-
KIMB 2016- lista obecności
Radosne planowanie się skończyło, pozwoliłem więc sobie skopiować swój post i ogłaszam tutaj.
Jubileuszowy XV KIMB odbędzie się 21 maja o godzinie 19 w kinie Końkret w Zatwarnicy.
O tej godzinie integracja, autoprezentacja, wręczenie Powsimord. Godzina 20 filmy. Po filmach ognicho.
Warunki:
1. Wykupienie dwóch seansów filmowych. Proponuję "Hasło" i "Wolną sobotę". Cena łączna 20 zł. Ale nad repertuarem możemy jeszcze podyskutować. Powiedzmy- do końca marca. Na indywidualne życzenie będzie można zamówić sobie inne filmy. Tak myślę.
2. Zabieramy ze sobą swoje śmieci. Od razu. Jeśli będziecie mieć miejsce na pełne puszki, to znajdzie się też na puste. Pokażmy klasę! Zresztą nie wątpię w was, to znaczy w nas.
Poniżej zamieszczam ostatni list od Joli Jareckiej.
No to super, bo nie chcemy zamykać kina przed innymi. Rozmawiałam z Robertem i postanowiliśmy, że możecie u nas imprezować. Warunek jest tylko taki, że na drugi dzień sprzątacie śmieci po ognisku. Ostatnio teatr zostawił nas z 5 workami śmieci, a przeciętnie jako firma płacimy 20 zł od worka za zabranie do sortowni. Myślę, że to nie będzie dla was problem a dobre ćwiczenie na kacu;)
Musisz dać mi znać wcześniej (2 tyg.) kiedy chcecie imprezę i jakie filmy macie ochotę obejrzeć, bo repertuar ustalam 2 tyg. wcześniej do lokalnej gazety.W kinie jest sympatyczna kawiarnia, więc myślę, że będziecie mieli dobry klimat.
Pozdrawiam.
--
Jola Jarecka
Lista obecności:
Zapraszam, bo może to już ostatni KIMB. Nie ma chętnych do minimalnego wysiłku w kierunku organizacji.
1. Piskal
-
Odp: KIMB 2016- lista obeczności
-
Bardzo fajne miejsce, ale mnie z Ridolem raczej nie będzie, a wielka szkoda. Tuż po KIMBie szykuje nam się wyjazd w góry Norwegii, więc będziemy musieli ten KIMB odpuścić:-(.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Lista obecności:
Zapraszam, bo może to już ostatni KIMB. Nie ma chętnych do minimalnego wysiłku w kierunku organizacji.
1. Piskal
Bez histerii Piskalku ;)
3. creamcheese
-
Myślę, że wigilię można zorganizować w barku w Sękowcu. Nie ustalałem tego z Basią, ale w maju zazwyczaj już jest otwarty. Nawet można zorganizować ognisko. A jak nie, to w domku nr 4. Ten otwarty będzie na pewno. Ognisko też da radę koło domku rozpalić.
A jeśli chodzi o nocleg, to nr do OW Sękowiec to 663 910 069, to hotelu w Zatwarnicy nie znam, ale to łatwo sprawdzić.
-
O! Miła niespodzianka :grin: Za sprawą mocnych-nocnych uzgodnień toruńskich na najwyższych szczeblach :wink:, KIMB w tym roku idealnie wpasowuje się w moją majową wizytę w Bieszczadach. Jeśli nic się niespodziewanego nie zadzieje będę więc i ja.
-
A ja mam propozycję, żeby w KIMB-ową sobotę w samo południe spotkać się przy "najdłuższej prostej w Bieszczadach", czyli w Woli Michowej, która była Mu bliska. Chwilę posiedzieć, poczytać, odrobinę wypić... Do głowy przychodzi mi tylko wiata pod sklepem, ale może ktoś zna bardziej odpowiednie miejsce.
-
Niestety nie będę miał czym dojechać. Dla odmiany proponuję spotkanie na szczycie. Sobota w samo południe Dwernik Kamień. Może komuś będzie po drodze. Możemy wtedy ew. urządzić telekonferencję.
