Odp: Zagadki z cerkwią w tle ...
Nie idzie o fotografowanie cyfrą, tylko o fotografowanie z lampą błyskową. To lampa ma być szkodliwa i z tego względu fotografowanie z własnym źródłem światła może być np. dla polichromii niebezpieczne. Fotografowanie w świetle zastanym nie może szkodzić, a przynajmniej nie bardziej niż samo oglądanie :-)
Fotografowałem w maju w Czarnej (BN) i nikt nic nie mówił żeby nie błyskać, fakt że nie błyskałem, ale lampa była podpięta.
http://lh5.ggpht.com/_ghMWhK_O1IM/S9...8/IMG_7686.jpg
Cytat:
Zamieszczone przez
bmiller
Fotografowanie w świetle zastanym nie może szkodzić, a przynajmniej nie bardziej niż samo oglądanie :-)
Ano;-)
Ja tam wolę się zapytać nawet jak nie ma zakazu czy mogę. Jest to mile widziane i nie usłyszałam do tej pory odmowy w żadnym zabytkowym kościele, a dodatkowo można się dowiedzieć ciekawych rzeczy, więc polecam tę metodę.
Ja pytałem, kościelny kościół specjalnie nawet otworzył...
Cytat:
Zamieszczone przez
Przewodniczek
Moszczanica :)
Tak właśnie :)
1 załącznik(ów)
Załącznik 19486
dla podtrzymania, ze specjalną dedykacją dla Jaro.
To że zagadka ma dedykację nie oznacza że jednostkowo skierowana.
Każdy może zgadywać i odnajdywać.
Osoba Pawła jest tylko podpowiedzią.
Cerkiew Podwyższenia Krzyża w Drohobyczu. Fotki tej mam niespecjalne, więc się nie chwaliłem.
Prawidłowo, to właśnie cerkiew strażacka , czyli pod wezwaniem Podwyższenia Krzyża.
To już mamy wszystkie w Drohobyczu ? czy coś zostało ?
1 załącznik(ów)
Przenosimy się z Drohobycza ok. 100 km na pn-zach. Charakterystyczne dziury w hełmie.
Załącznik 19510