bingo :D
Wersja do druku
bingo :D
tak, bacówka pod rawką. ostatnio widziałem tam stado przemiłych krówek :)
A to gdzie jest ? Pytanie kieruje do mniej "zaawansowanych", bo zagadka jest prosta. I tak na marginesie - na drodze biegnącej obok miałem okazję widzieć bardzo "urokliwego" rowerzystę, był nabuzowany jak rakieta , ledwo mieścił się na drodze, ale z uśmiechem pokonywał kolejne kałuże / było to 8 września po południu a wcześniej solidnie lało/.
Byłem ostatnio w bieskach... krótko tylko 3 nocki, ale i tak było cudownie...
Taka zagadeczka dla was... gdzie ten samochodzi sobie jeździ??
dolina Sanu
Nie zgadzam się to jawna dyskryminacja mojej osoby. Anyczka to kto . Przewodnik i z to naszej grupy. PROTESTUJĘ.
PROTESTUJE TO JAWNA DYSKRYMINACJA PRZEWODNIKÓW NA FORUM.:x :x :x
A Anyczka to kto? Przewodnik z Grupy Bieszczady. A inni przewodnicy którzy tu się wypowiadali. Bo zorganizuję jakąś demonstrację w Przemyślu.
Dolina Sanu Lucynko jest baaardzo długa :) Proszę a zawężenie odpowiedzi... To nie Żurawin...
Podpowiedzią powinna być górka majacząca w tle...
Pozdro!
Dłuuggga. Gapię się w zdjęcie i jedno wiem. znam to miejsce, byłam tam na pewno. Tylko podobnie jak ze zdjęciem Anyczki z kapliczki nie potrafię sobie przypomnieć gdzie to jest. Kojarzy mi się z okolicami Stuposian ale nie jetem pewna.
dla ułatwienia podam że to co widać to nie jest drugi brzeg :) tylko wysepka...
Do Stuposian jest jeszcze kawał drogi :)
Witam
wyglada na Tworylne .
ps
kiedys przeprawialiśmy się przez San Niwą wlaśnie na Tworylnym , akurat tak nam wypadlo . Znam kilka miejsc dajacych przeprawić się samochodem przes San ale ta fotografia - myślę że j. w.
Pozdrawiam PF
Tworylne raczej nie mi ta górka wygląda na Czereszenkę.
Brawo Piotrek!!! To rzeczywiście bród w Tworylnem!!! Lucynko góra w tle to nic innego tylko Tołsta :)
Rzeczywiście solidna terenówa przejdzie bez problemu, natomiast tym Starem wywożą kamienie... nie wiem po co i gdzie, zresztą zdaje się że tam jeszcze sięga rezerwat Krywe, więc tym bardziej nie rozumiem...
Aha...Star się nie przeprawia na drugą strone tylko pędzi w dół rzeki kilkaset metrów do 'wyrobiska'..
To nie kole mostu w Procisnym?
Jezu nigdy mi na myśl nie przyszło aby w tym rejonie były ciężarówki. Tę możliwość od razu odrzuciłam. Nie mieściło mi się to w głowie. Dzisiaj się przypatrywałam Czereszence jest podobna ale nie mogłam zlokalizować brodu.
Witam
A dlaczego Lucyno ? :) Miejscowi mają czasem i "takie" pomysly .
Podpowiedż damiana (o wysepce) bardzo ulatwila mi. Pododawalem sobie "dane" : San (domyślnie) + wysepka ( nie ma ich znowu tak wiele)+ przejezdny kawalek koryta = wyszlo mi Tworylne (pierwotnie "obstawialem Żwirowisko w okol. Sękowca <bród jest i przejezdne dno i żwir czyli obecność Stara uzasadniona> , ale wlaśnie majacząca górka eliminowala ten bród ). Wysepka (ta podpowiedż) i dno w ich poblirzu daly taki a nie inny bród . Damian gdyby nie podpowiedż o wysepce ............. nie domyślibym sie :-)
Pozdrawiam PF
ps
mój ulubiony sposob 'zwiedzania" ......... to wedrówka korytem rzeki (no co ?) . Od ujścia Hulskiego do mostu w m. Studenne zakaz......... park krajobrazowy........ z tego co zauważylem "miejscowych" jakby nie dotyczylo .
Zlitujcie się nad biednym, chorym człowiekiem. Dajcie jakąś zagadkę, bo z nudów zwariuję.