-
Drodzy i Szanowni,
Na liście uczestników KIMB-u mamy pięć nicków. Prawda, że do maja dużo czasu, że praca, że urlopy, że święta, że wszystko się może zdarzyć, ale... Piskal do końca miesiąca powinien potwierdzić lokal i repertuar, a do spotkania kilku osób - nawet najzacniejszych - KIMB nie jest konieczny. Składajcie zatem deklaracje obecności przed Wielkanocą, bo potem będzie za późno.
Chyba że od razu uznajemy, że idea KIMB-u się przeżyła i nie ma co kopać się z koniem, zwłaszcza w kinie Końkret.
-
Grozą powiało...Piskal wykrakał??
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Składajcie zatem deklaracje obecności przed Wielkanocą
Tak jest! :wink:
nr kolejny. bartolomeo
Pewności nie mam, że dotrę, bo w KIMBowy weekend pracuję. Ale zapisuję się na listę z pełną świadomością grożących mi konsekwencji :mrgreen:
-
Potwierdzam obecność: Marcus +1.
Przy okazji chciałbym zobaczyć Hulskie i Krywe. Może wybierzemy się tam wspólnie?
Dwernik-Kamień zawsze warto.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcus
Potwierdzam obecność: Marcus +1.
Przy okazji chciałbym zobaczyć Hulskie i Krywe. Może wybierzemy się tam wspólnie?
Chętnie. Może w niedzielę? Jak kondycja pokimbowa pozwoli.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Tak jest! :wink:
nr kolejny. bartolomeo
Pewności nie mam, że dotrę, bo w KIMBowy weekend pracuję. Ale zapisuję się na listę z pełną świadomością grożących mi konsekwencji :mrgreen:
Bravo ! bo już się martwiłem że Rzeszów da cofkę, nagrody funduje, a nie ma reprezentanta.
Teraz masz szansę uratować resztki naszego prestiżu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Ale zapisuję się na listę z pełną świadomością grożących mi konsekwencji :mrgreen:
Moja babcia zawsze mówiła: "Człowiek myśli, Pan Bóg kryśli". Jeśli nie skryśli, to przyjadę.
W przeciwieństwie do bartolomeo, brak mi pełnej świadomości grożących konsekwencji (przyjazdu) :-)
-
Fajnie, będzie nas z Rzeszowa więcej.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtek Pysz
W przeciwieństwie do bartolomeo, brak mi pełnej świadomości grożących konsekwencji
Za kino trzeba będzie pewnie zapłacić z góry, bez zwrotu jak nie przyjadę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Za kino trzeba będzie pewnie zapłacić z góry, bez zwrotu jak nie przyjadę.
Wątpię. Bilety to raczej w dniu KIMBu, czyli tylko ci, którzy przyjadą. Więc Ciebie też to dotyczy;)
-
Odp: KIMB 2016- lista obecności
Ja czyli my, znaczy jak zwykle we dwoje
-
Ja też postaram się zameldować w Zatwarnicy.
-
Ja też myślę, że będę. Wojtku przygotuj swoją piosenkę do zagrania przy ognisku! Słowa praktycznie znam na pamięć więc pomogę w śpiewaniu ale mam nadzieję że nie tylko ja?? Może warto wydrukować kilka egzemplarzy tekstu byśmy wszyscy ją zaśpiewali - fajnie jakby stała się naszym tradycyjnym hymnem forumowym :))) Przecież piosenka jest genialna i nie może zostać zapomniana! Czy nasz coroczny stały grajek -Manio- został zaproszony i wstępnie ma wolny termin wtedy? I czy szykują się w ogóle jakieś gitary? :)
aha -Przemolla kurde -jak może nie być Ciebie i Ridola?? No nie wyobrażam sobie tego w ogóle! Dwa KIMBy pod rząd byliście i wypraszam sobie -bez Was to nie to samo :< Przekaż moje ubolewania Ridolowi koniecznie. Aha -ja też już mam bilet do Norwergii ale niespełna miesiąc po kimbie (wypadzik namiotowy na fiordy) ;D
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą
przez wymarłe wsie, gdzie dawno nie ma już nikogo...
