-
Odp: Obowiązek zgłaszania wyjazdu w Bieszczady
01-09 pazdziernika wyjazd w Bieszczady Słupsk-Trójmiasto itd na sam dół
no i jadę.chociaż myślę,że raczej wracam(niestety tylko na tydzień),chętnie podwiozę , mam 2 wolne miejsca
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
creamcheese
Będziesz na Czartgraniu?
nie mam sztywnego planu poza wędrowaniem
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
I ja też wpisałem się do kalendarza :-D
A później pobyt w Bieszczadach opisałem i urozmaiciłem obrazkami (oglądanymi bez konieczności zalogowania) tu:
http://bieszczadzkieforum.pl/z-grand...016-t2362.html
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Szkoda, że nie tu:
http://forum.bieszczady.info.pl/index.php
-
-
To mawo nie jest z Nasicznego? Myślałem, że zna Darka co ma "ksywkę od płotu" i Tomka o "polskim" nazwisku, mieszkańców Nasicznego.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
partyzant
To mawo nie jest z Nasicznego? Myślałem, że zna Darka co ma "ksywkę od płotu" i Tomka o "polskim" nazwisku, mieszkańców Nasicznego.
Jak to nie jest? Przecież to Sójka Nasiczańska! Jego wpis pewnie oznacza , że jeszcze 3 dni jest w Nasicznem a potem leci na Karaiby. Ma po prostu dość zimna i chlapy.:wink:
-
-
A kto niezna Tomka?
Znawce Bieszczdu zawołanego.
A iż Ferdusiem miłe chwilę spędzić można. ☺
-
Eee tam.. Nie ma czego zazdrościć - wulkany ( aktywne), huragany, infekcyjne i inwazyjne choroby układu pokarmowego , denga, HIV, skórna larwa wędrująca, kieszonkowcy, skolopendra , choroby tropikalne i ..... z buta daleko. A na Połoniny - rzut beretem. I do domciu z grzejącym rozkosznie kominkiem blisko...:razz:
To dla Partyzanta - aby mu nie było smutno.
-
Antyle są spoko.☺
Gdyby komuś było jutro Tak zajebiscie smutno to zapraszam do Nasicznego.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mavo
zajebiscie
Ręce opadają :sad:
Cytat:
Zamieszczone przez Neesweek.pl
Newsweek.pl: Pewnie dlatego taką karierę zrobiło słowo „zajebiście”
Prof. Jan Miodek: Och niech mi pan nie mówi o tym słowie. Co ja z nim przeżyłem! Mam do niego wyjątkowo nerwowy stosunek. Nie jestem święty pod względem wulgaryzmów, zdarza mi się rzucić mięsem, ale słowa „zajebiście” jeszcze ani razu, w życiu nie użyłem. Ono mnie wyjątkowo razi, jest wyjątkowo wstrętne i obrzydliwe fonetycznie.
Całość tutaj.
-
Ech!!. Ci puryści.
Pierogi będą. Ruskie,z mięsem i jagodami.☺
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mavo
Ech!!. Ci puryści.
Pierogi będą. Ruskie,z mięsem i jagodami.☺
Purystą to ja nie jestem ale ruskie bardzo chętnie:mrgreen: Pozdrawiam!
-
No i oczywiście rosół z makaronem lub ziemniakami (pyrami)do wyboru. ☺
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mavo
zajebiscie
Paskudne słowo. To nie kwestia puryzmu a kultury osobistej.
-
Wreszcie ktoś się poznał.
Na mnie.
☺
-
Hej, czy ktoś w weekend majowy wybiera się do Zatwarnicy?
-
A nie możesz tego wyjazdu przełożyć o 3 tygodnie?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mercun
Paskudne słowo. To nie kwestia puryzmu a kultury osobistej.
Pomijam kwestię osobistej ogłady, wszak często słyszę to wstrętne słowo z ust kulturalnej elity, na której wzoruje się młodzież !
Popieram Cię ,merkunie, bo mam odczucia pokrewne. Jeśli już chodzi o przekleństwa ( a te powinny służyć tylko ...uldze w bólu a nie podkreślaniu zachwytu, radości czy innej euforii ), to o ileż śpiewniej brzmią te "krajowe", niż pożyczane z innej kultury (?) To słowo ma, dla mnie, wstrętne brzmienie i choć zdarza mi się czasem (jak szuflada spadnie na stopę) czymś rzucić, to TYM NIGDY! Życzę mu nagłej śmierci, w co nie wierzę słysząc jak się nim chwali rzeczy piękne, smaczne, szlachetne!
-
Droga WUKO. Kto jak nie ty wiesz najlepiej, że słowo to potęga. Trzeba wiedzieć których słów używać i jakie nadać im znaczenie. To trudna sztuka , nie przeczę ale na forum publicznym słychać tyle wulgaryzmów, że chociaż FORUM niech będzie od nich wolne. Dla rzeczy pięknych, smacznych, szlachetnych warto się postarać.
-
Witam :) Jeszcze kawał czasu ale jak obowiązek to obowiązek i chcę zgłosić wcześniej. W tym roku latem wybieram się w Bieszczady po 10 sierpnia, wybieram się samotnie
a nie lubię samotnie łazić po górach i dlatego zgłaszam że : najprawdopodobniej od 14. 08 do 20.08 jestem w Wetlinie lub w innej pobliskiej miejscowości i mam zamiar tak jak dawniej wyruszać z rana na szlaki a wracać na noc.
Pozdrawiam
Staszek
-
19-20 maja baza namiotowa w Łopience, 21-26 maja Sękowiec. Jak ktoś chętny to miejsce w domku jest.
