Odp: Renowacja cmentarzy (wspólna akcja)
Malo
Nie będę kontynuował tej wymiany pogladów. Jeśli chcesz wiedzieć co było nie tak i kto przedstwia takie opinie to zapraszam do fundacji to porozmawiamy. Proszę cię też o zaprzestanie insynuacji typu "jak nie wiadomo o co chodzi, to ......" są obraźliwe i krzywdzące.
Nie miałem na myśli abyś zatrudniał cały sztab ludzi tylko postarał się zadbać o minimum bezpieczeństwa. Dobrze wiem że aby spełnić wszytkie wymogi musiłbyśieć budżet liczony co najmniej w dziesiątkach tysiecy. Tak chętnie się włączę w akcję i pomogę jak będę umiał i jak mi czas pozwoli.
Damian
Ok.
Mam też nadzieję, że rozumiesz iż wyłącznie na wymianę opinii nie jeździ się 900km. Gdy będę na miejscu to oddaję się już całkowicie kirkutowi. Ale jeśli Twoje zaproszenie do Fundacji wiąże się z czymś konstruktywnym dla projektu kirkutu (poza jedynie wymianą opinii), to będę sie skłaniał do skorzystania z zaproszenia z chęcią. Mam nadzieję że rychło się obaczymy...
Malo jesteś wielki. Idę do Canossy.
Malo zdobył dofinansowanie.
Uff... udało się ponownie zyskać trochę grosza od Fundacji Ochrony Dziedzictwa Żydowskiego. Przynajmniej będziemy mieli na miskę zupy no i wkładkę do zupy :-)
Czyli teraz potrzeba rąk do pracy.
Ale tak poważnie to przy oszczędnym planowaniu (bo ja zawsze piszę wnioski na poziomie minimum, bez zapasu) będą zapewnione podstwowe potrzeby. Jednak nic bez stresu... trochę się boję o to, jak ostatecznie przetrwały środki z zeszłorocznej akcji (zwł. wszelkie impregnaty itp). To będzie niewiadoma do ostatniego momentu gdy zaczną być korzystane przy zabezpieczaniu macew. Żeby tu tylko wszystko poszło dobrze :-|
To niesamowite, do grona wspierających akcję pielęgnacyjno-renowacyjną na kirkucie w Baligrodzie dołączyło Towarzystwo Karpackie :-o :-) :wink:
(tym bardziej niesamowite, że nawet ja nie zdążyłem do nich jeszcze zapukać, wielkie dzięki Andrzejowi W. prezesowi Tow.Kar.)
Witam,
zwiedzałem ten rejon dwukrotnie, pamiętam kirkut jako b. zaniedbany. Mam nadzieję, że tegoroczna akcja się powiodła! Czy są już jakieś zdjęcia pokazujące nowy wygląd cmentarza?
Pozdrawiam
Dżamba
1 załącznik(ów)
Chciałam umieścić zdjęcie jak to teraz wygląda ale chyba coś mi nie wyszło z pomniejszeniem.
heheh, no to mamy znaczek pocztowy :)
Na zdjęciu niewiele widać:( widzę, że z zeszłego roku jest opis przebiegu akcji... Jak było tym razem? Wielu chętnych sie zgłosiło?
Pozdrawiam
Dżamba