Nowy typ architektury parkowej - wiata brogowa ;)
Wersja do druku
Nowy typ architektury parkowej - wiata brogowa ;)
No, ! chociaż raz mogę się nie zgodzić z tobą Browarku !!!
Ta dołożona reprodukcja pochodzi z (prawie)starej książki.
Podpis jest jednoznaczny.
Ale,ale ... zagadka dalej nie rozwiązana ? Gdzie to jest ?
p.s. tydzień temu sam bym nie wiedział.
te drzewka i droga w tle... w pobliżu są zwitki asfaltowe i widok na biust carycy? strzelam:) a z tego parkingu idzie sie do pttk rawki?
Najpierw - nie wiem gdzie
A brogi w tej okolicy już dawno odeszły w niepamięć,choć pamiętam w Prełukach przy gajówce był w celu dokarmiania zimowego jeszcze w latach 80-tych.Przy tym brogu co rano pasło się 30-50 szt sarny i jelenia - fajne było poranne siuranie z takim widokiem :-)
W BPN i NPN są te brogi do dziś,i to miałem na myśli.
W Ustrzykach Górnych przy parkingu znajduje się podobna wiata.
Ostatnio byłem na parkowym spotkanku gdzie takowe budowle przedstawiano i ich lokalizację, więc nic więcej o lokalizacji nie szepnę, bo i wybór miejsc na coś takiego niewielki jest ;)
Jabol :
To dobry strzał.Cytat:
te drzewka i droga w tle... w pobliżu są zwitki asfaltowe i widok na biust carycy? strzelam:) a z tego parkingu idzie sie do pttk rawki?
Marcin nie chce zdradzić lokalizacji, na mapach też jeszcze chwilę nie będzie, pozostaje tylko organoleptycznie rozpoznać i nie dać się zaskoczyć.
Brogi są w górach. Kiełczawa, Wola Michowa i sródleśne polanki w okolicach otrytu... I wiele innych miejsc na ktore nie chcę zwracać uwagi narodu... Zaczniecie zwracać na nie uwage to sami sie zdziwicie ile ich jeszcze jest:)
z tego co wiem są 3 takie w UG (sam widziałem 2), 1 na Przełęczy Wyżniańskiej (to tez widziałem) i 1 w Bukowcu :d, ponoc jest jeszcze pare w planach do zbudowania