-
Odp: A moze jakies aktualne fotki?
Ja bym tu nie chciał marudzić, ale w zeszłym roku jakoś więcej fotek się pojawiało w tym wątku. Co to - nikt nie jeździ w Bieszczady ?
W tym roku bardziej niż w zeszłym obejrzałbym foteczki, bo jesienią nie było mi dane uderzyć w Bieszczad :-(
tak więc dawać tu więcej fotek :mgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
ja potrzebuję 258 dni urlopu!!
Długi
:lol: :lol: :lol:
No to jest nas dwóch
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
Trzech, trzech:razz:
CZTERECH.
oj z chęcią bym wykombinował taką fuchę w Bieszczadach która dawałby 258 dni urlopu
-
Cytat:
Zamieszczone przez
malo
CZTERECH.
oj z chęcią bym wykombinował taką fuchę w Bieszczadach która dawałby 258 dni urlopu
Nie ma problemu zostań przewodnikiem. Będziesz miał 258 dni urlopu dobrze płatnego. I tak po 90 x na Połoninę Wetlińską, 50 x na Tarnicę itd. A co najwajważniejsze wejdziesz 91 x na połoninę i stwierdzisz Boże jak tu pięknie.
-
9 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Doczu
dawać tu więcej fotek :mgreen:
Mówisz i masz :)
-
Noooo... Pięknie Hero. Dzięki wielkie.
Piękną pogodę miałeś.
-
5 załącznik(ów)
Kilka fotek z weekendu 28 - 30.09, było krótko ale treściwie...
po raz pierwszy zdobyłem się na podróż samochodem... jakoś dziwnie... powiększa się jednak obszar możliwej eksploracji!!!
pozdro!
-
A może ktoś daje urlop od dnia codziennego???
-
Mati wydaje mi sie że taki urlop to tylko samemu sobie można dać ( czasami nawet trzeba aby nie zwariować )
P.S.
mam nadzieje że za tydzień wkleje tu pare świeżych fotek
-
jeszce jeszce... az sie milo robi jak sie oglada takie slicznosci... dzieki Hero i Damian ;-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
damian
Kilka fotek z weekendu 28 - 30.09, było krótko ale treściwie...
po raz pierwszy zdobyłem się na podróż samochodem... jakoś dziwnie... powiększa się jednak obszar możliwej eksploracji!!!
pozdro!
Jak mawiał kumpel - zwiększyłeś promień swobody;-)
-
5 załącznik(ów)
:D
Dzięki Hero za fotaski - są śliczne. Jesień to jedno wielkie natchnienie...
Ja tym razem znów zdradzałem Bieszczady trochę bardziej na zachód, ale niektóre efekta ośmielę się przedstawić - góry wszędzie rozpiękniały :D
-
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
:D
.. Jesień to jedno wielkie natchnienie...
Ja tym razem znów zdradzałem Bieszczady trochę bardziej na zachód,...
Piękne to ..Beskid-nik z Ciebie ?? już ??, ale nie mogę rozpoznać .. czy to Wisłoka ? czy coś innego pięknego? - napisz gdzie .
-
Witajcie, jestem wieloletnim bieszczadnikiem, niestety na forum świeża.
powiedzcie dobrzy ludzie, jak mozna dodać zdjątka jako załącznik, a przy okazji jak je zmniejszyć coby tu weszły? ( dysponuję fotkami o objętości ponad 2 MB) Pozdrowienia.:-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
Piękne to ..Beskid-nik z Ciebie ?? już ??, ale nie mogę rozpoznać .. czy to Wisłoka ? czy coś innego pięknego? - napisz gdzie .
Jam zawsze góry lubił wszelakie :D Teraz z powodów czasowych 'cierpiałem' z dala od Bieszczad w... Pieninach :D A woda na fotkach to ostatni zakręt przed prostą wyprowadzającą na dolną przystań spływu Dunajcem :D Zdjęcie drugie zrobione 3 metry w bok od dróżki prowadzącej ku przejściu granicznemu, a pierwsze długą ogniskową ściągnięte z ogrodzenia baru Pieniny nieopodal przystani. W miejscu, gdzie tak pięknie, ludziska idą ławą gadając o armaturach, samochodach i o Antku zdradzającym Niunię, albo chłepcą piwsko i smędzą o cenach w Tesco i ani spojrzą trochę wyżej i dalej... A schronisko 'Orlica' puściutkie i ciche, skąpane w słońcu i zaplątane w babie lato... Na trzecim zdjęciu fragment podejścia na Czerteżyk - zwykle zakitowany ludźmi niemiłosiernie, a teraz cichy i urokliwy zakątek. Pustka i spokój jest w każdych górach, tylko czasem trzeba jej szukać :)
Na tablicy przed wejściem do PPN ogłoszenie o stanie szlaków: 'Szlaki wilgotne i miejscami pokryte śliskim błotem' :D:D:D Kiedy BdPN poda komunikaty o rozkładzie błocka na swych szlakach?:P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
Jam zawsze góry lubił wszelakie ..... A woda na fotkach to ostatni zakręt przed prostą wyprowadzającą na dolną przystań spływu Dunajcem ........ Pustka i spokój jest w każdych górach, tylko czasem trzeba jej szukać.......... P
Ja w to nigdy nie wątpiłem i w tej kwestii nawet nie dyskutuję .(tz .." Jam zawsze góry lubił....")
a co do "wody" w pierwszej chwili mi się wydawało że to Dojajec , bo głęboki.. w Beskidzie ostatnio nie znajdziesz tyle "wody" --nie padało już od półtora miesiąca.
