Odp: KIMB 2013- lista obecności i rozkład jazdy.
Brawo za przejście takiej trasy. Więcej chętnych do pójścia z Wami nie było?
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Brawo za przejście takiej trasy. Więcej chętnych do pójścia z Wami nie było?
A to był zaplanowany jakiś marsz wspólnotowy ?
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
A to był zaplanowany jakiś marsz wspólnotowy ?
Już w marcu Stały Bywalec rzucił wyzwanie:
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Oczywiście jestem głęboko przekonany, iż zdecydowana większość KIMB-owiczów do nas dołączy.:lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Potwierdzam, lekko tylko modyfikując:
1. Zatwarnicę wykreśl. Z lasu nad Sanem wychodzi się na osadę Sękowiec. Sękowiec rozciąga się po obu stronach Sanu. Zatwarnica znajduje się jakiś kilometr dalej. Chyba że traktujesz to "administracyjnie" - Sękowiec już od ok. 10 lat nie istnieje jako odrębna wieś (włączono go do Zatwarnicy).
2. Ja zapamiętałem, że nasza wyprawa trwała 9 godzin, z czego 8 godz. przypadło na marsz dość solidnym tempem 4 km/godz. Godzinę przeznaczyliśmy na odpoczynki.
Dzięki za uściślenia w relacji :-) Było tak jako rzeczesz.
Andrzej 627 -
Wiecej chętnych głosów na forum nie było więc Bywalec zainicjował wyprawę już w środę przed KIMB-em, może jak byśmy to jeszcze raz zaproponowali tuz przed sobotą może skład się powiększył.
O ambitnym planie wspólnej "wyprawy traperskiej" kimbsmenów w dn. 18 maja, oraz o jego faktycznej realizacji, napiszę w relacji na zielonym forum, gdy tylko dojdę do tej daty.
Na razie dziękuję Wojtkom z Torunia. Szczególnie podziwiam seniora, który okazał się prawdziwym old boyem. Zapie...lał ok.32 km po bieszczadzkich wertepach lepiej niż 50% trzydziestolatków, o starszych już nie wspominając.
Dzięki temu wszyscy mogliśmy iść jednym tempem, nic nie spowolniało nam marszu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
O ambitnym planie wspólnej "wyprawy traperskiej" kimbsmenów w dn. 18 maja, oraz o jego faktycznej realizacji, napiszę w relacji na zielonym forum, gdy tylko dojdę do tej daty.
Na razie dziękuję Wojtkom z Torunia. Szczególnie podziwiam seniora, który okazał się prawdziwym old boyem. Zapie...lał ok.32 km po bieszczadzkich wertepach lepiej niż 50% trzydziestolatków, o starszych już nie wspominając.
Dzięki temu wszyscy mogliśmy iść jednym tempem, nic nie spowolniało nam marszu.
Bo Wojtek to twardziel i stary partyzant. Opowiadał jak w czerwcu 1944 przebijał się z okrążenia w Lasach Janowskich podczas akcji "Sturmwind I" ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
WojtekMyśliwiec
Bo Wojtek to twardziel i stary partyzant. Opowiadał jak w czerwcu 1944 przebijał się z okrążenia w Lasach Janowskich podczas akcji "Sturmwind I" ;-)
A mnie opowiadał, jak w 1920 r. prowadził szwadron kawalerii do szarży na armię Budionnego pod Zamościem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
A mnie opowiadał, jak w 1920 r. prowadził szwadron kawalerii do szarży na armię Budionnego pod Zamościem.
a gdybyście wiedzieli co mnie opowiadał :D nieprzeciętna istota z tego Wojtka :)
Dziś miałem trochę więcej czasu, więc napisałem (na zielonym forum) dwa kolejne odcinki relacji - w tym ten o naszym bieszczadzkim "maratonie" dn. 15 maja. Jest tam również o Wojciechu (a nawet o dwóch).
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Dziś miałem trochę więcej czasu, więc napisałem (na zielonym forum) dwa kolejne odcinki relacji - w tym ten o naszym bieszczadzkim "maratonie" dn. 15 maja. Jest tam również o Wojciechu (a nawet o dwóch).
Zainteresowałeś mnie :-)