Odp: Co sądzicie na temat wyciągu na Duże Jasło?
Cytat:
Zamieszczone przez
Krzysztof Franczak
W sumie nic nowego. Wiadomo o tym wszystkim od dawna .Z tego co pamiętam red. Zielonacki proponował w swoim zwidzie Wołosate jako stację narciarską.
Mi się zdawało,że te wyciągi miały być na rawki. ale mogę się oczywiście mylić..
Cytat:
Zamieszczone przez
ortodoks
Acha okres przedwyborczy zaczyna się więc wypłynęła kwestia wyciągu. Dobra kiełbaska wyborcza. Tym razem wyboru do Europarlamentu. Czas stworzyć listę, a potem znaleźć chętnych do oddania głosu na PO.
Pół miliona złotych na wykup 40 ha lasów. Dobre, bardzo dobre. Kto wyrazi zgodę na wylesienie? LP wyrażą zgodę na zamianę terenu? Następna kwestia. NATURA 2000, a ekspertyza jasno mówi, że jest to teren cenny przyrodniczo.
Jednym słowem bicie wyborczej piany.
Cytat:
Zamieszczone przez
Misieg
Mi się zdawało,że te wyciągi miały być na rawki. ale mogę się oczywiście mylić..
Połonina Wetlińska tam są najlepsze warunki śniegowe.
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Acha okres przedwyborczy zaczyna się więc wypłynęła kwestia wyciągu. Dobra kiełbaska wyborcza. Tym razem wyboru do Europarlamentu. Czas stworzyć listę, a potem znaleźć chętnych do oddania głosu na PO.
Pół miliona złotych na wykup 40 ha lasów. Dobre, bardzo dobre. Kto wyrazi zgodę na wylesienie? LP wyrażą zgodę na zamianę terenu? Następna kwestia. NATURA 2000, a ekspertyza jasno mówi, że jest to teren cenny przyrodniczo.
Jednym słowem bicie wyborczej piany.
To też, tylko jaki potencjał wyborczy ma Cisna . Jak na wybory samorządowe to falstart . Moim zdaniem od strony medialnej to strzał w ...hmm kolano niech będzie.
A swoją droga to niektórzy samorządowcy pier...lą jak potłuczeni, ale kto ich słucha z uwagą?
dla mnie bomba - brakowalo mi satrowiska dla paralotniarzy na polnocne wiatry
...skoro wydali już 400 tys. i sejmik popiera inwestycję, działki wokół przez "wszystkich świętych" wykupione to i przykręcą śrubę lasom i te oddadzą teren. A TO POLSKA WŁAŚNIE... .
Bez rozsądnych sprzeciwów doczekamy się niestety "Jasielskiego Skiparku"
Ja nie rozumiem argumentacji, że oni wywalili na to 400tys zł...co to za argument?? mam nadzieje że minister środowiska nie wyda zgody na ten wyciąg...a jeśli wyda to ostatnie chwile na ponowne odwiedzenie Jasła i okolic, bo na taki stan jaki jest obecnie, będziemy mogli czekać do kolejnych wysiedleń.:/
Cytat:
Zamieszczone przez
Misieg
Ja nie rozumiem argumentacji, że oni wywalili na to 400tys zł...co to za argument?? mam nadzieje że minister środowiska nie wyda zgody na ten wyciąg...a jeśli wyda to ostatnie chwile na ponowne odwiedzenie Jasła i okolic, bo na taki stan jaki jest obecnie, będziemy mogli czekać do kolejnych wysiedleń.:/
Sugerujesz, że ICH wysiedlą?:razz:
Cytat:
Zamieszczone przez
wtak
...skoro wydali już 400 tys. i sejmik popiera inwestycję, działki wokół przez "wszystkich świętych" wykupione
Jeszcze możecie cośik zakupić:razz:Kta ma kasiore to wio.Poczytajcie sobie opis.Wyciag już przyciąga...Tylko gdzie te krupówki zrobią? W Wetlinie czy w Cisnej?
http://www.allegro.pl/item468704534_..._poloniny.html
Cytat:
Zamieszczone przez
robines
Wyciag już przyciąga...Tylko gdzie te krupówki zrobią? W Wetlinie czy w Cisnej?
1. Kogo przyciąga? Turystów zimą?:razz:
2. Tego nie wie nikt. Jak na razie centrum przyszłych krupówek czyli teren pomiędzy Siekierą,nowaknajpą, a kapliczką pamięci wygląda jak wygląda. Zmieniono firmę zajmującą się parkingiem ale nadal widocznie istnieje obawa, że turyści będą smieci wyrzucać więc profilaktycznie nie postawiono koszy. A i promocja gminy jest fantastyczna. Gdybyście chcieli w informacji turystycznej zaopatrzyc się w foldery gminy Cisna to weźcie ze sobą złotóweczkę. Foldery kosztują 1 zł/sztuka.:razz:
PS.
Przeczytałam twój podpis bez problemu. Nie zauważyłabym róznicy, gdyby nie sugerowała tego treść.