Zaraz tam plamę. Zagadki wstawiam po to, aby jakiś czas były nieodgadnięte i aby zachęcić do odwiedzenia tych miejsc. Może się umówimy, że jak tylko wstawię zagadkę, to na PW wyślę Ci odpowiedź, coby plamy nie było ;) :lol:
Pozdrawiam
Wersja do druku
Zaraz tam plamę. Zagadki wstawiam po to, aby jakiś czas były nieodgadnięte i aby zachęcić do odwiedzenia tych miejsc. Może się umówimy, że jak tylko wstawię zagadkę, to na PW wyślę Ci odpowiedź, coby plamy nie było ;) :lol:
Pozdrawiam
A to, co to jest, a potem gdzie. Wiem gdzie i tylko przypuszczam co...
Pozdrawiam
Wygląda mi to na jakiś kawałek złomu w Bieszczadach.
Co to jest - prawie dobrze. Jeszcze tylko czemu to służyło...
Gdzie to jest - dobrze /ciekawe po czym poznałeś ;)/, ale poproszę o bardziej konkretne miejsce. Jutro zapodam inne ujecie. Chciałbym z Wami raz wygrać ale myślę, że odgadniecie.
Jakieś bieszczadzkie monstrum.Kosiarka?
Rolnicza maszyna na "tatowej łączce".....
Obiecałem inne ujęcie i proszę bardzo. Jest.
"Rudy 102" po liftingu!
Przepraszam Cię,Bertrandzie za te żarty!!!
:-)
No to rzeczywiście "ułatwiłeś". Rudy, ale raczej przed liftingiem.
Krywe?
Nie jest to Krywe
Zatwarnica - pozostałości po szybach ? :)
A czy w tle to aby nie maszt na Wierszku?
O.K. Zatwarnica to jest.
Czy pozostałości po szybach? Może masz rację, mi się to wydawało na pozostałości po orczyku jakimś, ale głowy nie daję. Stary ratrak niedaleko stał. I oświetlenie jakieś było. Nad hotelem to sfociłem.
Masz u mnie piwo. Nie myślałem, że ktoś pokojarzy z tą wieżą.
Pozdrawiam
A gdzie to jest, bo co to jest, to chyba wiadomo?
A w Łubnym jest.
O.K. Po konsultacji na PW uznaję zagadkę za odgadniętą.
Cmentarz z tym jednym tylko nagrobkiem jest przy samej obwodnicy. Jadąc z Baligrodu po prawej stronie.
Pozdrawiam
A te schody, to dokąd prowadzą?
Pudło Bazylu! Szukaj bardziej na południu...
A nie są to schodki na ten cmentarzyk?
Zdjęć schodkom nie robiłem i słabo je pamiętam, ale dodam jeszcze to ;)
Na ten własnie!
Pozdrawiam
to pewnie to:http://picasaweb.google.com/michal.o...22829016398610 :)
Po kilku miesiącach milczenia w tym wątku mam jedno pytanie: gdzie leży ta beczka?
Pozdrawiam
Z tego, co widać po zdjęciu jednoznacznie mogę stwierdzić Bertrandzie, że beczka owa leży obok rozczłonkowanej gąsienicy - nie takiej, z której później motyl powstaje, ale z takiej co to kiedyś częścią jakiego czołgu była lub inszego spycha radzieckiej produkcji.
Wolę abyś podał nazwę miejscowości albo czegoś innego ;).
Pozdrawiam
Wybieram drugą opcję. Po namyśle i dogłębnym przestudiowaniu fotografii - szaty roślinnej i walorów przyrodniczych, które na niej widać stwierdzam, że owa, jakże charakterystyczna beczka leży najzwyczajniej w świecie pod drzewem, drzewem z grupy roślin nagonasiennych z rodzaju modrzew z łaciny nazywanych Larix.
Czyżbym naprawdę musiał podpowiedzieć jakoś?
Kłaniam się nisko....
Zyndranowa ??
Tak! Zachęcam do zaglądnięcia do tamtejszego skansenu i do samej Zyndranowej.
I od razu odpieram potencjalny zarzut: skoro w zagadkach o cerkwiach mogą być obiekty niekoniecznie z Bieszczadu to i ja od czasu do czasu pozwalam sobie na to samo. Wybaczcie...
Wybaczamy :lol:
Dodam jeszcze, że beczka chyba została odnowiona:
http://img14.imageshack.us/img14/75/31505073.jpg
No to wracajmy w Bieszczad. Tylko gdzie?
Nikt tam nie był? Nie wierzę! Przypominam innym ujęciem. Pozdrawiam
Cisna
Nie jest to Cisna
Szkoda.ale prawie "bliźniacza"
w Smoluchowie jest podobny
Bliżej ale też nie