Resztki chleba na kolacje,
Smalec z puszki przesolony,
Mama w domu czeka z plackiem -
Czas powrotów, czas powrotów
To druga zwrotka
Długi
Wersja do druku
Resztki chleba na kolacje,
Smalec z puszki przesolony,
Mama w domu czeka z plackiem -
Czas powrotów, czas powrotów
To druga zwrotka
Długi
witamCytat:
Zamieszczone przez Hero
zagadka już dawno rozwiązana, a to TO leży tam w dalszym ciągu, niestety foty nie ma bo mi bateria już się wyczrpała, bom trochę poszalał.
Anyczka gzie to jest? Znam to miejsce ale nie mogę sobie przypomnieć. Podpowiedz proszę
A kto wie gdzie to jest? Barnaba i Anyczka nie biorą udziału. Nie wiem kiedy jeszcze będe miał dostęp do netu, bo jeszcze 10 dni będe w Bieszczadzie, więc odpowiedź później Pozdrawiam
Lesko / Lisko /, Synagoga, karcer, lub areszt jak kto woli.Cytat:
Zamieszczone przez bertrand236
Brawo Marek. Masz u mnie piwo!
Pozdrawiam
Lucyna to jest kapliczka przy Radoszyckim Źródełku.
Gratuluje sobie braku spostrzegawczości. Wstyd, po prostu wstyd, nie znam Bieszczadó.
a kto zgadnie gdzie to będzie:
dla zwyciężcy kolejna nagroda :)
Krywe??
Kaplica grobowa w Jałowem?
Terka?
lucyna zwycięża :) jest to Jałowe. a oto i nagroda:
* * * - 2 gwiazdki z nieba :-)
Witam! Wróciłem. I tęsknię. Mogę przyłączyć się do zabawy?
kurczę a można nieco większe to zdjęcie prosic?
Starałem się. Niestety, komputer wciąż kryje przede mną wiele tajemnic.
I jeszcze jedna zagadka.
Pozdrawiam.
uuu podobnych miejsc jest wiele .właściwie w każdej miejscowości taką chatę znajdziesz. w samych ustrzykach jest kilka takich.
Wiem.Co nie przeszkadza każde z tych miejsc odkrywać.Ale racja.Może więc jakiś charakterystycny punkt.
P.S. A tak wogóle, to na chałupie jest tabliczka.
Sprawdziłem.Tabliczka, której nie sposób odczytać.Przepraszam.
Możesz napisać , co jest napisane na tej tabliczce....
Pojęcia nie mam.Ale to było w Bukowcu,tym nad Zalewm.Facet siedział na ławeczce i pykał fajeczkę.
A gdzie jest ten podpiwniczony paśnik? Myślę, że Browar bedzie wiedział
To chyba ten niedaleko Fedkowskiego potoku,naprzeciw Wierchniej Jabłuńki i cerkwiszcza w Tarnawie Niżnej.
Niiiee ale blisko. Wiedziałem, że pokojarzysz okolicę.
Pozdrawiam
Tych podpiwniczonych paśników(piwniczka na buraki dla żubrów) jest w tamtej okolicy 6.Ten który opisywałem to na Dudku.Poza nim jest jeszcze na Litmirzu,przy drodze "na cerkiew" do Sokolik,dwa na czwórce(droga po północnej stronie Jeleniowatego)-jeden nad wypałem Grzesia,blisko serpentynki między Tarnawą i Mucznym,drugi w połowie czwórki niedaleko drogi z Dźwiniacza;ostatni jest na dziewiętnastce(Błękitna Aleja) na górze,koło ambony.Reszta paśników ma oddzielną piwniczkę,więc musi to być któryś z w/w.Niestety wszystkie są takie same i na dodatek każdy w rogu polany więc wygląda tak samo...
Bingo odp. 2. Wiedziałem, że znasz te okolice chyba nawet lepiej od Krakowa. ;-)
Pozdrawiam
Bertrand, czy ten pasnik znajduje sie na niewielkim wzgórku, i widoczny jest z daleka ?
Pytam ponieważ będąc w okolicy, widziałem idąc tą betonówką w dali na wzgórku jakieś zabudowanie, i kurka pasowałoby mi to na ten pasnik.
Tak. Idąc tą betonką w tamtą stronę po prawej a wracając po lewej. Na wzgórku pod lasem. Niedaleko stoi też ambona. W piwniczce można przeczekać deszcz albo co innego.... Niekoniecznie przeczekać.
1 zagadka Deszcza. Nie jestem pewna ale kojarzy mi się to z panorama z dwernika kamienia.
nieeee, raczej nie. nie sądzę. apropos Dwernik Kamień poniżej :-)
Cytat:
Zamieszczone przez lucyna
Będę musiał odwiedzić Dwernik.Mam nadzieję już za mieśiąc.Niestety; odp; Tworylne - bobrowy domek.
Pozdrawiam
Dopiero teraz dotarło do mnie którego pytania dotyczy odpowiedź.Sorry, ten widoczek to spojżenie w stronę Otrytu Z Zielonego Szlaku,gdzieś między Szczyciskiem a Krysową.Ach to roztargnienie - czas wracać w góry.
Deszczu,to że to bobrowy domek w Tworylnym to wiadomo,ale Twoja pierwsza zagadka,ten widok ze złamanym drzewem?Ja bym może obstawił widok z Durnej ale strzelam a nie wiem..
Wyjaśniło się:)
No to podobny widoczek ze szczytu na północ z odchyłką wschodnią.W centrum zdjęcia widać kawałek dość dużej jak na Bieszczad miejscowości.Szczyt pokryty okopami.Skąd ten widok?
Dobra... to ja muszę coś wyjaśnić.Przy Was "starych" Bieszczadnikach to ja jestem smrodek z nizin.Pierwszy raz byłem tam rok temu.I cóż począć; wpadłem.Kocham ten skrawek żarliwie ale niezbyt chyba jeszcze świadomie. dopiero w tym roku gdy byłem tam sam, miałem i czas imożliwości by się poszwędać i może nieco nieskromnie dodamże wcale dumny z wyników owego szwędania jestem.Podkulam więc pod siebie ogon,przywaruję przy ognisku.O może tu przy kamieniu i z pokorą posłucham.
A co do pytania to, może lepiej milczeć i uchodzić za głupca...
Bukowiec?
Pozdrawiam
Gdzie rośnie, takie drzewo, które zauroczyło mnie swoją samotnością wśród tłumu turystów?
W drodze do Bacówki pod Małą Rawką?