Jabłonki? Jeśli tak to tamte widoki jakieś zbyt rozległe.
Wersja do druku
Jabłonki? Jeśli tak to tamte widoki jakieś zbyt rozległe.
Dwa tygodnie temu jeszcze był, przyroda tymczasem wystrzeliła więc jest szansa, że zarośnie i go żaden barbarzyńca nie dojrzy.
Mercun - bo jak Cię świsnę w ucho! :wink: Cieszy mnie, że próbujesz ale zaznaczyłem w podpowiedzi, że daję ją na zasadzie skojarzenia i właśnie Walter w sposób pośredni może pomóc w rozwiązaniu zagadki.
Ajajaj! Boli uchu, boli;):lol:
Skoro już nikt nie próbuje zgadywać - pora na rozwiązanie zagadki. Wioska, o której była mowa nosiła przez kilka lat nazwę KAROLÓW (na cześć Waltera). Pierwsze wzgórze to Kiczera (735), drugie Wierch (686).
Gdybyś tam postawił butelkę z mlekiem to bym zgadł. Jeśli chodzi o skojarzenia to mnie się wszystko z jednym kojarzy...:lol:
Witam serdecznie
Szkoda, że młodzi już nie pamiętają. Gdy tam bywałem to był Karolów (teraz Rabe) i leśniczówka, gdzie oglądałem suszące się pieluchy przez dwa pokolenia.
Widać u niektórych forumowiczów tendencję do bywania tam, gdzie mało kto zagląda.
Bazyl - masz jakieś aktualne fotki z Jabłonek, albo przełęczy Chyrcza? Czy rośnie tam ta wielgaśna grusza?
Pozdrawiam serdecznie
Z Jabłonek mam jeszcze sprzed trzech tygodni zdjęcie głazu pamiątkowego
Załącznik 44437
i wiodącej do niego dróżki z pozostałościami po ławkach
Załącznik 44438
Z Hyrczy aktualnych niestety nie mam.
Pozdrówka!
Załącznik 44449
Ja też aktualnych zdjęć z Hyrczy nie mam a to robiłem sam sobie zenitem z miniaturowego statywu okazyjnie nabytego na targu, lata 80/90.
A co to ciurczy?
Załącznik 44452