Specjalnie dla Lucyny ;-)
1. Gdzie zrobiłem zdjęcie?
2. Co ono przedsrawia?
Pozdrawiam
Dziękuję! Ciekawa zagadka tylko jak zwykle mam problem która to cerkiewka. Znam wszystkie ale mi się mieszają jeżeli chodzi o wystrój. Stawiam na Turzańsk ale tylko dlatego że jest w remoncie. Nie jestem pewna. Rozważałam też Dobrą Szlachecką. Czuję się wyróżniona ale tę zagadkę traktuję jako taką łamogłówkę dla wszystkich.
Proszę o więcej.To bardzo ciekawy sposób spędzania wolnego czasu. Dziś będę z grupą w Morochowie i sprawdzę, czy to nie tam wykonano zdjęcie. :-P
Podałaś trzy lokalizacje i 3 x pudło. Poza tym myślalem, że chorujesz, a Ty tylko podpuszczasz nas "forumowiczów", żeby jakieś zagadki zapodać. Na razie nie podaję żadnych podpowiedzi.
Próbujcie wszyscy, nie tylko Lucyna.
Pozdrawiam
Chora jestem mam zapalenie oskrzeli i biorę antybiotyki. Wczoraj leżałam nawet w łóżku. Dzisiaj się rano dobrze czułam więc pojechałam z grupą. Fantastyczni ludzie.Wiesz, jak pięknie jest w Bieszczadach? Cudowne kolory,objechałam wokół Wysoki Dział. Byłam w muzeum w Nowosiółkach, Komańczy i sanockim skansenie. Dla takiej cudnej krainy wstałabym z grobu. :-P :x Niestety teraz jest gorzej.:roll:
3 x pudło wstyd pani przewodnik wstyd.Sam jednak musisz przyznać że jest ona trudna i oto mi chodziło. Muszę pokombinować.
Lucynko!
Piszesz: "Chora jestem mam zapalenie oskrzeli i biorę antybiotyki. Wczoraj leżałam nawet w łóżku. Dzisiaj się rano dobrze czułam więc pojechałam z grupą. "
Nie lekceważ swojego zdrowia. To może skończyć się powaznymi komplikacjami. Nie warto ryzykować. Lepiej odleżeć.
Piszesz: "Wiesz, jak pięknie jest w Bieszczadach? Cudowne kolory,objechałam wokół Wysoki Dział. Byłam w muzeum w Nowosiółkach, Komańczy i sanockim skansenie."
Nie wkurzaj mnie i innych forumowiczów mieszkających z dala od Bieszczadu. Serca nie masz, czy co? ;-)
Piszesz:"3 x pudło wstyd pani przewodnik wstyd."
Bez przesady. To, że Pani przewodnik, to musi kazdą deskę rozpoznać. Nie wydaje mi się. Teraz będzie podpowiedź. W to miejsce swoich klientów chyba/napewno/ nie prowadzisz.
Pozdrawiam
-> Lucyna
To może spróbujesz przynajmniej zlokalizować "mój" widoczek??
http://forum.bieszczady.info.pl/show...?t=2718&page=9
strzelam do zagodki Bertranda : Baligrod
Pudło
Pozdrawiam
Browar. W ubiegłym roku chaszczowałem po Kiczerze Choceńskiej. Tam były okopy. Nie znalazłem miejsca, z którego byłoby widać Seredne Wielkie ale nie wykluczam, że takie miejsce tam jest.
Pozdrawiam
Bertrandzie czy to cerkiew w Smolniku koło Komańczy?
Pudło Anyczko
Browar czy to zdjęcie robiłeś w okolicy Rabego? Właśnie obłożyłam się książkami o naszych cerkiewkach szukając natchnienia. Anyczka pamiętaj, że Bertrand sądzi, że tam z gośćmi nie wchodzimy. Muszą się więc one znajdować poza szlakami ikon doliny Sanu i Osławy. Gdzie możemy wejść tylko jako przewodnicy? Bystre do pozostałych wchodziłam z grupą.
Tylko Wojtek (z Legionowa) coś nieaktywny.... a mówił mi że bardzo lubi to miejsce...
Lucyno! Niby się nudzisz.... no a na stronie trzeciej tego wątku dałem nierozwiązaną zagadkę link post 23 tegoż wątku. Dodam tylko że bankowo przechodzisz tamtędy i to zapewne często! Anyczka chyba też...
Mi się wydawało, że to jest odgadnięte. Bystre pomniczek ukryty pod drzewem tuż obok drogi
Gdzieś przy zejściu z Caryńskiej w strone Koliby ?? :wink:
Anyczka to też odgadnięte. Podpuszcza nas. Oczywiście, że kolejka
Brawo Ala? Odgadnięte? ale lipa! No to powiedzcie mi "dzie to"?