sir Bazyl >>> to przeciez nie są przyczółki przy drodze z Mucznego do tarnawy prawda ?
Mam gdzies ich foto, ale nie mogę go znaleźć.
Wersja do druku
sir Bazyl >>> to przeciez nie są przyczółki przy drodze z Mucznego do tarnawy prawda ?
Mam gdzies ich foto, ale nie mogę go znaleźć.
co mam ulatwiac?:)))))
Cześć - no może jakieś inne, szersze ujęcie okolicy co być może pozwoli komuś zlokalizować ten krzyż.
A co do mojej zagadki to chyba wyjaśniając troszkę zaciemniłem więc podpowiadam: nie jest to przyczółek kolejki. W tych okolicach kolejki nie było choć istniały powojenne plany jej budowy.
Pozdrawiam - Bazyl
czy to jest dolina Osławy?
Hej!
Niestety, nie jest to ani dolina Osławy ani Zawój. Podążajcie dalej w kierunku, w którym zmierza ludzik Barnaby.
Pozdrówka - Bazyl
Czy jak weźmiesz pod uwagę podział geogaficzny Kondrackiego to są Bieszczady?
Barbaba już jej odpowiedział.Idzie w Bieszczady, na nizinach się rozpędza. Wydaje mi się, że trochę mu się kierunki pomyliły. Czy to jest filar nieistniejącego mostu w dolinie Sanu?
Hej!
Barnaba w którymś wątku pisał, iż ludzik idzie na wschód, wiec chodziło mi właśnie o ten kierunek. Jak najbardziej jest to w Bieszczadach. Widoczną rzeką na zdjęciu nie jest San ale jeden z jego dopływów.
Pozdrówka - Bazyl
Od początku coś mi mówi, że to Dwernik. Ale nie wiem dlaczego mi się to zdjęcie z Dwernikiem kojarzy
A gdzie to...??
Naja naja,bardzo fajne pseudo.Ale czy ktos wie co to jes naprawdę naja naja?Dodam tylko,że z Bieszczadami to cos związane nie jest,no moze tylko pseudonimem pani przewodnik ale to akurat raczej dobrze:-).
Naja,naja?-wąż.Z Bieszczadami raczej eskulapy są związane.Znamy miejsce ,gdzie można zobaczyć jak na dachu wygrzewają skórę,naturalnie tylko wtedy gdy świeci słoneczko.
Dokładnie kobra indyjska,i chyba dobrze,ze akurat tego węża w Bieszczadach nie ma.Pozdrawiam.
Proszę bardzo. Szerszy plan mojego krzyża. Coś mi się wydaje, że wybiórczo przegladacie forum...
Jezorko bobrowe niedaleko huczwic??
Bisonku, jezeli odpowiadasz na moja zagadkę, to pudło
Pozdrawiam
i stanęło zgadywanie..... a ja nic nie powiem....
To może ja popróbuję zagadki Bertranda, choć zastrzegam iż w ogóle mi się to miejsce nie kojarzy, ale czytając relację i patrząc na mapy obstawiam:
albo jest to
1) przy rozwidleniu potoków w "kotle" u stóp Krąglicy, Jawornego i Iwanicy
albo
2) Kołonice, przy dolnym rozwidleniu stokówek.
I od razu zapodaję swoją zagadkę: co to i gdzie to?
sir Bazyl!
Odpowiedź 2 poprawna. Gratulacje.
Dawny słup trójgraniczny w masywie Strybu...;))
Dięki , wzajemne pozdro :))
Nowa zagadka. Bardzo prosta, na rozruszanie watku.
Jeszcze rozwiazanie zagadki http://forum.bieszczady.info.pl/show...&postcount=249
Owa tabliczka znajduje sie przy szlaku czerwonym z Berehów Górnych na Carycę.
na tom miestie stoiała berehowskaja cierkow Sw. Arh. Mihaiła - no tak, krzyż w bukowcu, podobny do miejsca w berehach, gdzie jest taki napis
nie mogę cyrylicy znaleźć)
Kolejna zagadka - jest to fragment krzyża z ...
...z Duszatyna.
To zmierzcie się z tym. Łatwo chyba nie będzie, oprócz tego gdzie to jest pytanie główne: co to jest?
Żeby zawęzić, z góry mówię że rejon B. Wysokich odpada.
-> Piotr
Nikt nie wie,więc trzeba będzie zgadywać.Gdzieś nad wodą,widzę wodowskaz,coś jakby budka do obsługi jakichś urządzeń wodnych,stawidła,śluzy?
A może posterunek wodny?Daj jakieś wskazówki,pogłówkujemy :-)
No nie da się ukryć że ma to ścisły związek z wodą i obsługą "jakichś urządzeń wodnych". Nad wodą jednak się to nie znajduje, do jednego potoku będzie ze 100 do drugiego 200m. Nie jest to na odludziu, wręcz przeciwnie. Dodam że urządzenia wodne, które były z tym związane obecnie nie funkcjonują, ale gdy funkcjonowały robiły fajny klimat - mi się podobało.
W pobliżu nie ma żadnego zbiornika wodnego.
To pierwsze.
Zdjęcie, które mam w profilu (nie mylić z avatarem) jest zrobione kilkadziesiąt metrów od tego miejsca, no może ciut więcej, ale niewiele. Po tak małym zdjęciu, miejsca nie da się zidentyfikować, bo nieczytelne są tabliczki. Ma ono jednak sporo wspólnego z przedmiotem zagadki.