Piękne to ujęcie zrobiłeś ,- ale tu jest cała tajemnica jak piszesz "..tylko czasem trzeba jej szukać "
Dzięki za wyjaśnienie co jest co ?
-
Piękna to była sobota. Pogoda jak marzenie.
Wrzuciłem na serwer kilka fotek - nie były obrabiane więc warto je "przefiltrować" gdyż ... aparat jest mało zaawansowany (tak jak jego użytkownik) :-)
http://gecco.home.pl/Bieszczady20061014/
Pozdr,
ebik
-
Ale trafiłeś w piękną pogodę, cudne widoczki! Śliczne zdjęcia - gratulacje! :-)
-
-
Mmmmm...cudne niebo...jak mi żal teraz tych dwóch dni:(
-
Jeszcze, Maćku , jeszcze.... ;))
-
Chętnych zapraszam do mojej galerii, najnowsze, jesienne zdjęcia znajdziecie tutaj:
Pozdrawiam
Bartek
-
Super jest ta twoja galeria.
Tak się składa, że Bukowe Berdo przemierzałem dzień wcześniej i było pięknie.
Podobno bywa tam jeszcze piękniej jeżeli chodzi o kolorki ale trudno po tym co tam widziałem to sobie wyobrazić.
Dorzucam jeszcze jedną panoramkę z drogi z Rawek
http://img434.imageshack.us/img434/1479/2222zq2.jpg
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bmiller
Chętnych zapraszam do mojej galerii
A jakim sprzęcikiem ujmowałeś te widoczki? Pytam o szkło zwłaszcza...
-
Cytat:
Zamieszczone przez Derty
A jakim sprzęcikiem ujmowałeś te widoczki? Pytam o szkło zwłaszcza...
Te z bieżącego roku to w zdecydowanej większości Nikkor 18-70 zapięty do D50, czasem Nikkor 70-300 lub Nikkor 50/1.8 z tym samym korpusem. Starsze zdjęcia albo F80 z kitowym 28-80 (zeszły rok) albo Pentaksem ProgramA z rozklekotaną Sigmą 28-80 (albo 28-70, nie pamiętam). Pentax służy w wyjątkowych sytuacjach do dzisiaj, ale już z SMC-PentaxA 50mm. To jego zabrałem na Tarnicę w Wielki Piątek.
Pozdrawiam
Bartek
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bmiller
Te z bieżącego roku to w zdecydowanej większości Nikkor 18-70 zapięty do D50, czasem Nikkor 70-300 lub Nikkor 50/1.8 z tym samym korpusem.
No i proszę...ciało D50 robi furorę:D
-
Wspaniałe zdjęcia w obu galeriach. Mi szczególnie spodobało się 1 ze zdjęć Macieja K. Mam nową tapetę. Patrząc się na te zdjęcia można zakochać się w Bieszczadach. Całe szczęście, że jutro wracam w góry bo inaczej naprawdę bym się rozchorowała.
-
Troszku zdjęc na próbe z jesieni...
http://anyczka20.fotosik.pl/albumy/80400.html
Miłego oglądania :-)
-
-
Hej
Mam prosbę. Czy mogłabyś wysłac mi nieskompresowane fotki przełomu Osławy pod Duszatynem ?
Pozdrawiam:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Anyczka20
Troszku zdjęc na próbe z jesieni... :-)
Piękne ujęcia jesieni i okolice piękne też.. - Anyczka czy te w Rudawce Rymanowskiej były robione 23.10 czy wcześniej? (a może póżniej , choć nie)
-
Anyczka20 ja chcę do Rudawki Rymanowskiej. Ależ mi narobiłaś smaku na Beskid
-
No to jeszcze kilka z soboty...jeszcze zimowej..pierwszej w tym roku :-)
http://anyczka20.fotosik.pl/albumy/80549.html#e
-
He, he. A ja byłem w tym czasie na Kiczerze nad Kamionkami. Nie widziałaś mnie czasem? ;-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Anyczka20
Anyczko, zarówno pierwsza jak i druga galeria piękne. Pozdrawiam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
He, he. A ja byłem w tym czasie na Kiczerze nad Kamionkami.
czy Ty w tym czasie nie szukałeś N 49° 20.588' E 022° 10.392'
skrzynki ukrytej przez wojtka1121 --jeżeli tak to napisz o efektach poszukiwań
-
:shock: :-D :-D
Cieszę się, że odpowiadając Tobie wysyłam jubileuszowego posta.
Kiedyś napisałem SMS Jabolowi, że nie kręci mnie szukanie skrzynek. Nie, nie szukałem skrzynki, chociaż wiedziałem, że ona tam jest. Jak mi ktoś chce coś postawić to są o wiele prostsze sposoby. /żart ale mało wyszukany/.
Janusz proszę nie gniewaj się ale już przemknąłem przez Krosno w godzinach południowych i raczej nie będę tam już wracał za tym pobytem na podkarpaciu.
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
:shock: :-D :-D
Cieszę się, że odpowiadając Tobie wysyłam jubileuszowego post
cieszę sie .. z jubileuszowego ... i gratulacje ,ale piwo i tak się chłodziło --co nie znaczy ,że nie chłodzi sie dalej.
-
Anyczko fotki piękne... dzięki ;))