-
IX KIMB- rozkład jazdy
Co:
IX Kongres Internautów Miłośników Bieszczad
Gdzie:
Zajazd pod Caryńską, Ustrzyki Górne
Kiedy:
14-16 maja 2010 roku
Obrady główne:
Sobota, 15 maja, godz. 19.30
Pozwoliłem sobie otworzyć nowy wątek, bo tamten jest już za bardzo zaśmiecony. Może by go przykleić?
Chciałbym żeby tutaj zgłaszano propozycje dotyczące KIMBu. I tylko na to przeznaczyć ten wątek. Zwłaszcza, że u sąsiadów cisza. Na razie mamy:
-Rozdanie nagród Powsimordom (dyktator Marcowy)- obrady plenarne
- Dwie propozycje wycieczek: Tarnica i Rawki- Kremenaros- UG, któraś połączona z wykładem o florze Bieszczadów (marcins)- piątek lub/i sobota
- Pokaz zdjęć z Ukrainy (Don Enrico)- obrady plenarne
-Uwaga! Minirecital!
WUKA- czytająca wiersze WUKI i Czossi( a może i całe Calcjumfolii)- śpiewające wiersze WUKI- obrady plenarne
- I zgłaszam jeszcze do rozważenia- przejazd kolejką bieszczadzką sobota lub niedziela
-
Odp: IX KIMB- rozkład jazdy
dobry pomysł Piskalu z tym uporządkowaniem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
u sąsiadów cisza
U sąsiadów faktycznie cisza, ale jest tam jeszcze propozycja piątkowej wycieczki do Lwowa, ale na razie jeszcze nie wiadomo "co" i "za ile". Aby znowu nie było, że "storpedowałem" Lwów, jako pierwszy zadeklarowałem chęć uczestnictwa. Magda tez chce pojechać do Lwowa.
-
Czyli mamy jeszcze:
-Wyjazd do Lwowa (piątek)
-Wręczenie KIMBowych plakietek- obrady plenarne.
-
Dla niektórych pewnie przerażające wydaje się tyle "WUKI w WUCE"! Uspokajam-jak wszystko gładko się złoży i tym razem uda mi się osobiście zawitać na KIMB,postaram się tylko troszkę,troszeńkę pozanudzać.Pieśni satyryczno-turystyczno-bieszczadzkie wychodzą spod pióra Piskala i to one w wiadomym wykonaniu mogą ( i powinny! ) uszy tam obecnych pocieszyć!
-
WUKI w WUCE nigdy dość,a co do dalszej cześć to zgadzam się z Tobą i to w 100%,jeżeli chodzi o teksty no a o wykonaniu to nie wspomnie:)
-
Jako jeden z punktów Piskal wymienł :
Cytat:
- Pokaz zdjęć z Ukrainy....
Przygotuję więc taką prezentację, która będzie trwała od 40 min - do max 60 pod roboczym tytułem Bieszczady bez granic
Jeśli będzie obecna któraś z osób ze wspólnych wyjazdów, wówczas poprowadzimy ją wspólnie.
Dlaczego "Bieszczady bez granic" ? Po pierwsze , bo ten obszar mnie bardziej interesuje niż dalsze pasma.
Po drugie, bo jest to forum bieszczadzkie a aktualna granica jest zbiegiem przypadków a nie rzeczywistym podziałem.
Marzy mi się aby na takie spotkanie zaprosić któregoś z kolegów zza wschodniej granicy, takiego bieszczadnika w wydaniu ukraińskim.
Bynajmniej nie po to aby snuć dywagacje pseudo-historyczne, ale po to aby pełniej pokazać wschodnią stronę medalu.
Co Wy na to ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Jako jeden z punktów Piskal wymienł :
Przygotuję więc taką prezentację, która będzie trwała od 40 min - do max 60 pod roboczym tytułem Bieszczady bez granic
Jeśli będzie obecna któraś z osób ze wspólnych wyjazdów, wówczas poprowadzimy ją wspólnie.
Dlaczego "Bieszczady bez granic" ? Po pierwsze , bo ten obszar mnie bardziej interesuje niż dalsze pasma.
Po drugie, bo jest to forum bieszczadzkie a aktualna granica jest zbiegiem przypadków a nie rzeczywistym podziałem.
Marzy mi się aby na takie spotkanie zaprosić któregoś z kolegów zza wschodniej granicy, takiego bieszczadnika w wydaniu ukraińskim.
Bynajmniej nie po to aby snuć dywagacje pseudo-historyczne, ale po to aby pełniej pokazać wschodnią stronę medalu.
Co Wy na to ?
Moim skromnym to bardzo zacny pomysł.
-
Bardzo dobry pomysł, ale...
Pojawia sie problem-wizy szengeńskie. Dla Ukraińców to chyba spory wydatek. Już pomijam to jak są traktowani w tym Lwowie:evil:
A może zaprośmy Kubę z Czarnohory?Ale to nie Bieszczady
-
Don Enrico pomysł jast świetny. Spojżenie z ich strony jest tak odmienne od naszego, że do dziś jestem zauroczony obrazem, którm zostałem obdarowany podczas wizyty w tamtych stonach. Ten pejzaż stał się przyczynkiem do mojego powrotu wędrowania gdzie oczy poniosą
-
Szanowny Panie! ;) Pomysł popieram w całej rozciągłości. Mozesz szykować prezentację.
