Odp: A moze jakies aktualne fotki?
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin Scelina
Kępy gametowitów płonnicznika strojnego wypuszczają już sporofity
Aleś nam objawił... :twisted:
Miało być gametofitów... Dobrze, że czuwasz Browarze... Jak sfocę to zapodam.
A odnośnie tej jodły to w ogóle była bardzo zdeformowana. W górze jej pień chyba się dzielił na osiem oddzielnych, kilka było już martwych. A taka brama może być efektem tego, że młode drzewko wyrosło na kłodzie lub starym pniaku, uszkodzeń w młodym wieku, działalności grzybów i mrówek... Jak tylko będziesz miał chęć to Ci ją pokażę Januszu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin Scelina
Mokro i mgliście - idealna pogoda dla mchów, które zielenią się teraz intensywnie w lesie. Kępy gametowitów płonnicznika strojnego wypuszczają już sporofity, czego niestety nie uwieczniłem. Przechodząc przez jodłową bramę udało mi się odnaleść granicę bieszczadzkich lasów mglistych...
czyli już po zimie... ale widzę, że mimo wszystko klimaty są bardzo ciekawe. Czekam na więcej zdjęć, bo ogląda się je z przyjemnością - przynajmniej tak mogę zerknąć na ukochane góry... ;)
Pozdrawiam!
Cytat:
Zamieszczone przez
Wędrowiec
czyli już po zimie... ;)
Masz racje Wędrowcze w sobotę pokonałem trasę Zamość Poznań i po zimie zostały tylko wpomnienia. Resztki śniegu tylko w zagłębieniach od strony północnej. A na trasie deszcz, mgła i od czasu do czasu słońce.
1 załącznik(ów)
.. śniegaju znikaju... błoto po pas... Bogowie Mrozu !
Cytat:
Zamieszczone przez
Polej
Zima jeszcze wróci …
Przemek obyś miał racje. Bo te szaro-bure klimaty działają dołująco.
Marku nie aż tak źle z tymi szaro-burymi klimatami. Gdybyś tylko podreptał dzisiaj po mglistych lasach to byś zmienił zdanie...
Marcinie masz racje, mglisty las jest naprawdę piękny i malowniczy ale szara wielkomiejska dżungla i to ciągła gonitwa i nerwówka ciała dołująco.
Cytat:
Zamieszczone przez
Polej
Zima jeszcze wróci …
..ot i wróciła... zdjęcie już nieaktualne.. w tej chwili Gruszka cała w śniegu... mam nadzieję że się do weekendu utrzyma na lekkim mrozie... :lol: