Odp: Subiektywna fotorelacja
Cytat:
Zamieszczone przez
Migawka
Zamieszczaj dalej i więcej!
Dalej będzie z pewnością, najprawdopodobniej już po najbliższym weekendzie. A po więcej zapraszam na stronę ze stopki, co prawda mam małe obsuwy ale nie większe niż kilka tygodni :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
konik
kolega obiecał że pojedzie i znów umieści
Konik dobrze gada, nie żegnam się ani z górami ani z fotografią ;)
Az mi się oczy zaszkliły z tęsknoty...
Z pozdrowieniami dla gospodarzy :-)
http://www.bmiller.pl/forum/2009/panorama_z_chaty.jpg
Drzewko bezwstydnie obciachane, ale to ciągle zbieranie doświadczeń w panoramowaniu.
ja już za Wami tęsknię!!!:sad:
...mało... oj mało... dawać te fotki
Mało... mało... Toż dostałeś 11 zdjęć! Mogę chatę poprzesuwać w lewo lub prawo, mogę Ci w pełnej rozdzielczości przesłać wszystkie razem lub każde z osobna ale więcej nie mam. Przynajmniej z tamtej to okolicy :twisted:
PS. No dobra - mogę jeszcze poszukać programu do takich sprytnych dookólnych panoram. Będzie sobie można dokumentnie łeb ukręcić :-) Jak mi się uda to się pochwalę.
Rewelacja te panoramy! Bmiller napisz co trzeba mieć do ich robienia, obiektyw czy jeszcze jakiś program do obróbki?
Podobno wszystko można zrobić ręcznie ale pracy byłoby sporo, więc znacznie wygodniej wspomóc się dodatkowym oprogramowaniem. Wskazane jest także stosowanie specjalnego statywu z przesuniętą osią obrotu (aparat obraca się wokół tzw. punktu nodalnego).
Ja robię zdjęcia z ręki a łączę w całość programem Hugin. Jest miły, łatwy, przyjemny i działa po Linuksem ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
bmiller
Z pozdrowieniami dla gospodarzy :-)
Bartek, gdzie to jest?
1 załącznik(ów)
Nie jestem Bartek, fakt. :smile:
Jest to na górze, pod lasem niedaleko siedziby bacy, co oscypki bieszczadzkie i bundz wyrabia.