie: "czy nie można inaczej, taniej, lepiej i wygodniej", odpowiedź brzmi: "można, ale to niesportowo".
Zaczynamy od konkursu na monochromatyczne logo koszulkowe. Pierwszą i jedyną nagrodą w graficznych zmaganiach jest powielenie tegoż logo w milionach egzemplarzy na rzeczonych tiszertach. Logo powinno przede wszystkim odnosić się do forum jako społeczności, dopiero na drugim miejscu - do portalu bieszczady.info.pl. Jeśli ciekawych projektów będzie więcej, ten najciekawszy zostanie wybrany w drodze szybkiego, forumowego głosowania. Projekty proszę przesyłać do przyszłej soboty, czyli 11 lipca włącznie. W razie potrzeby mój adres mailowy jest dostępny via PW.
Czekam na projekty i pozdrawiam, Wasz Charlie Dyktator :grin:
-
Odp: Koszulka forumowa, edycja 2009
-
A jednak coś ruszyłem. Niektórzy będą woleli iść z wycinanym hołubcem, inny co dwieście trzydziesty szósty krok będzie się kłaniać, inny będzie chodził konikiem (przyznaję, że odgryzam się!), i niech ich po tym rozpoznają, innych zaś po koszulkach :P
-
Jako człek który w corelu umie co najwyżej otworzyć i zamknąć plik nie podejmę się wyprodukowania logo. Rzucam natomiast pomysłem co by logo zawierało w sobie jakąś bieszczadzką chatkę, np. śp. Obnoga widziana od frontu ładnie by się prezentowała moim zdaniem.
-
Niech logo będzie z nami.
-
Będę nosić z dumą jak Powsimordową!
-
30 zetow to chyba dużo za koszulkę, chyba że to jakaś o bardzo dużej gramaturze (chyba że wliczona jest przesyłka).
A co do zielonego to nieważne czy koszulka stedman czy promostars ale trochę się odbarwiają na skutek potu i słońca. Z innymi kolorami raczej problemu nie ma.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jaro
Z innymi kolorami raczej problemu nie ma.
Inne kolory są naganne :twisted:
-
Witam.
Wspolczuje Marcowemu.Dostanie pewnie ze 100 projektow.Jak wybrac najlepszy?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mavo
Wspolczuje Marcowemu.Dostanie pewnie ze 100 projektow.
Pierwsze projekty już spłynęły. Są świetne, więc sam sobie współczuję ;)
-
Jezeli moge cos doradzic,to ja po 50 poprosilbym o nienadsylanie
kolejnych !!
-
niech tam se moderator i pomysłodawca współczuje ja prosze o 3xl a nawet 4 i solennie obiecuje ze nosic ja bede z duma a bez powagi.tylko o numer konta poprosze jak juz projekt wybrany bedzie:-)
-
Jaro napisał
Cytat:
30 zetow to chyba dużo za koszulkę, chyba że...
Czytam między wierszami że masz dojście do znacznie niższych cen koszulek (i usługi sitodruku) i chciałbyś wspomóc brać forumową taką ofertą. Myślę że było to dobrze przyjęte.
Natomiast bardzo źle przyjęte byłoby sugerowanie że Marcowy chce sobie dorobić na koszulkach.
-
Marcowy! Prosze chociaz o szczatkowe informacje z rozwoju sytuacji.
-
Nie widziałem żadnego projektu, ale uważam, że logo powinno być sporych rozmiarów i koniecznie umieszczone centralnie na piersiach. A już w żadnym wypadku jedynie na plecach !!!
W Bieszczadach bowiem z reguły coś się jeszcze na siebie, oprócz koszulki, zakłada, nie zawsze możemy liczyć na połoninie na bezwietrzne +20 st. C.
Sporo z nas (w tym ja) łazi w rozpiętych kurtkach dżinsowych i in. różnych sportowych wdziankach. Chodzi więc o to, aby ów napis w sposób wyrazisty wyzierał spod takiej "marynareczki" i nie trzeba było zaglądać komuś pod wierzchnie ubranie. :roll:
:-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
uważam, że logo powinno być sporych rozmiarów i koniecznie umieszczone centralnie na piersiach
Hmmm, a ja wolałbym coś małego i dyskretnego i po lewej stronie, wszak forumowicze to bystrzy ludzie :-)
Może będą dwie wersje?
