www.dnipyrlandii.com.pl
Wersja do druku
Markowi z okazji jutrzejszego Święta Pyry Wszystkiego Najlepszego! ;)
Dołączam się. I to 57 razy!:lol:
Załącznik 24856 Pyro! W Dniu Święta życzenia z serca!
Za tak miłe życzenie regimentowi pyrlandzko - toruńskiemu wielkie dzięki. A ja dzisiaj cholera uciekłem na ziemię lubuską. Ale podróż sentymentalna bezcenna ... Robert myślę, że z okazji święta pyry piwko wypijemy za tydzień a miło będzie jak inni forumowicze też się dołączą.
Jestem za. Podaj czas i miejsce....
Myślę, że dobrym miejscem jest nasz lokal kontaktowy (Coco Cafe) a wstępnie możemy umówić się na 17.
A jeszcze lepszym Karczma pod Kotwicą, Łazienna 2,Toruń.
Piskalu nie kuś!
Marku, a jaki dzień?
Pozdrawiam
Dzisiaj w pyrlandii od rana piekna pogoda. Razem z lepszą połową postanowiliśmy wybrać się na poszukiwanie śladów jesieni. Widać jak nieśmiało jesień zaczyna pukać do drzwi. Łąki zaczynają zabarwiać się na złoto-rude barwy, korony drzew z dojrzałej zieleni przebarwiają się na rudo, złoto, czerwono i żółto. Nieśmiało zaczynają kolorowe liście spadać z koron drzew. Spacer był nad wyraz przyjemny. Cisza i spokój brak ludzi czysta przyjemność. Maszerując po nadwarciańskich łęgach wspominaliśmy wczorajsze pyrlandzkie spotkanie które zaszczycili swoją obecnością goście z wybrzeża. Spacer przebiegał bardzo miło aż do chwili gdy chaszczując wyszliśmy na lochę z młodymi. Nie wiem czy ona a może my byliśmy bardziej przestraszeni. Jeszcze z tak bliska nie widziałem żyjącego wolno dzika. Mimo tego, że dzik gdzieś zniknąl świadomość jego obecności i chyba zdrowy rozsądek nakazał nam wykonać strategiczny odwrót. Miło było wykorzystać tak piękny dzień na udany spacer po pyrlandii. A na koniec kilka fotek.
Załącznik 25025Załącznik 25024Załącznik 25023Załącznik 25022Załącznik 25021Załącznik 25020Załącznik 25019Załącznik 25018Załącznik 25017Załącznik 25016
Cudne fotki jak zresztą zawsze ,u nas też była cudna pogoda bardziej ona przypominała upalny sierpień niż wrzesień.
Korzystając z pierwszego, słonecznego wekendu jesiennego kilka fotek z Puszy Zielonki w okolicach Promna
Załącznik 25382Załącznik 25381Załącznik 25380Załącznik 25379Załącznik 25378Załącznik 25377Załącznik 25376
Kilka fotek z okolic rezerwatu jako i z samego co się Szczelina Lechicka zowie
http://forum.bieszczady.info.pl/images/misc/pencil.png
Wczoraj była ładna jesienna pogoda. Niecałe 8 km od miejsca mojego zamieszkania wygląda tak:
Pozdrawiam
Wczoraj miłośnicy talentu SDM mogli w klubie Eskulap wysłuchać ich koncertu promującego nowa płytę "Maszeruj z chamem". Oprócz nowości nie zabrakło starych znanych i lubianych utworów, które z zespołem śpiewała cała sala. Koncert dostarczył wiele wzruszeń. Był to mile spędzony wieczór.
Piękny wekend w pyrlandii słonecznie i ciepło. Pyrlandzkie lasy przybrały kolory dostojnych brązów, szlachetnych żółci, głębokich zieleni. Zrobiło się po prosu pięknie. Nie tylko Bieszczady są kolorowe również pyrlandia nie ma się czego wstydzić. Szkoda tylko, że ta feria barw trwa tak krótko. Dla ilustracji kilka fotek
Załącznik 26656Załącznik 26665Załącznik 26654Załącznik 26659Załącznik 26664Załącznik 26662Załącznik 26658Załącznik 26655
Ano piękny:)
Sobota, 19 listopada br. - Piwnica Farna "Pod Blaszanym Kurem" (Poznań - Plac Kolegiacki 14/15) - godz. 19.30 - koncert grupy "Bez Jacka"... Jeśli lubicie te klimaty to... przybywajcie. Ja wraz z Lepszą Połową;) bilety już zamówiłem... Do zobaczenia...pozdrawiam
Można zacytować słowa piosenki "jesień liść ostatni już spadł, jesień ...", korzystając z pięknego słońca razem z lepszą połową poszliśmy podeptać nadwarciańskie łęgi. Można było nacieszyć oczy kolorami jesieni. Dominujące żółcie, brązy i zielenie kontrastują z naszymi oczekiwaniami. Zbliżają się święta a śniegu ani widu ani słychu. Miło było spędzić niedzilę na łonie natury.
