Odp: Co sądzicie na temat wyciągu na Duże Jasło?
uważam,że to jedna wielka pomyłka, i tak brak jest odpowiedniej infrastruktury - typu miejsc, gdzie po "zimowym szaleństwie" przyjezdny mógłby spędzić czas..sam wyciąg turystów nie przyciągnie..
Mam nadzieję, że nic z tego wyciągu nie wyjdzie, i nie zeszpeci się okolic Jasła
Cytat:
Zamieszczone przez
Misieg
uważam,że to jedna wielka pomyłka, i tak brak jest odpowiedniej infrastruktury - typu miejsc, gdzie po "zimowym szaleństwie" przyjezdny mógłby spędzić czas..sam wyciąg turystów nie przyciągnie..
Mam nadzieję, że nic z tego wyciągu nie wyjdzie, i nie zeszpeci się okolic Jasła
Działki dookoła są już zaklepane od dawna. Piękna Ella przepchnie to bez problemu jeszcze UE się dorzuci.
Co do sensu budowy wyciągów w różnych miejscach Bieszczadów to sam nie wiem. Przykład Ustzryk Dolnych gdzie od lat właściciele są w "plecy" właśnie też ze względu na brak otoczenia. Cisna jest inna tam nawet po sezonie lokale są otwarte do późna w nocy,także oferta kulturalna jest ciekawa.
Moim zdaniem wogóle(nie wiem czy na Jasło) należy budować w Bieszczadach infrastrukturę turystyczną ,oczywiście wybierając miejsca ,które się do tego nadają. Dla ludzi ,którzy tu mieszkają nie jest alternatywą chodzenie w parcianych wdziankach jak chcą niektórzy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krzysztof Franczak
Cisna jest inna tam nawet po sezonie lokale są otwarte do późna w nocy,także oferta kulturalna jest ciekawa.
Moim zdaniem wogóle(nie wiem czy na Jasło) należy budować w Bieszczadach infrastrukturę turystyczną ,oczywiście wybierając miejsca ,które się do tego nadają. .
Same bary i miejsca noclegowe to nie wszystko..gdy na narty przyjeżdża rodzina to raczej nie będzie całymi dniami kursować pomiędzy wyciągiem a Siekierezadą.. na mój gust ktoś się na tym przejedzie, a i przyroda ucierpi:sad:
Cytat:
Zamieszczone przez
Misieg
Same bary i miejsca noclegowe to nie wszystko..gdy na narty przyjeżdża rodzina to raczej nie będzie całymi dniami kursować pomiędzy wyciągiem a Siekierezadą.. na mój gust ktoś się na tym przejedzie, a i przyroda ucierpi:sad:
Oczywiście ,że nie wszystko.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krzysztof Franczak
Oczywiście ,że nie wszystko.
Więc co jeszcze Cisna oferuje w sezonie zimowym??
Cytat:
Zamieszczone przez
Misieg
Więc co jeszcze Cisna oferuje w sezonie zimowym??
Niewiele właśnie ze względu na brak infrastruktury. Trudno oferować cokolwiek jeśli brak odbiorców w skali powodującej opłacalnośc danej usługi. Wyciąg ale nie tylko on może to zmienić .Pozostaje kwestia lokalizacji. Moim zdaniem ten wyciąg powstanie bo w Bieszczadach nie ma organizacji mogących wywołać burzę medialną i zablokowac inwestycję a działki w tamtym rejonie już dawno wykupione . Pojedyncze osoby mogą co najwyżej zostac uznane za oszołomów,pieniaczy itp.
Cytat:
Zamieszczone przez
ortodoks
W sumie nic nowego. Wiadomo o tym wszystkim od dawna .Z tego co pamiętam red. Zielonacki proponował w swoim zwidzie Wołosate jako stację narciarską.