-
Stały Bywalcze, oglądając kimbowe zdjęcia myślę, że jesteś rozpoznawalny i bez forumowej koszulki, gdy idę ulicą i widzę gościa w dżinsie z aktówką prawię krzyczę "Cześć SB!";)
Myślę, że Stały Bywalec ma rację, co prawda logo nie musi być większe od koszulki;) ani też w oczojebnych kolorach, ale mały znak umieszczony w bocznej części koszulki może być często zasłonięty.
Nikt nie jest na tyle bystry, by rozróżnić zwykłą zielona koszulkę od tej forumowej. Zieleń to popularny kolor Majko.
Pozdrawiam:)
PS Myślę, że samo logo jest wystarczające, będzie rozpoznawalne, długi napis typu forum tralala może wizualnie rozmydlać obraz.
-
No proszę, znów cztery opinie na trzy posty. Jak ja kocham to forum... :mrgreen: ;)
Projekty dostałem na razie cztery - od Recona, Piskala i MKwinto (2) - ale wiem, że szykują się następne. Wszystkie wrzucę na forum podczas weekendu.
W kwestii rozmiaru logo - zdecydowanie nie będzie to nic wielkiego ani oczojebnego, ale na pewno będzie spełniało swoją identyfikacyjną rolę. Chociaż posługiwanie się takim malutkim znaczkiem byłoby ciekawsze, jako że:
- podnosiłoby adrenalinę na widok każdego człowieka w zielonej koszulce pojawiającego się na horyzoncie... "nasz czy nie nasz?"
- zmuszałoby do intensywnego wpatrywania się w klatki piersiowe mijanych osób płci obojga,
- przy bliższym poznaniu wymagałoby konspiracyjnego uchylenia poły flanelowej koszuli, porozumiewawczego mrugnięcia i wyszeptania: "Jestem z forum..." 8)
-
To uchylanie flaneli w przypadku płci przeciwnej skutkuje strzałem w ryj i kurna integracja na szlaku zajebista...
-
No proszę, aż trzy projekty z Torunia. 75 %
-
-
Mavo, przed poważnym zakładam musisz wcześniej wiedzieć, że mój projekt powinien być odrzucony bo nie spełnia kryteriów konkursowych. Nie jest "białe lub żółte, niewielkie". Nijak nie pasowały mi te kolory do tego loga, więc dałem, jak to napisał Browar, "naganne".
Ja bym stawiał bardziej na "Tercet Toruński"... prześledź ich przygotowania i obozy kondycyjne, zobacz na znaki rozpoznawcze na stole, zobacz na zawodników.
I co...?
-
Czy gdzieś można zobaczyć to o czym rozmawiacie, czy gmin zwykły dostąpi zaszczytu obejrzenia projektów w późniejszym terminie? ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez vm2301
Czy gdzieś można zobaczyć to o czym rozmawiacie, czy gmin zwykły dostąpi zaszczytu obejrzenia projektów w późniejszym terminie? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Marcowy
Projekty dostałem na razie cztery(...), ale wiem, że szykują się następne. Wszystkie wrzucę na forum podczas weekendu.
Co by quorum zebrać :P
Jeszcze co do instruktażu ekshibicjonistycznego - mnie się, Wojtuś, rozchodziło raczej o odchylanie SWOJEJ koszuli flanelowej, żeby logo zaprezentować, a nie rozbieranie KOGOŚ. Ale co kto lubi... ;) :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
Stały Bywalcze, oglądając kimbowe zdjęcia myślę, że jesteś rozpoznawalny i bez forumowej koszulki, gdy idę ulicą i widzę gościa w dżinsie z aktówką prawię krzyczę "Cześć SB!";)
(...)
Pozdrawiam:)
(...)
Pomyliłeś aktówkę z raportówką - bardzo praktyczną, bo mieszczącą 2-gie śniadanie, 2-3 piwa, piersiówkę 200 ml, zapasowe skarpetki (na wypadek przemoczenia nóg), zwijany skafanderek z kapturem, mapę i podręczną apteczkę.
Koszulkę oczywiście kupię (czekam, aż Marcowy ogłosi zapisy), natomiast i bez zdjęć czy filmów z KIMB-ów jestem rozpoznawalny.
Przy kurtce noszę bowiem odznakę (przypinaną na agrafkę) w kształcie koła o średnicy 5,5 cm.
Na jej białym tle widnieje logo zaprojektowane przez MarkaM, a pod nim napis:
Stały Bywalec
I KONGRES INTERNAUTÓW
MIŁOŚNIKÓW BIESZCZAD
14 WRZEŚNIA 2002
DWERNIK
Kto się może pochwalić czymś podobnym ?