-
Mnie też się ten pomysł podoba jak by co dysponuje paroma fotkami z tamtej strony naszych górek i mogę się podzielić :)
-
Agnieszko ! Miałem okazję zobaczyć próbkę Twoich zdjęć i chętnie obaczyłbym więcej ale...
Ale jest pewne ALE, przed którym już mnie przestrzegał Bertand sugerując skrócenie prezentacji coby nie zanudzić towarzystwa.
Nie da rady skrócić czas z 40 min do 30-stu i jeszcze przyjąć inne zdjęcia.
Zaproponowałem na wstępie czas ok 40 min, bo udowodnione jest naukowo że czas trwania godziny lekcyjnej jest optymalny aby kojarzyć i przeżyć czyjeś tworzenie.
-
Don Enrico rozumiem rozumiem tyle zdjęć a tak mało czasu :) jakby co to już wiesz gdzie się zgłosić :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Pozwoliłem sobie otworzyć nowy wątek, bo tamten jest już za bardzo zaśmiecony. Może by go przykleić?
Chciałbym żeby tutaj zgłaszano propozycje dotyczące KIMBu. I tylko na to przeznaczyć ten wątek. Zwłaszcza, że u sąsiadów cisza. Na razie mamy:
-Rozdanie nagród Powsimordom (dyktator Marcowy)- obrady plenarne
- Dwie propozycje wycieczek: Tarnica i Rawki- Kremenaros- UG, któraś połączona z wykładem o florze Bieszczadów (marcins)- piątek lub/i sobota
- Pokaz zdjęć z Ukrainy (Don Enrico)- obrady plenarne
-Uwaga! Minirecital!
WUKA- czytająca wiersze WUKI i Czossi( a może i całe Calcjumfolii)- śpiewające wiersze WUKI- obrady plenarne
- I zgłaszam jeszcze do rozważenia- przejazd kolejką bieszczadzką sobota lub niedziela
Marcin proponuje bardzo ciekawą wycieczkę ale w masywie Chryszczatej. Coś mówił, że długa...Może ją w piątek uskutecznić?
pozdrawiam
-
Eee tam długa. Taki sobie spacerek po lasach, łąkach i bagnach ;) Szczegóły w maju na miejscu, jesli chętni się znajdą...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marcins
Eee tam długa. Taki sobie spacerek po lasach, łąkach i bagnach ;) Szczegóły w maju na miejscu, jesli chętni się znajdą...
Jeśli to rzeczywiście miałby być piątek,to się znajdą .
-
-
A ja gromadzę chętnych do kąciku WSCHODNIEGO.
Chętnych do oglądania zdjęć ze wschodnich klimatach przez dwie godziny (w kąciku) wschodnim.
-
Plany powoli się krystalizują, może więc małe resume.
Piątek:
- Nijaki marcins twierdzi, że zna w okolicach Chryszczatej ścieżkę, gdzie rzekomo występuje flora, a i podobno fauna może się zdarzyć, i pragnie się tym podzielić.
- SB organizuje drużynę, która miała by sprawić powrót Lwowa do macierzy.
Sobota:
-Osiągnięcie szczytu (na) Tarnicy
-albo też (do czego ja się skłaniam) na styku trzech granic (przełęcz wyżniańska- Rawki- Kremenaros- Rawki- UG)
Sobota- obrady plenarne:
Część oficjalna
- Marcowy wręcza powsimordowe nagrody, gratulacje, łzy szczęścia
- Wręczenie KIMBowych plakietek - Hero (?)
-Pokaz zdjęć przygotowany przez don Enrico ( nick sugeruje, że będą to zdjęcia z Hiszpanii ;))
- WUKA czyta wiersze WUKI, czossi śpiewa dopóki jest trzeźwy
Część nieoficjalna
- Tańce hulanki, swawole do białego rana, ledwie karczmy nie rozwalą, ha ha, hi hi !
Niedziela:
- Jedzie pociąg z daleka, a konkretnie z Majdanu. Tym razem to ja zbieram chętnych.
-
Czy mamy się zgłaszać publicznie?
To ja, zakładając, ze w ogóle będę, w piątek chcę w krzaki z Marcinem, w sobotę na Tarnicę, w niedzielę znów gdzieś w krzaki.
Mogę wysunąć kontrpropozycję do Piskalowej pociągowej?
Gdyby komuś było mało łażenia, to chętnie bym jeszcze połaziła (może Caryńska?). W niedzielę rano można też zorganizować wycieczkę poznawczą do tak zwanego Zielonego Domku w UG, celem zapoznania się z ekspozycją (przyznam, że bardzo ciekawa, a jej treść to mój konik).
