Odp: [Warszawa] Spotkania bieszczadzkie
| Ze strony Towarzystwa Karpackiego:
http://karpaccy.pl/wp-content/upload...l_legionow.jpg
Najbliższe Spotkanie Karpackie 21.03.2014 r. będzie miało charakter wyjątkowy, odbędzie się bowiem na nim oficjalna inauguracja obchodów jubileuszu 100-lecia walk Legionów Polskich w Karpatach Wschodnich. Oprócz informacji o programie obchodów i uroczystości w Nadwórnej i Rafajłowej, którą przedstawi przewodniczący Komitetu Obchodów Jan Skłodowski, w programie spotkania znajdą się także: przygotowana przez Andrzeja Wielochę prezentacja pt. Diariusz Kampanii Wschodniokarpackiej, oraz prelekcja Jana Skłodowskiego pt. Fenomen Legionów Polskich i zawarte w nim sensy. Serdecznie zapraszamy tradycyjnie już o godz. 18 do Muzeum Ziemi PAN w Warszawie przy al. Na Skarpie 27.
http://karpaccy.pl/
Witam!
Będę w piątek w Warszawie. Czeksam na propozycje jakieś. Czas mam od 19:00
Pozdrawiam
Bertrandzie, w piątek wybieram się do Warszawy na koncert Daniela Gałązki z Zespołem, który odbędzie się w knajpce "W oparach absurdu" przy Ząbkowskiej 6, około godziny 21:00. Jeśli nie dostaniesz lepszej propozycji to zapraszam :). Inni oczywiście też niech czują się zaproszeni :)
Niestety na koncert sie nie wybieram. Odzewu nie ma :-( Teraz łapcie mnie na telefon.
Pozdrawiam
I nikt łapać nie chciał a Wojtek cyferki w Bieszczadzier jest...
Pozdrawiam
Następny sezon spotkań karpackich się rozpoczyna!
Prelekcja Jerzego Montusiewicza "Jak zdobyłem Turystyczną Koronę Gór Rumuni"
Jak od niepamiętnych czasów bywało w trzeci piątek miesiąca 21.11.2014r
- Muzeum Ziemi PAN w Warszawie al. Na skarpie 27 godzina 18.00.
wstęp wolny
Lubię te spotkania, ale chyba nie będę mógł przybyć. Niestety muszę być w tym czasie w robocie.
A innym warszawskim forumowiczom pasuje? Może pifffko po prelekcji?
Ja się chętnie wybiorę :)
Witajcie ludu Stolicy i okolicy
Czy spotkania miłośników piwa i Bieszczad odbywają się jeszcze?
Pytam, bo wybieram się do Warszawy w czwartek (4.12) i nie wiem, czy wracać zaraz po załatwieniu spraw służbowych (co robię prawie zawsze), czy też będzie okazja spotkać sympatyczne towarzystwo.
Bob
Ja chętnie. Może tym razem się uda quorum zebrać :P Co do czasu i miejsca: może Babooshka na Oboźnej? Która godzina Ci pasuje?