Coś się wymyśli na miejscu.
No naprawdę, nasze życie od tego nie zależy;-)
Jakoś się tam dostaniemy-ZAKŁAD???;-)))
Wersja do druku
Coś się wymyśli na miejscu.
No naprawdę, nasze życie od tego nie zależy;-)
Jakoś się tam dostaniemy-ZAKŁAD???;-)))
Oczywiście, że jakoś się tam dostaniecie. Lepiej jednak, aby Wojtek sprawdził rozkład jazdy autobusu. "The bus service runs Saturday and Sunday from mid-May to mid-September, and every day from late-May to late-August." Życie od tego nie zależy, ale lepiej chyba postarać się przed wyjazdem, aby podczas wyprawy mieć jak najmniej niemiłych niespodzianek.
Przeczytaj opowieść faceta, który też nie lubi planować i nie znał rozkładu jazdy autobusu: http://robfisher.net/travel/norway2002/day3.html
Andrzej nie przekonasz mnie, dla nas nie ma czegoś takiego jak niemiłe niespodzianki, każda z niespodzianek jest fajna i jak na razie dobrze się kończy.
Różnimy się w planowaniu-Ty jak nie zaplanujesz co do minuty każdego dnia to nie zaśniesz spokojnie, a mi wystarczy świadomość z kim jadę i mniej więcej dokąd.
U Ciebie dla Ciebie się to sprawdza, i u mnie dla mnie też, różni ludzie różne potrzeby.
Więc zlituj się z tymi autobusami, promami i innymi.
My na miejscu się zorientujemy co i jak i jestem pewna, że dotrzemy tam gdzie chcemy, chyba, że naprawdę coś się złego zdarzy, ktoś z ekipy zachoruje itd.
To jest nasz URLOP i nie ma sensu się stresować niczym;-)
A jeśli nie będę znała rozkładu jazdy to coś się stanie?
bo dla mnie nic
Poznam go na dworcu jak tam dojedziemy, w niedzielę, a może później, nie wiem, dowiem się na miejscu.
To Ty musisz koniecznie wszystko wiedzieć przed wyjazdem, a nie ja.
Na razie nie musisz się stresować. Rozkładu jazdy na 2011 w tej chwili tam jeszcze nie ma:
Ruteinformasjon - Østerhus Buss
Ale ja się nie stresuję.
Tak jak napisałam-rozkład poznamy na miejscu na dworcu.
A Ty dalej swoje no;-))))
Może ten link, komuś poza mną, też się przyda.
Bardzo szczegółowe mapy topograficzne Norwegii (i nie tylko) są dostępne za pomocą programu Mobile Atlas Creator. Szczegóły na ten temat u GPS Maniaka: Mobile Atlas Creator (mobac) - raster z sieci. W razie trudności służę pomocą.
Wróciłem z rejsu wzdłuż wybrzeży Norwegii. Tutaj umieściłem parę zdjęć: Bergen-Kirkenes-Bergen 04/2011.