-
Od 5 czerwca do 20/21,okolice zatoki Teleśnickiej i włóczęga po wodach zalewu, między innymi w poszukiwaniu tratwy Giera,którą ponoć reaktywował,wędkowanie też przewidziane, oczywiscie śpiewy przy ognisku pa duszam..... i gdyby ktoś przypadkiem namierzył nad wodą ponton z imieniem Horpyna to będzie mój,;)wpadniemy na pewno do nie jakiego Andreja Kiryma zobaczyć Jego nową siedzibę i spróbować tradycyjnie rydza pod ukrainską horiłkę,a w górki ? Też się gdzieś pewnie skoczy na krótko ....kto to wie......już blisko ,coraz bliżej:lol:
-
Od 15 do 18 czerwca w rejonie Czarnej będzie grasować banda w składzie: Młody, Rudy i Marcowy.
(przez lewe ramię) Tfu! Tfu! Tfu! :twisted:
-
1-5lipca będę na bazie w Jaworniku. Zapraszam :)
-
Skasowany.powód: Baden-Baden.
-
Będę od 10 do 16 lipca w miejscowości Pszczeliny. Jadę sama, ale chętnie się przyłączę :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Wyjeżdżasz w Bieszczady ? To bardzo dobrze, a nawet jeszcze lepiej.
Ale dlaczego o tym milczysz, nie pochwalisz się na Forum, którego jesteś przecież członkiem ?
Ostatnio wpłynęła do mnie, jako Prezydenta Forum, formalna skarga, iż uczestnicy Forum spotykają się w Bieszczadach ... zupełnie przypadkiem. Czyli że takich spotkań mogłoby być znacznie więcej.
Proponuję zatem, aby osoba wyjeżdżająca w Bieszczady informowała o tym na Naszym Forum - właśnie w tym wątku tematycznym, który niniejszym zakładam.
Niech taka osoba poda dzień przyjazdu, przybliżony okres pobytu oraz miejscowości, w których będzie ew. uchwytna.
Jeśli informację o tym zamieści nie później niż jakieś 10 - 7 dni przed wyjazdem, to zainteresowani znajomi z Forum, którzy również w tym czasie jadą w Bieszczady, zdążą się z nim skontaktować "na prv.", wymienić nr-y tel. kom., itp.
Oczywiście, jeśli ktoś z premedytacją tego nie uczyni, bo woli samotność, to należy tę postawę również uszanować.
Ale osoby bardziej towarzyskie mogłyby wykorzystać Nasze Forum także do bieszczadzkich spotkań niewirtualnych.
Proszę o podawanie w tym wątku jedynie konkretnych informacji, a nie kontestowanie samego ww. pomysłu. Jeśli komuś się on nie podoba, to niechaj zachowa to dla siebie, ew. założy odrębny wątek.
Dając przykład, zaczynam od siebie: będę przebywał w Sękowcu (mając tam bazę wypadową) w dn. 8 - 30 września br.
I dzięki temu, że nie trzymałem tego w tajemnicy, mam już zgłoszenia dwóch kolegów z Forum, z którymi się w tym czasie najprawdopodobniej spotkam. I nie przypuszczam, aby to miały być spotkania przy oranżadzie.
Jadę w Bieszczady (Ustrzyki Górne-baza wypadowa:) będę tam w dniach: 1-11.08.2017. Czy ktoś tam będzie wędrował w tym czasie?
Pozdrawiam
Marta
- - - Updated - - -
Jadę w Bieszczady (Ustrzyki Górne-baza wypadowa:) będę tam w dniach: 1-11.08.2017. Czy ktoś tam będzie wędrował w tym czasie?
Pozdrawiam
Marta
-
Jest tu ktoś? czy te wątki działają??? Ktoś wyjeżdża w sierpniu w Bieszczady? Tak z ciekawości pytam.. :)
-
Działają, spoko ;) ja wyjeżdżam w drugiej połowie sierpnia, będę w Duszatynie.
-
Myślałem by jechać lipiec, sierpień właśnie na przełomie - niestety plany się zmieniły i nie wiem jak to wyjdzie.
Z Mazowsza długa droga jest i jak tylko uda się wyłuskać parę dni wolnego to staram się odpoczywać właśnie tam.
-
J z ekipą meldujemy się 22 w Smreku. Do zobaczyska.
-
Dziękuję za odpowiedź :) ja będę w Ustrzykach Górnych od 1 do 11.08 to Pozdrawiam :)
- - - Updated - - -
To sukces,że mam odzew z 2017 roku bo wątki tematyczne bywają z początku 2000 roku!
-
Jestem w Wetlinie w okresie: 10-22 sierpnia. :)
-
Właśnie wróciłam z Bieszczad - 660 w jedną w stronę. Zakochałam się i myślę, kiedy znów będę mogła tam pojechać.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Miriam
Właśnie wróciłam z Bieszczad - 660 w jedną w stronę. Zakochałam się i myślę, kiedy znów będę mogła tam pojechać.
wszyscy tu zakochani...trudno sie dziwić ;-)
-
Będę, a w zasadzie będziemy, bo tym razem z Julią i małym Piskalem, od 16 do 20 września.Wiadomo gdzie. Krótko, bo wcześniej Pieniny.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Będę, a w zasadzie będziemy, bo tym razem z Julią i małym Piskalem, od 16 do 20 września.Wiadomo gdzie. Krótko, bo wcześniej Pieniny.
Jestem blisko "Wiadomo gdzie" od 3 do 12 września, a jak dobrze pójdzie to od 4 do 8.10 jeszcze nie wiem gdzie.....gdzie oczy poniosą.