Odp: A moze jakies aktualne fotki?
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
...ja też wczoraj 30 km wracałem ponad godzinę, do południa było nawet słoneczko :-D
30 km pieszo w ponad godzinę... no, no! Nie myślałem, że masz taką kondycję ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
30 km pieszo w ponad godzinę... no, no! Nie myślałem, że masz taką kondycję ;)
Bertrandzie , dzięki ..ale nie ma tak dobrze:lol:.
Wracałem samochodem i to x4, ze wspaniałego Zlotu w Zawadce Rymanowskiej , a na drodze było biało i nic na 50 m nie było widać:-).
4 załącznik(ów)
Sobota w Zatwarnicy(Sękowcu) . Bertrandowi .....
Pozdrawiam PF
3 załącznik(ów)
Piotrek widze że jesteś z tych okolic... powiedz ty mnie co to za chata na Ruskim stoi (stała) i dlaczego w miejscu po cerkwi?
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin
co to za chata na Ruskim stoi (stała) i dlaczego w miejscu po cerkwi?
Z tego co ja słyszałem to budynek po robotnikach rolnych, wypasach czy coś w tym stylu, obok jeszcze szopka tam stoi.
IMHO nie jest to miejsce po cerkwi, prędzej po młynie. Cerkiew jest zaznaczona np. na mapie WIG oraz na planie katastralnym z 1852 roku (młyn również). Stała jakieś 20m od potoku na jego prawym brzegu - jeżeli byłeś wyżej to tam jest taka łąka, gdzie stoi kilka samotnych drzew, wychodziłoby że to tam - fotę tego miejsca znajdziesz u mnie na stronie w opisie wsi. Młyn stał 140 metrów od ujścia potoku i ta buda mniej więcej tak stoi.
Marcinie! Na teren prywatny wlazłeś? ;)
Pozdrawiam
W Bieszczadach dzisiaj wczesna wiosna, mniej więcej tak jak koło majowego weekendu, zaraz po zejściu śniegu. Tylko troszkę ciemniej ;)
1.http://www.bmiller.pl/forum/na_lopiennik2.jpg 2.http://www.bmiller.pl/forum/na_lopiennik.jpg
5 załącznik(ów)
9.XI.2008
1. Dzieś w Bieszczadach
2. Stoik
3. Cudna góra do chaszczowania
4. Łysy Wierch
5. Widok z Łubnego na Jawor i Worotnikówkę
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
Marcinie! Na teren prywatny wlazłeś? ;)
Pozdrawiam
od tej strony od której wchodziłem nie było żadnego napisu ;)
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Z tego co ja słyszałem to budynek po robotnikach rolnych, wypasach czy coś w tym stylu, obok jeszcze szopka tam stoi.
IMHO nie jest to miejsce po cerkwi, prędzej po młynie. Cerkiew jest zaznaczona np. na mapie WIG oraz na planie katastralnym z 1852 roku (młyn również). Stała jakieś 20m od potoku na jego prawym brzegu - jeżeli byłeś wyżej to tam jest taka łąka, gdzie stoi kilka samotnych drzew, wychodziłoby że to tam - fotę tego miejsca znajdziesz u mnie na stronie w opisie wsi. Młyn stał 140 metrów od ujścia potoku i ta buda mniej więcej tak stoi.
Byłem... ale to było tak mocno zachaszczone że uznałem tą kamienną konstrukcję koło chaty (3 zdjęcie) jako fragment dzwonnicy. Ale budowa chaty na miejscu przepływu dawnej młynówki to chyba trochę ryzykowne. Zdjęcia z polany nad Ruskim:
1. Widok na Otryt
2. Dom nomady