Próbujemy znaleźć kilka kropel wody
w studniach, z których nikt nie czerpał już od lat..."
Wojciech Pysz
-
Aniu.. wiesz, że byśmy przyjechali na KIMB jeśli byłoby to możliwe... jednak rozsądek podpowiada coś innego. Nawet portki przed wyjazdem by nie wyschły. Szkoda, ale cóż taka okazja może się później nie trafić.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
przemolla
Aniu.. wiesz, że byśmy przyjechali na KIMB jeśli byłoby to możliwe... jednak rozsądek podpowiada coś innego.
A od kiedy KIMB ma coś wspólnego z rozsądkiem? Może jednak? Takie małe przednorweskie intro?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
A od kiedy KIMB ma coś wspólnego z rozsądkiem? Może jednak? Takie małe przednorweskie intro?
Jak popatrzeć tak na wszystko, to w sumie niewiele rzeczy ma z rozsądkiem w ogóle coś wspólnego;), ale tu już idzie o tak prozaiczną rzecz jak praca i kłopoty z "wolnymi dniami"... na zasadzie .. albo rybki, albo...akwarium. Od dziecka marzyłem o tym, aby zostać takim zdrowym rencistą, ale niestety z marzeniami jest podobnie jak z rozsądkiem. Nie wykluczam, ale płonnych nadziei sobie za bardzo też nie robię. Jakby się coś zmieniło, to pewnie weźmiemy namiot i gdzieś przykoczujemy na ostatnią chwilę... ale czy się zmieni?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
przemolla
Jakby się coś zmieniło, to pewnie weźmiemy namiot i gdzieś przykoczujemy na ostatnią chwilę... ale czy się zmieni?
Zawsze można w domku piskalskim:-P
-
Gombrowicz napisał w Dzienniku - :
- Poniedziałek – ja, wtorek – ja, środa – ja, czwartek – ja
A ja skromnie - KIMB - sobota - ja
-
Pamiętacie, jak zbieraliśmy książki dla Komańczy? :-) Akcja trwa, może pora powtórzyć?
-
-
Cmentarz, cmentarz i po świętach. Jeszcze dzień odpoczynku, ale teraz do myślenia.
Prosiłem o zastanowienie się nad repertuarem- cisza. Prosiłem o zgłaszanie obecności- nic. Nie wierzę, że tylko ta zadeklarowana garstka chce się spotkać. Marcowy zadał pytanie- nul. A przecież niedawne to czasy, kiedy KIMB wykorzystywaliśmy do niesienia pomocy, nie tylko do chlania. Licytacje dla chorego chłopaka, czy książki dla dzieciaków z Komańczy. Mam nieodparte wrażenie, że KIMB zaczyna zjadać własny ogon. Zastanówcie się co dalej. Bo jak nie będzie KIMBu, to i Powsimordy nie mają sensu. Chyba że korespondencyjne. Przyznamy, wyślemy i hajda trojki w snieg puszystyj. Po co się spotykać. Tylko skąd później takie entuzjastyczne relacje po każdym KIMBie?
Ja nie wiem, co dalej. Czy wracamy do głosowania nad lokalizacją? Tylko kto je zgłosi?
Czy zwijamy teatrzyk?
Czy może na FB powstanie coś podobnego? Teraz chyba tak łatwiej jest się umówić? Ale beze mnie, dziękuję. Mała strata, wiem.
Pozdrawiam ludzi, którym wszystko jedno. Powoli do was dołączam.
-
Wygląda na to, że potrzebny jest jakiś statystyk, socjolog i ankieter w jednym, by zrobił sondaż/ankietę: dlaczego nie chcę przyjechać na KIMB + dlaczego nie mogę przyjechać na KIMB (wbrew pozorom są to dwa oddzielne zagadnienia). Później trzeba się zastanowić nad tym, co trzeba zrobić by... jednak przyjeżdżali oraz jak ściągnąć ludzi na KIMB?