Załącznik 27144Załącznik 27143Załącznik 27142Załącznik 27141Załącznik 27140Załącznik 27139Załącznik 27138Załącznik 27137Załącznik 27136
Cudne fotki ech piękna jesień,chodź ja wczoraj znalazłam śnieg:mrgreen:
A pyrlandia w grudniu rzeźbami lodowymi stoi. Kilka fotek z tych atrakcji, które choć trochę przypominają, że zima tuż, tuż
Załącznik 27152Załącznik 27153Załącznik 27154Załącznik 27155Załącznik 27156Załącznik 27157Załącznik 27158Załącznik 27160Załącznik 27159
suuuper !! to na rynku ?
Nie... To na Starym Rynku. Tak się on u nas nazywa.
Pozdrawiam
Człowiek stary i głupi, rano otworzywszy urządzenie zmysły atakujące fonią i wizją i tam zapodano wiadomość, że na świecie zima. Kuknełem przez okno na okolicznych dachach jakiś biały rachityczny puch leżał więc pojechałem w pyrlandzkie lasy szukać zimy. I co i nic zimy jak na lekarstwo. A co zobaczyłem to uwieczniłem.
Załącznik 27345Załącznik 27344Załącznik 27343Załącznik 27342Załącznik 27341Załącznik 27340Załącznik 27339
O jak wiosennie u was Marku, za to u mnie dziś zaszalała zima:mrgreen:
Z jednej strony fajnie, że jeszcze pogoda jesienna ale z drugiej chciałoby się poszaleć troszkę na śniegu.
to zapraszamy na południe !!! ...Poszalejesz do woli :mrgreen:... dziś np. z braku szufli, ubijałem nartami wjazd do garażu :roll:
U nas, nawet w centrum GOP też zima w pełni, wszędzie biało.
Koleżanka jechała autobusem do pracy trzykrotnie dłużej niż zwykle, a druga jeszcze nie dojechała.
bylam wczoraj na Slasku, faktycznie nasypalo jak szlag! Ale strefa sniegu sie konczy gdzies za Strzelcami Opolskimi- i na Dolnym Slasku biale g... juz na szczescie stopnialo i dogrzewa wiosenne sloneczko!
I w pyrlandii w końcu mamy namiastkę zimy w nocy nawet spadło odrobine śniegu i pokazało się trochę bieli a i mróz nieźle się trzyma. Aby nacieszyć się urokami zimy pojechaliśmy z lepszą połową pochaszczować po pyrlandii. Termos herbaty i piękna słoneczna pogoda umilały nam spacer nawet ostry mróz nie zepsuł miłego spaceru. No jedyna niedogodność to zamarzające wąsy ale tak to już jest.
Załącznik 27455Załącznik 27454Załącznik 27453Załącznik 27452Załącznik 27451Załącznik 27450
Załącznik 27449
W Poznaniu spadł śnieg!!!!!!!!!! w końcu śnieg :smile::smile::smile:
jak na razie tylko 5 cm ale nadal pada!! :lol::lol::lol:
Oj pada dojazd do pracy zajoł mi 1,5 h. Chyba będę chodził pieszo będzie szybciej:grin::grin::grin:
Dzisiaj korzystają z mroźnej i słonecznej pogody pojechałęm poszlajać się po WPN. Jako cel obrałem sobie jezioro Jarosławieckie. Jezioro zamieniło się w ogromne lodowisko. Była więc okazja oglądać go z miejsc które normalnie są nieosiągalne. PO śladach na tafli lodu widać, że nie byłem jedynym ciekawskim. Cisza i spokój oraz skrzypiący śnieg pod butami oraz wspaniałe słońce to uroki dzisiejszego spaceru. Warto było wybrać się na ten spacer i nacieszyć się słońcem. Piękna zima zrobiła się w pyrlandii.
Załącznik 27483Załącznik 27482Załącznik 27481Załącznik 27480Załącznik 27479Załącznik 27478Załącznik 27477Załącznik 27476
No i zima zawitała w Pyrlandi :)))
Oj zawitała i ma się dobrze :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Potwierdzam. Warta zamarzła... A ja po tafli jeziora Dymaczewskiego spacerowałem. Niedaleko byłem Marku...
Pozdrawiam
W Pyrlandii biało... i sypie nadal...