Odp: "Bieszczady w ogniu"-kto czytał?na ile wiarygodne spojrzenie na owe czasy A. Bat
Bajda tez szukal sladow UPA.
Odp: "Bieszczady w ogniu"-kto czytał?na ile wiarygodne spojrzenie na owe czasy A. Bat
Cytat:
Zamieszczone przez
thaiski
Bajda tez szukal sladow UPA.
no i zginął w wypadku bo pojechał na półwysep Barossa ?? czy tak??- dlatego pytałem o związek jednego z drugim.
KR ma film ze zdjeciami z przejazdu. Ten konkretny przejazd nie mial nic wspolnego ze smiercia B. Sorry ze moja polszczyzna jest niezbyt zrozumiala
T
jessuuu, to jeszcze ktoś szuka bunkrów UPA? :lol: , choć może rotfl winien byc. Pozdro.
takie penetracje mogą byc ciekawe, zwłaszcza dla młodziezy szkolnej,którą teraz uczy się historii przenicowanej.Pozdrawiam.
zgadzam sie z przedpisca ze sladow jako takich juz nie ma. poza oczywiscie okopami. zreszta dyskusja na temat bunkrow po upa juz u byla. ale fakt faktem ze lazac po magurycznem czy po kraglicy wyobraznia dziala ;)
pozdrawiam
No cóż mineło juz tyle lat historia nieestety obeszła się z żołnierzami KBW okrutnie wczoraj dotarło, do mojego domu wezwanie z wezwaniem mojego ojca na przesłuchanie i to po raz juz nie wiem który tylko mój ojciec nie żyje juz od wielu lat cholera może za tego rządu ja będę odpowiadał za akcję KBW w latach 1947-1948
Już nawet sił ie mam by prostować
Jest taka ksiazka "Pozdrowcie gory Swietokrzyskie" C.Chlebowskiego. Na koncu jest lista nazwisk zolnierzy zgrupowan z informacja zyje/nie zyje. Kiedys myslalem ze fajnie byloby zrobic taka liste zolniery walczacych w B w roznych jednostkach. Dokumentacja na ten temat powinna byc dosc dobrze zachowana. No ale niestety. Nie jestem historykiem a jako "obcego" do IPNu mnie nie wpuszcza ;(
Pozdr
PS
Czy moze Twoj szanowny Rodzic wspominal o tamtych czasach ? Moze bys cos zacytowal z tych wspomnien ?