-
W moim przypadku, zwyczajnie nie dostanę w pracy wolnego weekendu. Wyślę sir Bazyla w zastępstwie.
-
Kuno jaka szkoda :* Wszak wiesz jak miło wspominam nasze wspólne imprezy -chociażby ostatnie (ah kiedy to było!) Nasiczne :D
Recon, pojechałeś po bandzie równo! Ja uważam, że brak lub nawet mały odzew nie tylko zniechęcają ale także utrudniają organizowanie, planowanie tej osobie, która robi to przecież społecznie. Ponieważ wiąże się to z kosztami. Akurat Piskal tak obmyślał sprawę, że kwestia noclegów pozostaje w prywatnej kwestii ale przecież ktoś udostępnia nam swoje miejsce (za cenę biletu filmu) więc pewnie też interesuje go ile ludzi może się spodziewać. A że zainteresowanie jest to wiadomo, bo jest co roku niezmiennie. Tylko cisza na forum. Pamiętam jak ja organizowałam rok temu -na swój koszt wynajęłam cały obiekt, dlatego ważnym było dla mnie by wcześniej wiedzieć ile ludzi orientacyjnie mogę się spodziewać, jaką ustalić w związku z tym opłatę żeby nie wyjść na minusie. Wyszłam na zero, kimb się odbył ale więcej razy już nie będę go organizować właśnie z powodów organizacyjnych. A po co się za to brałam? Żeby udowodnić jednemu forumowiczowi* że się da. Tak, to do ciebie mości panie coś gadał że tej masy forumowe okiełznąć się nie da ;P
Piskal - popieram się całkowicie w 100%. Ale trzymaj tak dalej -nie dawaj się. W razie pytań (np. ze strony właścicieli obiektu) mów otwarcie jak jest!
-
-
Bardzo chciałbym być na tym spotkaniu, ale jest kilka spraw,które wypadają mi na termin majowy. Jeżeli się coś zmieni to dopisze się do listy uczestników.
-
Jimi, nie da się ukryć mi również nasze imprezy do gustu przypadły. A niespodzianka dla Henia, coście z Bazylem uknuli....hii?
W maju są dwa dłuższe weekendy, KIMB to byłby trzeci radosny weekend. Może to też, przeważa że jest tak niewielka frekwencja kimbowa.
Myślę, że więcej przybędzie forumowiczów, niż się spodziewacie. Słoneczka, życzę
-
No cóż... Po zebraniu wszystkich wstępnych deklaracji okazuje się, że na KIMB przyjadą (według kolejności zgłoszeń):
1. Piskal
2. Marcowy + 2 + pies
5. creamcheese
6. asia999
7. bartolomeo
8. Marcus + 1
10. Wojtek Pysz
11. Jimi
12. długi z Joanną
14. slawek71
15. WojtekMyśliwiec
16. Stały Bywalec
Czyli nie tak źle. Owszem, bywały KIMB-y liczniejsze, ale... co z tego? 8)
Piskalu, może zapytaj gospodarzy, czy taki skład (15-20 osób) ich urządza. Jeśli tak, to super - spotykamy się w Końkrecie na wieczorze filmowym. Ale jeżeli nie, to siadamy przy ognisku w Sękowcu i też będzie fajnie :-)
-
kurczak...jeszcze sie nie chce deklarować na 100 % ale coś tam kombinuje w temacie ;-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Piskalu, może zapytaj gospodarzy, czy taki skład (15-20 osób) ich urządza. Jeśli tak, to super - spotykamy się w Końkrecie na wieczorze filmowym. Ale jeżeli nie, to siadamy przy ognisku w Sękowcu i też będzie fajnie :-)
Poczekajmy. Jak było by ok. 30 to było by super. Pewnie, mam nadzieję, można doliczyć Mania z Asią. A Stały Bywalec rozesłał wici po sąsiednim forum. Zapraszamy.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Poczekajmy. Jak było by ok. 30 to było by super.
Czyli jeśli okaże się w dniu KIMBU, że będzie ze mną kilka osób niezwiązanych z forum to miejsce się znajdzie? :wink: