a taki niedźwiadek sobie w lesie mruczał:;)
Wersja do druku
a taki niedźwiadek sobie w lesie mruczał:;)
Pieta z kampinoskami brzozami. Jedna z nielicznych, odnowionych kapliczek w Puszczy.
dziś był dobry dzień na latawce
Załącznik 23494
http://forum.bieszczady.info.pl/images/misc/pencil.png
Cudne podniebne motyle;)
Dziś cisza na forum, więc dla poddierżenia razgawora wrocławskie fontanny
Sobotni wieczór umówiliśmy się z Januszem że mykniemy po muzeach wszak dziś wstęp wolny więc warto :mrgreen: I tak punkt osiemnasta czekaliśmy na Janusza na ryneczku naszego kochanego Krosna. Hm spóźniał się coś Januszek pewno się szykuje :mrgreen: może w garniaku wystąpi ha ha ha .Nie wystąpił :cry: i na dodatek jeszcze nie ogolony ;) wstydź się chłopie .I tak w Muzeum Rzemiosła ogoliłam Januszka co by gładką miał cerę jak jakaś nastolatka zanim dostanie trądziku ;)opierał się ale miałam sposoby i golenie poszło mi gładko.Potem to już tylko przymierzałam kapelusze z lat trzydziestych a cudne były że hej .Ciemną nocą pojechaliśmy do Bóbrki :mrgreen: a tam królował Łukasiewicz a miał chłop głowę nie od parady na tamte czasy ech powiało naftą i ropą .Ot parę fotek z tej szalonej nocy.Po północy dotarliśmy do domku czas na sen wszak jutro niedziela i kolejna wyprawa się szykuje :mrgreen: a jak to wam napiszę.
Olgaa, ja dzisiaj specjalnie się nie goliłem i .....nic.
Niektórzy to mają fajnie.
O tym jak kotki miśkami się stały czyli kolejne wcielenia mazowieckiej wierzby...
kiedyś miałam chomika...wyglądał identycznie:mrgreen: może też wyrósł na mazowieckiej wierzbie;)
Pętle, wiraże, serpentyny... (rzecz jasna na Mazowszu;-)
piękne to :)
Poleskie bagienka
A takie prawie letnie strojenie się...;-)
Czas był już najwyższy , dlatego dzisiaj musieliśmy.....
Pf
Ostatnio dwa razy nad Krkonoszami widoczne było zjawisko ciekawe - stratocumulsy 'owijały' góry, a ich podstawa była tak nisko, że zahaczyła o szczyt Śnieżki. Tu dwa widoczki. Na jednym widać, jak chmura wlecze się za górą niczym welon, a na następnym cała dziwaczna kompozycja odpływa za górę hen na wschód i znika. Pierwszy plan już w słońcu. Zjawisku jak zwykle towarzyszył ziąb niemiłosierny i wiatr. Na Śnieżce było tego dnia tak około 30 m/s w porywach i -3 st.
Załącznik 23836Załącznik 23837
..ło matko.. jak to Ufo na szczycie paskudnie wygląda
Już zaczęło się walić ale je qrka wodna odbudowali:/
Nadwiślańscy pionierzy...
fu fiu Ty to potrafisz znaleźć nawet na piasku
Nadwiślańscy pionierzy...jeno dość wybujali 8-)Cytat:
Nadwiślańscy pionierzy...
http://i52.tinypic.com/1zbquxi.jpg
Fort Twierdzy Warszawa.
Kolorowo:)
Dziś natknąłem się na pień drzewa który leżał sobie w Rabie. Niby nic niezwykłego .... jednak .... ten pień "próchniał" sobie w wodzie . Wyglądał tak nieziemsko... i był b. kruchy , był ........ zaintrygował mnie.
PF
Zrobiłem trochę porządków w archiwum i mam takie wspomnienie sprzed roku.
Bitwa pod Grunwaldem 600 lat później - znów zwyciężyliśmy.
Dzisiejszy wypad rowerkiem za wieś zaowocował w takie coś:
Załącznik 24352Załącznik 24357Załącznik 24350Załącznik 24354Załącznik 24349
Załącznik 24356Załącznik 24348Załącznik 24355Załącznik 24353
Sztacheta w płocie przy cerkwi w Dachnowie.
Kręciłam się trochę rowerem w okolicach Olesna Sląskiego.
"Zaliczonych" siedem drewnianych kościołów, bardzo ładnych i zadbanych:
https://picasaweb.google.com/Torojag...aneRejonOlesna
B.
....odbyła się uroczystość ....... można było zerknąć na ..... inaczej się człek zaraz poczuł
PF
Zapomniałam dodać....kieleckie!
Taki zachód słońca z okna kuchni,sprzed chwili
u góry góry? czy tez OKO BOGA? a może chmury? a na pewno cuda natury
Przyleciał do mnie taki jeden i ... nasrał mi na parapet. I patrzy się na mnie bezczelnie.
Załącznik 24701
To taka istotka niewielka, ze wiele wybaczyć mu trzeba!