Odp: Samotna Piesza Wyprawa Dookoła Polski 2007
Wojtek pisze
Cytat:
Przmknąłem przez Bieszczady i Beskid Niski i teraz piszę z Piwnicznej.
Wojtku !
Powinieneś zaśpiewć sobie piosenkę :
...w Piwnicznej izbie siedzę sam przy kuflu pełnym piwa ...
a my w ten rytm wzniesiemy kufle za Twoje zdrowie i za powodzenie
Pozdrowienia z Rysow przesyla Wojtek
Niezle sunie , co nie :grin:
Drodzy Przyjaciele z Forum,
Jutro wychodzę z Tatr i idę w kierunku Beskidu Żywieckiego (Babia Góra mnie ściąga :))) ). Przeszedłem przez Rysy (spanie w schronisku nad Morskim Okiem), później przez Szpiglasową do tzw. "Piątki", następnie dolinkami (cholerna pogoda i deszcz :((( ) do Murowańca, następnie przez Kasprowy, Czerwone Wierchy do schr. Ornak. Następnego dnia przez Ornak, Siwą Przełęcz, Starorobociański, Kończysty i Trzydniowiański do schr. w Chochołowskiej. Teraz jestem w Zakopanem (chwilowo) i spadam na nocleg do Chochołowskiej. Pozdrawiam wszystkich jeszcze raz i dzięki za wsparcie.
Kibicuję Ci pełen podziwu.
3m się
Pozdrawiam
Witajcie Przyjaciele,
Jestem w Cieszynie i powoli zmierzam w kierunku Sudetów. O ile bedzie taka pogoda jak dotychczas, w Zgorzelcu bedę z końcem września lub początkiem października. Wędruje mi sie nieźle, spotykam nadal ciekawych ludzi, przybijam pieczątki schronisk w moim "dzienniku pokładowym"... Teraz Pogórze Cieszyńskie, a więc góry, ale "płaskie". Brakuje mi jednak tej atmosfery i klimatu Bieszczadów. One zawsze bedą "te moje najukochańsze".
Serdecznie pozdrawiam wszystkich, ale tym razem, najbardziej Bertranda :)))
(Jeszcze trochę potrzymajcie kciuki za mnie)
Wojtek wyrusza z Pasterki i przez góry Stołowe na Wambierzyce od bazyliki 5km i bedzie w Ścinawce Średniej na Kolejowej 5 to znaczy u nas w domu ale sobie pogadamy.
Rycho,pozdrów Wojtka ode mnie i życz mu powodzenia.Szkoda,ze nie mieszkam "na szlaku".
Pozdrawiam wszystkich z siedziby Rycha. Tak się składa, że "dopadł" mnie duuuuuży deszcz i muszę dać na wstrzymanie z wędrówką. Jutro, ponieważ ma być lepsza aura, ruszam na szlak. Według moich obliczeń i mając nadzieję, że pogoda będzie sprzyjać, wkrótce powinienem być w domu. Na wszelki wypadek trzymajcie kciuki jeszcze przez 3 tygodnie:smile: Dziękuję!
Hej:)
Ja będę od jutra do następnej niedzieli w Jagniątkowie na stoku Karkonoszy. Później będę jeszcze lecz dopiero po tygodniowej przerwie. Czarcik będzie tam nawet dłużej i bez przerw. Wojtku, jeśli wola, to chyba już mogę zaprosić 'na popas' - lokalizację mamy taką, że prawie nie musisz zbaczać z głównego szlaku:)
Pozdrawiam,
Derty
Wojtek po śniadanku wyruszył do Srebrnej Góry tam przenocuje w schronisku i przez gory Sowie pomaszeruje w Karkonosze. Wczoraj nas mocno straszono powodziami w kotlinie kłodzkiej ale nie jest tak źle podtopienia są lokalne i przestał padać deszcz więc myślę,że ten ostatni etap wyprawy zakończy w Zgorzelcu bez komplikacji czego mu życzę z całego serca.
Tak prywatnie powiedział,że jest już troszkę zmęczony no i tak po ludzku tęskni za domem a w trasie jest od 7 marca to szmat czasu.
Derty twoją propozycję przekazałem bo nie wiadomo jak tam będzie z internetem w górach może się wam uda spotkać.