Odp: [Warszawa] Spotkania bieszczadzkie
Melduję posłusznie, że spotkanie się odbyło :-) Dziękuję Warszawiakom za opiekę aż do samego, że się tak wyrażę, końca :wink: A chcących iść w moje ślady ostrzegam - jak lubicie herbatę to miejcie zapas ze sobą, jeden człowiek z Rzeszowa w jeden wieczór pozbawił Warszawę zwykłej herbaty :mrgreen: Poza tym nie jest tak źle z tą Warszawą jak się czasem gada, z pełną odpowiedzialnością mogę napisać, że jest nawet dobrze! Dziękuję i starym i nowym znajomym za spotkanie, czułem się jak wśród przyjaciół.
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Dziękuję i starym i nowym znajomym za spotkanie, czułem się jak wśród przyjaciół.
Miło :D
Dzięki za możliwość spotkania. Zapraszamy ponownie. :D
9 załącznik(ów)
Miło było gościć!
Dziękuję wszystkim za spotkanie! Załącznik 30835 Załącznik 30837 :-D
Marcowy wynalazł dla nas sympatyczny zakątek, za oknem siedziała urocza zima, za plecami tropikalna dżungla Załącznik 30833 a w pamięci i perspektywie podróże...
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Poza tym nie jest tak źle z tą Warszawą jak się czasem gada, z pełną odpowiedzialnością mogę napisać, że jest nawet dobrze!
Jest dobrze!
Stolica wystroiła się świątecznie. Załącznik 30836 Załącznik 30830 Mamy choinkę, Załącznik 30831 mega cukierki,Załącznik 30834 giga prezenty..Załącznik 30832.
i chleb ze smalcem też mamy;-)Załącznik 30829, grzane, zimne - co kto lubi...:-)
Kontenery najlepszej herbaty też już zamówiono i płyną morzem :mrgreen:.
Towarzystwo dopisuje.:-)
Zapraszamy!
Ps. Jeszcze mamy metro!;-)
Wielkie dzięki za spotkanie!
Z przyjemnością zareklamuję Klub Podróżnika, który okazał się bardzo fajną, bezpretensjonalną miejscówką z dobrym klimatem i odpowiednim wyszynkiem. Siedziało się tak przyjemnie, że w pewnym momencie poczułem, że jeśli natychmiast się nie ewakuuję, to zalegnę na znacznie dłużej :-D
Przy okazji okazało się, że nie tylko dwóch warszawiaków może się nieoczekiwanie zderzyć na Wetlińskiej, ale i dwóch rzeszowiaków na Żoliborzu :lol:
Może spotkanie w tym tygodniu ? Jestem skłonny udostępnić do konsumpcji serek wędzony własnego wyrobu :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Hero
Może spotkanie w tym tygodniu ? Jestem skłonny udostępnić do konsumpcji serek wędzony własnego wyrobu :D
Ale kusisz...;-)
Czemu nie! Optowałabym za odkrytym przez Marcowego - Klubem Podróżnika.
Może teraz by doszli Ci, co ich poprzednio nie było, a może jeszcze byliby Ci co się ostatnio pojawili...:-)
To co ? Czwartek ? 18 ? 19 ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Hero
To co ? Czwartek ? 18 ? 19 ?
Pasuje mi 18 lub wcześniejsza godzina.
I jeszcze dodatkowo taka propozycja: W górach jest wszystko co kocham
Widzę, że nie ma grupy, a więc do następnego razu.
Może nie jest za późno? http://www.bieszczady.net.pl/
Prelekcja Stanisława Krycińskiego zatytułowana: Słownik historyczno-krajoznawczy Bieszczadów 2012-12-13 10:23:40 CET
http://www.bieszczady.net.pl/nw/upload/uploads/skp2.jpg
Kolejne Spotkanie Karpackie w dniu 21 grudnia 2012 r. o godz. 18 w Muzeum Ziemi PAN w Warszawie przy al. Na Skarpie 27 wypełni prelekcja Stanisława Krycińskiego zatytułowana: Słownik historyczno-krajoznawczy Bieszczadów. Tom 3. Gmina Czarna. Pierwszy tom Słownika dotyczący Gminy Lutowiska ukazał się w 1995 r., drugi tom o Gminie Cisna w 1996. Razem blisko 1000 stron, których wagi dla poznania i utrwalenia dziejów Bieszczadów trudno przecenić. Poczytujemy sobie za zaszczyt fakt, że Towarzystwo Karpackie miało swój udział w ich wydaniu. Jednak na trzeci tom musieliśmy czekać aż 6 lat, ale doczekaliśmy się. Tom poświęcony Gminie Czarna jest już gotowy i tylko patrzeć jak ukarze się drukiem. Zanim to się stanie autor tego monumentalnego dzieła Stanisław Kryciński opowie nam o pracy nad Słownikiem i jego najnowszym tomem.