... 13-15 Bartne, 16-17 Balnica, 18-23 kto wie, kto wie....:wink:
Wersja do druku
... 13-15 Bartne, 16-17 Balnica, 18-23 kto wie, kto wie....:wink:
12 - 16 Wołkowyja, planowane - Łopienka, Cisna, Tworylne, Choceń, Prełuki, Duszatyn, Mików, Smolnik, Łupków, Czarna, Bystre, Michniowiec ( + dom na końcu świata "MK" ), Balnica, Polańczyk, Solina i dalej, gdzie oczy poniosą. Troczę mało czasu, ale.... :)
15-17 Baletnica... wróć- Balnica, 18-23 tam, gdzie diabeł mówi szczęść Boże.
Wyjazd 14-17 miejsce docelowe Komancza-w planie Lopienka ,Preluki,Duszatyn,Chryszczata,Balnica.Radosc wyjazdu duza,lecz humor popsula mi troche strona AccuWeather.com ma byc pochmurno i padac-oby synoptycy sie mylili.Do zobaczenia gdzies na szlaku
C:\Users\Wojtek\Desktop\Choceń i Wojtek, Wiwsiek\DCIM\100OLYMP\P4280054.JPG Początek maja obdarzał nas piękną pogodą (ostatnie trzy lata ). Nawet trzeba było chłodzić moją głowę.:-D
Sorry, zdjęcie nie przeszło:cry:
15-21.05 baza w Cisnej, w planach m. in.: jeziorka Duszatyńskie, Sine Wiry-Łuh-Zawój-Jaworzec, Terka-Studenne-Tworylne-Krywe, reszta do uzgodnienia z sobą.
2-3. 06.2015 przejazd rowerem Rzeszów-Ustrzyki, mam nadzieję Górne gdzie w Domu Rekolekcyjnym baza do pieszych wypadów na pobliskie "obowiązkowe" obiekty. Powrót do Przemyśla jeszcze nie ustaloną trasą około 8-9.06.2015, także jednośladem. Gdy więc zobaczycie mocno obładowanego sakwiarza, to mogę być ja8-)
Pomysł był taki żeby wracać właśnie doliną Strwiąża ale po stronie ukraińskiej, przekroczywszy granicę w Krościenku, a następnie w Medyce. Celem miały być Laszki Murowane.
Jednak w świetle tego co wyczytałem na forum, z rowerem na pierwszym przejściu będzie trudno...
Doliną Wiaru kiedyś była, więc w zarysie będzie tak: Ustrzyki Górne, Nasiczne, Czarna, Ustrzyki Dolne, Arłamów i Przemyśl.
Chyba powinienem zapytać o lekkie modyfikacje żeby coś ciekawego zobaczyć, a nie tylko połykać kilometry.
Co prawda nie Bieszczady, ale... bede z corka na bazie w Radocynie 10-17.07, jezeli ktos cos w okolicy... Zapraszam na wieczorne rozmowy przy niedzwiedziu.
Plan jest taki, tym razem pobyt od 10 czerwca w Biesach i mniej gór aczkolwiek wycieczka na wodospady i Dwernik kamień jest planowana ,a więcej pobytu nad Soliną -łódka i ryby, oraz kajak na zwiedzanie zalewu,baza w okolicach Teleśnicy,następnie tradycyjnie już Noc Kupały z przyjaciółmi w Polańczyku.....będzię się działo....:razz:
A nie będą przypadkiem jacyś forumowicze wędrować gdzieś w okolicach Iwonicza w ten weekend? :)
Może się ktoś wybiera z PTTK Sanok na Pikuj w ten ( 1-2.08 ) weekend?
Jutro z rana lecę do Wetliny na symboliczne pożegnanie Olka Ostrowskiego.
04-08 sierpnia z noclegiem w Wetlinie.
Tak całkiem niespodziewanie. Od dzisiaj urlop, trochę wymuszony. Właśnie pakuje plecak i w nocy pędzę w Bieszczady. Od 4-8 baza w Wetlinie a później.... na pewno do 14 sierpnia gdzieś, lecz nie wiadomo gdzie.
9-15.08. Wołkowyja, a co dalej ? Jadę bez żadnego planu. Może Anioły podpowiedzą. :)
Wojtku! Jeżeli ruszysz na południe to wstąp do sklepu w Terce i wypij za mnie małą mineralną, sprawdz czy pani Danuta pracuje jeszcze i czy pan Stanisław przychodzi z laseczką porozmawiać z turystami. Tam pod sklepem czasem dobrze się dzieje.
Panie Partyzancie, melduję że zadanie wykonam. Jestem już na miejscu:?
Wojtek! Czekam na kolejne meldunki;),mogą być w osobnym wątku. Pani ze sklepu w ostatnich latach też dużo przeszła. Czas podobno leczy rany a rozmowa z kimś życzliwym tylko pomaga.
Moje plany na Bieszczady to po 20.IX rykowisko, bez przywiązywania się do jednego miejsca, może w okolicach Wysokiego Działu.
I jeszcze jeden plan to zorganizowanie dla znajomych wycieczki w jesienne Bieszczady w dniach 23,24 i 25.X. Pomysł ryzykowny, rodzina mi odradza. Ma być około 20 dorosłych osób, akceptujących "moje" warunki. Jedna połonina, jedna Korbania, 2-3 cerkwie, jakaś dolina i koniecznie próbka bieszczadzkiego lasu z dala od uczęszczanych szlaków. Spanie? Posiłki? Biorę byka za rogi.
Danusia dziękuje i mówi że jeszcze żyje, ale partyzanta dawno nie widziała, po prostu nie wie o kogo chodzi. Mnie partyzancie trudno było wytłumaczyć, bo tok na prawdę znam tylko Twoją ksywkę :)
LUDZIE ! Polańczyk 28.08. do 18.09. sanatorium. No i co Wy na to ? Ha, ha, ha... :)
No to się spotkamy,ja TAM będę na turnusie rehabilitacyjnym od 16 .08 do końca sierpnia i może jeszcze kawałek jak wytrzymam te trudy ....:razz:
Wojtek! Dzięki za info. Może nie tylko pani Danusia nie wie, że ja to partyzant bo zna mnie dobrze. Możliwe, że wyobrażenie o człowieku ukształtowane tylko na podstawie wpisów może być mylne i powodować uprzedzenia, więc specjalnie się nie afiszuję.
zaraz jadę, zaraz jadę za... kilka godzin jadę, zaraz jadę ;)
do zobaczenia w Duszatynie
Będzie ktoś może w najbliższy weekend?
Pytam, bo mam w planie niedzielną wędrówkę i kilka pomysłów. ;)
Już jutro Tarnawa Niżna do 2. września :)
Stacjonarnie - Polańczyk 27.08. do 18.09. A w wolnym czasie, gdzie auto dojedzie i nogi poniosą.:roll:
" Solinka "
Ja miesiąc po Tobie w "Amercoś"
Powodzenia na szlakach :wink:
To coś to Amer-Pol,najbardziej tolerancyjne sen w Polańczyku,z najlepszymi baletami pod wiatą jak jest ciepło,oraz w Atrium jak chłodno..połamania nóg na parkiecie......:wink:
Dzięki deluxie :wink:
…28.08 - 12.09….gdzieś tam pod Otrytem…:grin:….Panów przebywających w Polańczyku proszę o info, czy planowany jest tam koncert Piotra Rogalika….chętnie bym go posłuchała ponownie…
Dotarłem ! Dowiem się. W sobotę jest " Pożegnanie lata ", może tam. 8-)