Oczywiście Wołosate:))))
Wersja do druku
Oczywiście Wołosate:))))
czyli już wiadomo, że w okolicy jednej z opcji lokalizacji KIMBu...ale za cholerę nie mogę zlokalizować tego w terenie, ...skleroza albo slepiom mym umknęło...
W którym to dokładnie miejscu?
Trafiony zatopiony. Kapliczka jest przy jednym z drzew w pobliżu torfowiska. Idąc z Wołosatego do UG asfaltem człowiek ma tak wszystkiego dość, że już nie zwraca uwagi na takie szczegóły. Ja też to kapliczkę wypatrzyłem dopiero w 2008 r.
No z buta darłem ze 3 razy tylko, ale zawsze "z przymusu" a nie z wyboru. Wypatrywałem aut raczej;)
Choć przy torfowisku kilkakrotnie się zatrzymywałem tez jadąc autem...mieszają się może te wszystkie Madonny i Jezusy...bo jakoś nie skojarzyłem
Pozdrawiam:)
Może ja coś od siebie dorzucę... Myślę, że nie będzie problemu z odgadnięciem :smile:
Będzie problem z odgadnięciem.
Krywe, obok cerkwi od strony południowo wschodniej. Rysunek u dołu kamienia nagrobnego, na "rewersie". Pytałem wielokrotnie i w skansenie i w muzeum w Ustrzykach. Nie potrafiono mi wyjaśnić znaczenia rysunku. Prawdopodobnie znak kamieniarza. Nie znalazłem tego na innych cmentarzach, choć szukałem.
Długi
bezbłędnie, gratuluję :-)
sam zastanawiałem się, czy to symbol kamieniarza, czy może jakieś 'wyrażenie uczuć'