-
Czyli dochodzi jeszcze na niedzielę Caryńska i Zielony Domek w UG ( http://muzeum.ustrzykigorne.pttk.pl/ ). Czekamy na dalsze propozycje. wszystko może się zdarzyć. Tylko chyba Powsimordy są pewne.
-
Wszystko ładnie,pięknie:) A czasu nam na to wszystko wystarczy??:)
-
wiesz czas jest z gumy będziemy go rozciągać :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
darkangel79
Wszystko ładnie,pięknie:) A czasu nam na to wszystko wystarczy??:)
Kaśka, to tylko propozycje. Wiadomo, że nie ma obowiązku iść tu czy tam. Poza tym to nierealne, żeby wszyscy poszli razem. Po co zresztą chodzić w tłumie. Zbieram propozycje po to, żeby ci co przyjadą mogli wybrać co i z kim chcą robić.
Ja chciałbym w piątek w krzaki z Marcinem, w sobotę Kremeneros, czyli styk granicy polskiej, słowackiej i ukraińskiej a w niedzielę może przejażdżka bieszczadzką ciuchcią.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
agnieszkaruda
wiesz czas jest z gumy będziemy go rozciągać :)
No tak:) A my go jeszcze bardziej rozciągniemy:) Też chcę w te krzaki,bo bardzo mnie to ciekawi co tak wszyscy za Marcinem w te krzaki chcą iść:):twisted:
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
darkangel79
No tak:) A my go jeszcze bardziej rozciągniemy:) Też chcę w te krzaki,bo bardzo mnie to ciekawi co tak wszyscy za Marcinem w te krzaki chcą iść:):twisted:
Trudno ukryć, że pójście w krzaki za Marcinem jest największą pokusą tego spotkania :-)
B.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Ja nie chcę :mrgreen:
Jak nie chcesz w piątek w krzaki, to może pojedziesz do Lwowa?
-
A można krzaki do Lwowa zabrać??? Bo ja bym chciała to i to:):)
-
Dzięki, ale Lwów będę odwiedzać dość często coś mi się wydaje, więc nie potrzebuję tam jechać specjalnie. Zobaczę to co chcę przy tzw. okazji.
-
Wybrałbym się na wycieczkę z Marcinem, ale nie znam łaciny.
I tak nic z tego nie zrozumiem (podobnież jak nie rozumiem - co rośnie w Bieszczadach)
-
Henio kurcze dwa razy na podwórko wyjdź, a łaciną biegle nauczysz się władać i żaden Ips curvidens nie będzie Ci straszny, a i Phallusa się nie ulękniesz ;)
-
14 maja,Piątek:
- Nijaki marcins twierdzi, że zna w okolicach Chryszczatej ścieżkę, gdzie rzekomo występuje flora, a i podobno fauna może się zdarzyć, i pragnie się tym podzielić.
- SB organizuje drużynę, która miała by sprawić powrót Lwowa do macierzy.
15 maja,Sobota:
-Osiągnięcie szczytu (na) Tarnicy
-albo też (do czego ja się skłaniam) na styku trzech granic (przełęcz wyżniańska- Rawki- Kremenaros- Rawki- UG)
Sobota- obrady plenarne:
Część oficjalna
- Marcowy wręcza powsimordowe nagrody, gratulacje, łzy szczęścia
- Wręczenie KIMBowych plakietek - Hero (?)
-Pokaz zdjęć przygotowany przez don Enrico ( nick sugeruje, że będą to zdjęcia z Hiszpanii ;))
- WUKA czyta wiersze WUKI, czossi śpiewa dopóki jest trzeźwy
Część nieoficjalna
- Tańce hulanki, swawole do białego rana, ledwie karczmy nie rozwalą, ha ha, hi hi !
16 maja, Niedziela:
- Jedzie pociąg z daleka, a konkretnie z Majdanu. Tym razem to ja zbieram chętnych. __________________
-Caryńska i Zielony Domek w UG ( http://muzeum.ustrzykigorne.pttk.pl/ ).
Poprzyjmy również inicjatywę Marcowego. Przywieźmy książki dla dzieciaków z Komańczy, aby podarować im prezent od naszego forum.
http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=5905
-
zna wszystko, ale nie ścieżkę ;)
-
Piskalu drogi !
Czytam trzeci raz ten rozkład i zaczyna mi czegoś brakować.
Czy nie udałoby się wkręcić w sobotnie obrady plenarne jakiegoś elementu rozrywkowego ?
Nie wiem,
- może konkurs ?,
- może zgadywanka??,
- może zręcznościówka ???
Tak, w sam raz czasowo (15-30 min) jako piereryw.
-
Będzie minirecital. Poza tym część stricte rozrywkowa będzie po oficjalnej. Ale proszę bardzo, zaproponuj coś. Przecież nie ode mnie to zależy. Ja tylko samozwańczo usystematyzowałem wątek.
-
Konkurs miss bieszczadniczek oraz zawody szachowe bieszczadników ;)
-
W sensie miss mokrego podkoszulka?
No ten turniej szachowy to będzie fascynujący :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
W sensie miss mokrego podkoszulka?
No ten turniej szachowy to będzie fascynujący :mrgreen:
pieprzyć podkoszulek