Odp: Czy to koniec przewodników "z uprawnieniami"?
Niedouczony, niepełnosprytny intelektualnie czy posiadający inny defekt "przewodnik" (tym bardziej górski) jest zagrożeniem dla prowadzonej przez niego grupy. Oby życie lub zdrowie innych nie było dla niego egzaminatorem (nie mogę zacytować:"najlepszym").
Pozdrawiam
Dziadek jak zniosą uprawnienia to już nie będziesz łacha ze mnie ciągnął, że dwa razy w tygodniu idę na Wetlińską , tylko czasem Ci odpalę grupę... ale i tak zawsze będę miał ubaw, że w POLMO, DELPHI i BWI byłeś więcej razy niż ja u Lutka hehehe
Cytat:
Zamieszczone przez
machoney
Dziadek jak zniosą uprawnienia to już nie będziesz łacha ze mnie ciągnął, że dwa razy w tygodniu idę na Wetlińską , tylko czasem Ci odpalę grupę... ale i tak zawsze będę miał ubaw, że w POLMO, DELPHI i BWI byłeś więcej razy niż ja u Lutka hehehe
hehe..;) Bartek lepiej mi nie odpalaj, bo ja będę chodził za darmo ;)
Ano , masz racje, ja w firmie byłem dużo ...dużo razy i jeszcze chodzę :grin: ,pewnie mnie nie "pobijesz" byciem u Lutka ...choć?
Cytat:
Zamieszczone przez
marcins
Myślę, że .... Jednocześnie uważam, że egzamin niczego nie gwarantuje. Być może .... Najlepszym egzaminatorem i tak jest życie...
A po co był Ci egzamin ? a studia po kierunku i pasja nie wystarczyły by,rynek i tak weryfikuje i wybiera najlepszych, a zresztą... masz już "egzamin z życia" i wiem ,że z 1000 razy co najmniej będziesz jeszcze na Wetlińskiej :mrgreen:
ps. a tak "prywatnie" może by my gdzie wyskoczyli wreszcie ? Wiem wiem ,że kalendarz masz wypełniony, ale.
Ale jesteście cięci na przewodników :( szkoda ... (czytając całość wątku)
Cytat:
Zamieszczone przez
Przewodniczek
Ale jesteście cięci na przewodników :( szkoda ... (czytając całość wątku)
Wiesz chyba nie jesteśmy cięci:-)Ja zniechęciłem się do przewodników-nie korzystając nigdy z usług tych ludzi widząc jak przewodnik w czerwonej koszulce i z blachą przewodnika wprowadził grupę w potężną burzę na przełęcz pod Tarnicą .Zrobił to mimo ostrzeżenia go o załamaniu pogody.Wiem bo sam go ostrzegałem.Skwitował mnie krótko-nie będzie tak źle-więc jestem przeciw.
Wczoraj (21.02) był Międzynarodowy Dzień Przewodników Turystycznych. Wszystkim Przewodnikom życzę więc Wszystkiego Najlepszego :))
(A PTTK ogłosiło podobno ten rok Waszym Rokiem - nie wiem jakie są zaplanowane obchody w związku z tym :wink: - ale mam nadzieję, że ten rok upłynie Wam i "wodzonym" ;) przez Was turystom szczęśliwie ku obopólnemu zadowoleniu. :-D )
Wypada podziękować, więc dziękuję w swoim i moich kolegów i koleżanek imieniu.
Tutaj szczegóły:
http://www.przewodnicy.pttk.pl/rok_p...stycznych_2013