:grin:
-
-
A może zamiast loga, zastanowić się nad jakimś stosownym napisem umieszczonym centralnie na koszulce?
Nie byłoby problemu z zaglądaniem pod flanelowe koszule biednych bieszczadników :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
Pewnie...MarekM !
Ależ skąd !
Jego niestety nie było na I KIMB.
:cry:
Odznaki przygotowała Asiczka. Część była "imienna", a część bez nicku.
Rok później, na II KIMB w Sękowcu, również sprzedawała analogiczne odznaki(po cenie równej kosztowi wytworzenia, nawet bez VAT-u :grin: )
-
Cytat:
Zamieszczone przez
majka777
(...)
Nie byłoby problemu z zaglądaniem pod flanelowe koszule biednych bieszczadników :-)
Coś mi się wydaje, że nie chodzi Ci o bieszczadników, lecz o bieszczadniczki.
-
To już proponuję przemyśleć lokalizację MUZEUM KIMBowego - taaaaka historia!
-
I niech każdy rzuci propozycją co można tam wyeksponować!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Coś mi się wydaje, że nie chodzi Ci o bieszczadników, lecz o bieszczadniczki.
Tak myślisz? ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
majka777
Tak myślisz? ;)
Nie. Tylko tak piszę. :-D
Do WUKI:
Muzeum, wprawdzie wirtualne, ale już jest.
Tu:
http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=3309
:-D:-D:-D
-
Ten watek swoja intensywnoscia zaczyna przypominac ten zakluczony!!!
-
Mavo, nie dziw się. Wątek ma i tajemnicę, i rosnące napięcie budowane umiejętnie przez Marcowego (ech spryciarz), i umiejętnie przerzucony i wznowiony wątek, i temat w którym można "pływać", i temat w którym nie trzeba nic dawać konstruktywnego (można krytykować, rzucać pomysły i kontrpomysły), i jest historia, a i jest umiejętnie wpleciony motyw erotyczny niczym w książce z okresu wiktoriańskiego, love motyw jest też ale można spoko pohulać z tematami.
A świstak siedzi i zawija sreberka... tfu a Marcowy zaciera ręce ;)
A ja se tak mówię... brakuje mi takiej "burzy mózgów" w czasie KIMB-u by obgadać takie tam różne sprawy. Qrcze a może jednak lepiej na Forum się gada? Zawsze coś się tutaj poczyta, chociaż pojawiają się pierwsze wspomnienia z wędrówek i może czas sezonu ogórkowego ma się ku końcowi? U mnie już tylko.... tylko ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mavo
Ten wątek swoją intensywnoscią zaczyna przypominać ten zakluczony!!!
Niech żyje Związek Zbieraczy Kitu !
Zaś wracając do głównego tematu, zastanawiałem się, czy nie zaproponować umieszczenia na koszulkach nazwy Twojego związku, albo przyjnajmniej jej skrótu: ZZK.
Ale nie.
Mogłoby to zostać odczytane jako "Zamknięty Zakład Karny".
-
Czlonkowie Zwiazku znaja sie jak lyse kobyly.Wiec jakakolwiek identyfikacja jest niepotrzebna. Ale za pozytywna pamiec o Zwiazku Dziekuje.
-
halo to ja (taką malutką czcionką to może Recon nie zauważy i nie będzie marszczył znowu brwi;)). tylko jedno małe pytanko całkiem poważne!!
jeśli ja - jako przeciwnik znakowania się - pozostanę przy hołubcach i nie będę nosić koszulki to czy mam prawo przyznawać się do działalnosci forumowej i czy mogę uśmiechac się do forumowiczów w zielonych koszulkach, czy raczej zostanę zignorowana i odrzucona przez grono zielonokoszulkowców???
-
Myślę Asiu,że troszkę kokietujesz w tym pytaniu!
Musi to na Rusi !!
Któż miałby Cię ignorować z powodu odrzucenia koszulki?
To chyba ten Ktoś byłby raczej poddany ostracyzmowi,ale może też przesadzam!
-
Prosba!!
Z powodu jutrzejszego sluzbowego wyjazdu w Bieszczady (osadzenie banerka)prosze Marcowego o zaprezentowanie dzisiaj nadeslanych projektow.Prosbe swa uzasadniam tym ze bede odciety od internetu az do poniedzialku.Za pozytywne ustosunkowanie sie do mojej prosby serdecznie dziekuje i obiecuje sie odwdzieczyc.