Odp: Znasz Bieszczady? Detale
Morochów mi sie widzi...
edit: spojrzałem na swoje fotki i stwierdzilem że źle mi sie widzi:)
To jeszcze dorzucę Podposieczną i będzie prawie komplet.Kiedyś była w Prełukach jeszcze,ale chyba już jej nie ma odkąd stoi most.Ale takie piękne betony są tylko w Czaszynie.Tak swoją drogą wszystkie są na Osławie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
To jeszcze dorzucę Podposieczną i będzie prawie komplet.Kiedyś była w Prełukach jeszcze,ale chyba już jej nie ma odkąd stoi most.Ale takie piękne betony są tylko w Czaszynie.Tak swoją drogą wszystkie są na Osławie.
Dla obstawiających Czaszyn gratulacje!!!
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Recon1
Z ponad 10 lat temu przechodziłem tą kładką i nie pamiętałem już tych detali. A to była moja pierwsza wisząca kładka w Bieszczadach i mocno się nią zdziwiłem gdy ją zobaczyłem. Wróciło wspomnienie ówczesnej wędrówki. Dzięki Sir Bazyl.
Teraz kładka jest już niestety w fatalnym stanie i wejść na nią można tylko z jednej strony. Specjalnie dla Ciebie jeszcze ujęcie z widoczkiem i z dworcem PKP Czaszyn Główny:)
1 załącznik(ów)
A taki betonowy detalik, który pozostał po minionych czasach.
Gdzie jest ?
Bazyla nie pytam.
1 załącznik(ów)
Widzę że konieczne są podpowiedzi.
Niech będzie nią zdjęcie przedstawiające polanę na której znajduje się ta betonowa tablica
1 załącznik(ów)
Ostatnia podpowiedź która wyjaśni wszystko.
Obok betonowej płyty na polance z krzyżem stoi jeszcze pomnik (patrz foto) Jest to najwyżej położony pomnik w Bieszczadach a może i w całych Karpatach.
Pomnik przedstawia cokolwiek dwuznaczną postać w cokolwiek dwuznacznym geście.
1 załącznik(ów)
A takie blaszane paskudztwo to gdzie stoi?:
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
...
Bazyla nie pytam.
Don Enrico też może zgadywać :mrgreen: