-
Odp: Nowy użytkownik - powitanie
Popełniłam fo pas, nie przedstawiłam się. Wydawało mi się, że jeśli napiszę /Zbyszkowa/ to będziecie wiedzieli. Błąd. Mogą o tym wiedzieć tylko wspaniali uczestnicy z ostatniego spotkania u Mavo ale niekoniecznie wszyscy pozostali miłośnicy tej strony i gór ulubionych. Wiola, tak mam na imię, mieszkam w małym miasteczku na wschodzie Polski. Poznaję Bieszczady od dwudziestu lat i wciąż niewiele o nich wiem. Podziwiam ich piękno, utożsamiam sie z trawą i górą ale nadal czuję niepokój kiedy wchodzę na szlak. Pozdrawiam wszystkich jesiennie z kasztankiem w kieszeni i orzeszkiem bukowym.
-
Witaj Wiolu, a już myślałam, że nie zarejestrujesz się u nas... ;)
Pozdrowionka z kolorowego Toporzyska. Liście spadają, a grzybki same się pchają do koszyczka. :D
-
Dzień dobry lub dobry wieczór - zależy o której ktoś zechce to przeczytać. :-) Zaglądam tu do Was już od jakiegoś czasu, ale pomyślałam, że takie podglądanie z ukrycia jest szalenie niekulturalne. Wychodzę więc zza winkla i spieszę donieść, że Maryśka mam na imię i tak jak Wy jestem całkowicie zakażona wirusem bieszczadzkim.
-
Cześć Maryśka ! Dobrze, że jesteś z Warszawy bo znasz może Darka z Czerniakowa, powiedz mu, że o Powstaniu już tak nie myślę jak kiedyś i niech przyjedzie bo czekam 25 lat. To dzęki.
-
Przykro mi, nie znam Darka. Niemniej jeśli poznam - powiem co i jak. :)
-
-
A mnie ktoś jeszcze pamięta? Dla tych co pierwszy raz widzą to powiem, że jak pewien kot z centralnej Polski pochodzę i mieszkam w Łodzi. Nie było mnie na Forum od 5 lat, ale chyba czas wrócić. A dla wszystkich którzy jeszcze mnie pamiętają chcę powiedzieć, że się stęskniłam :)
-
-
Ja pamiętam ! Ale to pewnie dlatego, że się co chwila widujemy a to w Bieszczadach, a to w Łodzi :)
-
Witam serdecznie wszystkich miłośników Bieszczad!
Nie da się ukryć, że jestem tu nowy. Imię moje to Andrzej, liczę sobie 21 wiosen, pochodzę z Kielc, niewielkie, szare miasto między Warszawą a Krakowem. W Bieszczadach zakochałem się mając jakieś 10 lat, gdy wraz z rodzinką wyjechałem na tydz. do Wołosatego. W międzyczasie byłem jeszcze na wycieczce szkolnej w Polańczyku i niestety co roku zbieram się coby wziąć się porządnie za zwiedzanie Bieszczad, ale nigdy nie mogę tam dotrzeć :( Mam nadzieję, że dzięki temu Forum, które już dzięki wstępnemu przejrzeniu zachęca coraz bardziej, jednak zbiorę się w sobie i w najbliższym czasie zacznę wykorzystywać każdą wolną chwilę coby ruszyć się i w końcu tam dotrzeć;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
RudyHipis
(...)jednak zbiorę się w sobie i w najbliższym czasie zacznę wykorzystywać każdą wolną chwilę coby ruszyć się i w końcu tam dotrzeć;)
Cześć ! a jak tam chcesz dotrzeć ? pieszo ? rowerem ? stopem ? pociągiem ? .....
-
Kielce kłaniają się Kielcom. nie takie znowu szare to nasze CK.
-
Witam wszystkich miłośników Bieszczad! Miło mi dołączyć do tego zacnego grona.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Cześć ! a jak tam chcesz dotrzeć ? pieszo ? rowerem ? stopem ? pociągiem ? .....
Właśnie się zastanawiam. Może stopem, może PKSem. Jak na razie w głowie urodził mi się plan zwiedzenia starych, opuszczonych wsi i jestem na etapie zbierania materiałów i informacji (jak dotąd udało mi się zdobyć mapy przedwojenne Bieszczad). Mam nadzieję, że na forum znajdę wiele przydatnych wiadomości, które ułatwią mi zaplanowanie cudownej wyprawy.
A witam serdecznie Kielczanina ;)
-
Witam wszystkich Bardzo serdecznie :)
Gośka z południa Polski a dokładniej z okolic Bielska Białej :)
-
-
Witamy równie serdecznie Gośkę:razz:
-
Witam Rudego i Hipisa serdecznie :-)
-
DżemDobry...
cholera... łażę po forum od tygodnia z okładem i... zastanawiam się do teraz jak się tu przywitać...
Ech, życie...
Cóż mogę o sobie? Że lat mam 34, że mieszkam w Łodzi... Te 34 lata t taka mała ściema, bo koniec świata zapowiada moje 35 urodziny. Toż są 21-12... Czymże ja sobie na taki prezent zasłużyłem - nie wiem... :)
W Łodzi mieszkam od +/- 13 lat, kiedy to nieopatrznie zacząłem tu studia... Ot, potem Córka, ślub i takie tam... potem kolejna dwójka i rozwód.
My rządzim światem, nami Kobiety ;) Teraźniejsza Kobieta jest za to Cudem :) Ale o tym na innym forum :D
Co do Bieszczadów... zakochany jestem w nich od lat... jakichś 20tu. Teraz z racji finansowego dołka rzadziej w nich bywam, ale to sytuacja przejściowa. Wszak pochodzę z Sandomierza, a stamtąd w Bieszczady miałem połowę drogi :)
Chciałbym.... przeprowadzić się w Bieszczady. Myśl ta coraz mocniej, coraz częściej świta gdzieś pod kopułą... Spakować to, co najpotrzebniejsze, kupić UAZa i jak w dowcipie o studentce z Bieszczad - pier...ąć to wszystko i wyjechać w Bieszczady...
(Byle tylko zasięg radiowej Trójki był) ;)
Bieszczady zlazłem niejednokrotnie, ale ich nigdy dość. Dopiero kilka dni temu jednak trafiłem na to forum... Strasznie cieszę się, uśmiecham - że jestem w Bieszczadach :)
Pozdrawiam,
Mr. Q. (ubłocony)
-
Witam Ubłoconego z nadzieją, że może kiedyś spotkamy się na szlaku bieszczadzkim
Pozdrawiam
-
A powitać! Trójka odbiera. W maju udało mi się nawet na takim radyjku z telefonu posłuchać koncertu Martyny Jakubowicz.
-
A dziękuję, Piskalu Szanowny za info. Wiem, że działa, bo zawsze towarzyszy mi w jeździe do - i z Bieszczadu :) Nie sprawdzałem chyba tylko w Nasicznem :) Ale skoro wszędzie, to wszędzie. :)
-
Witam Wszystkich!
...forum śledzę od jakiegoś czasu,czytając sporo sie dowiedziałem...ciekawe relacje,te fotograficzne też...góry to magia,a moze tylko takie odnoszę wrażenie...
pozdrawiam
Endo
ps.pochodzę z małej wioski z okolic Makowa Maz...obecnie duże miasto,ale pewnie skończę swój epizod w stronach rodzinnych...
-
Witaj, Endo :)
mnie Forum witało raptem kilka dni temu, ale... ciepło tu i miło. Zapraszamy :)
-
-
Witam,
jestem tutaj od kilku dni ale jeszcze nie miałam okazji sie przywitać. Na forum zdarzało mi się zaglądać, ba, nawet byłam zalogowana kiedyś kiedyś, ale jak to bywa z haslami, loginami... czasami trzeba założyć nowe jak się zapomni <bezradny>.
Bieszczady odkrywam od kilku lat, za każdym razem coś nowego tam znajdę, albo stare na nowo... wierzę, że dzięki forum odkryję kolejny nowy ich wymiar.
No więc: witam! :)
-
Witaj na forumie. Ta zbieranina prze-najróżniejszych barwnych postaci nie jedno Ci wzbogaci.
-
Goł! Czuj się tutaj tak jak kiedyś się czułaś!
Ubłocony! Nie wycieraj nóg, jak tu wchodzisz! Nigdy!
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
Goł! Czuj się tutaj tak jak kiedyś się czułaś!
Ubłocony! Nie wycieraj nóg, jak tu wchodzisz! Nigdy!
Pozdrawiam
Bertrand236, nie zdarza mi się butów wycierać... :)
najwyżej zdejmuję - ale tylko tam, gdzie muszę :)
Goł - Witaj! :)
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
goł
odkryję kolejny nowy ich wymiar.
:)
hallo,
(z góry przepraszam za manipulacje słowną )
...wymiar... pierogów ,
ja też mam nadzieje ....z każdym nowym forumowiczem (forumowicz-ką )
witaj.
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Pierogowy
hallo,
(z góry przepraszam za manipulacje słowną )
...wymiar... pierogów ,
ja też mam nadzieje ....z każdym nowym forumowiczem (forumowicz-ką )
witaj.
tak, wymiar kulinarny bieszczadów to jeszcze szerokie pole do odkrycia dla mnie. Za czasów studenckich.. i chudszych... konserwa turystyczna z chlebem i keczupem (wariant rozszerzony) a w sezonie co natura da, w zupełności wystarczały... ale tak, turystyka kulinarna po bieszczadach może być na pewno ciekawym doświadczeniem :)
Załącznik 30872
-
...hmmm...takich pomidorków koktajlowych to za naszych czasów nawet na pańskich stołach nie było...a co mówić na bieszczadzkim szlaku.
Wzruszyć się to ja mogę na widok cebuli;)
Pozdrawiam
-
kanapeczka z pomidorkiem i cebulą na szlaku jak znalazł :) w dodatku samo zdrowie
Tylko trzeba uważać z kim się całować :D ;) :wink:
-
Powitać! :)
Jestem fanatykiem spędzania czasu w Bieszczadach od.. Nie pamiętam nawet od kiedy :D Chyba zaczęło się na koloniach, a teraz we własnym zakresie każdego lata tam jestem :)
Mam nadzięję, że znajdę tutaj doświadczoną pomoc i mnóstwo wskazówek.
Pozdrawiam :)
-
A, witojcie Norku :)
Tu wszyscy chętnie pomogą... Wszak - w Bieszczadach jesteś!
-
Witam wszystkich forumowiczów. Przepraszam że dopiero terazwitam się z Wami.. Wątek ten zauważyłem już wcześniej ,ale… jakoś tak wyszło. Wybaczcie,ale od sierpnia 2011r. kiedy przyjechałem w Bieszczady nie miałem dnia żebym onich nie myślał. Tak mnie oczarowały że zakochałem się i o wszystkim innymzapominam. Nawet moja Bożenka ( kiedyzamyślony nie słyszę co do mnie mówi) wie że jestem właśnie myślami i sercem wBieszczadzie.
Jeszcze raz serdecznie WITAM i POZDRAWIAM.
Wojtek z…
-
Witamy Wojtku...do zobaczenia na szlaku
-
Przepraszam , że dopiero dziesiąty post staje się moim powitalnym. Jestem zakochanym w Bieszczadach powsinogą od dzieciństwa. Moje pierwsze wędrówki po tej czarodziejskiej krainie związane są z gwiazdzistymi zlotami ku czci " temu co się k....om nie kłaniał". :)))) Było to chyba sto , albo sto dziesięć lat temu. Pamiętam Bieszczady dzikie. Jeszcze stały gdzieniegdzie kominy spalonych chat. I jabłka były słodkie w opuszczonych sadach. Bałem się tych klimatów, ale tak bardzo mnie pociągały. To nie były wyprawy z siekierą, ale jeszcze prawdziwie dzikie.
Kolejnym etapem miłości do Bieszczadów było poślubienie córki leśniczego z ........ , w każdym razie z Bieszczad. Można bardziej się poświęcić ???????????? Chyba już nie :)))
Po wielu latach nieobecności i zrzucenia 50 kg dostałem totalnego ADHD i tylko psychotropy trzymają mnie na miejscu. Ale przyjdzie wiosna, przestanę je zażywać i się ...............zacznie. Trzymajcie się mocno i patrzcie za jakimś zsiwiałym oszołomem na trasie . Jest duże prawdopodobieństwo, że to będę ja. Jestem takim siwym bieszczadzkim aniołkiem lub dziadkiem , ale aktywnym , ciepłym nie do końca oszalałym. Do zobaczenia na trasie Kochani. Pozdrawiam Veg1.
-
No to cześć ! Siwy bieszczadzki dziadku ! Do zobaczenia na trasie (albo na postoju)