Odp: Znasz Bieszczady? Detale
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin
Jeżeli chodzi o bazę... to była ona trochę oddalona od centrum i nie był to na pewno obecny Kremenaros...
Baza była po prawej przy północnym końcu UG,skręcało się w prawo jeszcze przed polem namiotowym,już nie istniejącym...
1 załącznik(ów)
Z dala od dróg, od zabudowań, przy znakowanym szlaku, na wysokości pom. 900 - 1000 mnp. rośnie nie wiedzieć po kiego takie oto:
3 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
...przy znakowanym szlaku,...
Nie zawsze był to szlak turystyczny, a piechurzy takimi małymi łopatkami (fot.1) kopali tak potężne rowy (fot.2), umacniając urobkiem bardziej strategiczne pozycje (fot.3).
Może teraz się komuś przypomni ten detalik?
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
Baza była po prawej przy północnym końcu UG,skręcało się w prawo jeszcze przed polem namiotowym,już nie istniejącym...
...przy współczesnym szlaku spacerowym. Zagadki rozwiązane. Dziękuję, gratuluję...
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Może teraz się komuś przypomni ten detalik?
Jak patrzę na grubość pokrywy śnieżnej to zgaduję, że to drugi dzień ekspedycji pod przewodem i z udziałem. Jeżeli tak to byłoby to gdzieś koło Strybu może... Tych łopatek i ich wytworów w tamtej okolicy dostatek.
Cytat:
Zamieszczone przez
bmiller
... Jeżeli tak to byłoby to gdzieś koło Strybu może... Tych łopatek i ich wytworów w tamtej okolicy dostatek.
Moje pierwsze skojarzenie też takie było ..Strop - Stryb i okolice.
Cytat:
Zamieszczone przez
bmiller
Jak patrzę na grubość pokrywy śnieżnej to zgaduję, że to drugi dzień ekspedycji pod przewodem i z udziałem. Jeżeli tak to byłoby to gdzieś koło Strybu może... Tych łopatek i ich wytworów w tamtej okolicy dostatek.
Ale z Ciebie Old Shatterbmillerhand :) Wytropiłeś czas i miejsce rewelacyjnie - brawo! Są to okolice Strybu - żelastwa i okopów faktycznie dostatek, ale taki detalik na drzewie wypatrzyłem tylko jeden, więc myślałem, że może ktoś też się o niego kiedyś wzrokiem potknął. Ja wtedy szedłem tym szlakiem dopiero po raz trzeci, ale po raz pierwszy w porze bezlistnej, więc się dużo więcej rzeczy ukazało niż za zieloności.
P.S.
A teraz właśnie nadszedł piękny czas na różne takie co wyłażą po zimie...podmurówki, piwniczki, groble, młynówki - miodzio!
2 załącznik(ów)
Czy to bunkier Lini Mołotowa...? :-D
Gdzie to jest?
1 załącznik(ów)
Podpowiedź: to jest obok tego