Ten link to nie jest u podnóża Caryńskiej? Nad nową się zastanowię. Zagnali mnie do pisania programów zimowych. Piękne zdjęcie potraktuje jako zachęte.
Wersja do druku
Ten link to nie jest u podnóża Caryńskiej? Nad nową się zastanowię. Zagnali mnie do pisania programów zimowych. Piękne zdjęcie potraktuje jako zachęte.
Droga z Sinych Wirów do Kalnicy, a konkretnie Zawój?... bo ta wiata w tle taka znajoma...
Ano.
-> Bertrand
Dość blisko,ale napisałem że widać "dużą jak na Bieszczady" miejscowość a Seredne ma "wielkie" tylko w nazwie ;-)
-> Lucyna
Dobrze kombinujesz
To rzut okiem z Patryji na Baligród
Muszę ze wstydem przyznać że tam nie byłam. Kojarzyłam widząc jodły. Tam jest największe skupisko.
Średnia podpowiedź. Gdzie nie ma błota jak popada? W Polańczyku i Solinie chyba..... Wszędzie jest błoto jak popada.
Gdzie gości nie poprowadzę i jest błoto? Rzepedź.
Podpowiedzi daję po to, żeby coś powiedzieć zgodnie z prawdą, a nie wskazać miejsce położenia obiektu. W tym roku szedłem do tego miejsca po dużym błocku.
Lucynko znowu pudło.
Następna podpowiedź będzie bardziej konkretna ale to za pare dni. Mam nadzieję, że do tego czasu ktoś odgadnie.
Pozdrawiam
Hoszów?
Ubiegłoroczna letnia powodź w Bieszczadzie znacznie utrudniła dotarcie do tego miejsca. I jeszcze jedno: to naprawdę jest w Bieszczadzie, a nie w B.N.
Pozdrawiam
Żernica Wyzna... :)
Oczywiście TAK. Wiedziałem, że to wiesz, ale nie wiedziałem, czy zechcesz odpowiedzieć.
Wyjaśniam nieco zawiłą podpowiedź: Jest to fragment sufitu, więc jeżeli ktoś nie zadziera wysoko nosa to może tego nie zauważyć :-). Wyszło na to, że ja zadzieram. Ci, co mnie znają wiedzą, że tak nie jest. Ci, co poznają będą to wiedzieć. A reszta....
Swoją drogą komuś musiał być bardzo potrzebny obraz namalowany bezpośrednio na suficie, że go po prostu wyciął.
Jeżeli ktoś z Szanownych Czytelników tego posta tam nie był, to gorąco polecam tą uroczą cerkiew. Więcej zdjęć znajdziecie w mojej relacji, którą będę pisać, jak spadnie śnieg. :-)
Pozdrawiam
Gratuluję Jabol. Nie odpowiedziałabym na to pytanie. Nie zauważyłam chociaż tam byłam i prywatnie i służbowo. Miejsce naprawdę piękne i nieznane.
Niestety prywatne i na sprzedaż(dawny PGR,cała dolina - 800ha).
No to zanim dam relację.... to zapraszam do moich nowych zgadywanek
Co za koleś! Bingo! A to? Gdzie to? Co to za mieścina?
Pierwsze słowo do dziennika....
... drugie do śmietnika.
Brawo!
Hihihi no to kolejna zgadywujka! Skąd to foto?
Ie tam ambona, regularny widok z normalnej góry.Swoją drogą dziwne że tam nie ma ambony bo śladów było sporo
Okolice Suliły
Dla paddierżania razgawora,gdzie to?
Pudło Lucyno!
Z Suliły do tego miejsca latem (nie w śniegu) jest ok 3h drogi.Cytat:
Zamieszczone przez Lucyna
DOKŁADNIEJ proszę
Odpowiedź na zgadywankę Barnaby - widok z Huczka na Kiczurki?
Pozdrowienia - Bazyl
Brawo!
Odpowiedź na zagadkę Browara - Łupków
O zdrajco! Ja też wiedziałem gdzie polazłeś i skąd robiłeś zdjęcia ;-)
No to spróbuję jeszcze raz: to jest cerkwisko,pytanie gdzie?
Nie wiedziałem, alem widział "gdzieś" między innymi które wiedziałem gdzie są..... Szukałem i sie dowiedziałem o! La la la! Ale teraz morda w kubeł, nic nie powiem
Bingo Piotr,pierwszego listopada.Coś słabiutkie te moje zagadki :-(
No to mu sie gwiazdki rozmnożyły. Foto z 05/2003:
http://www.twojebieszczady.pl/IMGall...hp?id_phot=938
To ja też coś mam - gdzie stoi ta bramka?
Zapodaję przybliżenie
Hej! Prawdopodobnie jest to bramka, która stoi na wzgórzu nad Krywką (idąc drogą od Lutowisk).
Pozdrówka - Bazyl
-> Piotr
Z dawniejszych czasów pamiętam sam półksiężyc.Po co te zakończenia,wiesz coś na ten temat?