Odp: Renowacja cmentarzy (wspólna akcja)
No cóż, ze "starej wiary" ubyło Natashy i mnie. Nie wiem jak Muflon i Ala, choć sądząc z aktywności choćby na gg to wątpię aby byli na akcji. Leszczu możliwe że zasilał działania pomocą popołudniami, a z nowych ...no nie wiem nie wiem czy przybyło.
Ostatecznie, kto był, ten wie najlepiej. Wątek ożył 2 dni temu, i od tego czasu pojawiło sie tylko zdjęcie zrobione "po". Znaczy się że jak Malo nam nie powie, to się nie dowiemy
Niestety nie umiem wlepiać zdjęć.
1 załącznik(ów)
si, choć na moje oko, to widok podobny co stan z zeszłego roku. Postaram się tam zajść niebawem, obadam ile biomasy ubyło :)
Trzeba poprosić Malo o lepsze zdjęcia. Nie wiem niestety jak to na dzień dzisiejszy wygląda.
3 załącznik(ów)
Barni,widać oko masz niewprawne :)Ale aktywiści kirkutowi (dalej nie wiemy którzy..) na pewno Ci wybaczą to fo pa-fota jest dość niewyraźna-przyznaję.
Niestety-w tym roku nie udało mi się zasilić szeregów ekipy renowacyjnej..Nie udało mi się też ruszyć z drugim etapem grzebania w archiwach i korzeniach żydowskich Baligrodzian..ech..życie nie pieści..
Na kirkut natomiast wstąpiłam chwilę temu, chylę czoła przed wszystkimi,którzy w tym roku pracowali na kirkucie- efekty widać.Cieszę się,że to,co tak bliskie mojemu sercu nie nieszczeje.Że ktoś coś robi.Że komuś zależy.Dziękuję.
Kilka fot z 2tyg wstecz dołączam. Ave,konklave! :)
Cytat:
Zamieszczone przez
natasha
Barni,widać oko masz niewprawne :)
Nie igraj! hihi co widział to widział... Niebawem zapewne też zajrzę odświeżę wspomnienia....
3 załącznik(ów)
trzy godzinki temu pstryknąłem kilka fotek na kirkucie. Dziś wieczorkiem albo jutro rano postaram sie je wrzucić. trzy foty na smaka:
Cytat:
Zamieszczone przez
natasha
Na kirkut natomiast wstąpiłam chwilę temu, chylę czoła przed wszystkimi,którzy w tym roku pracowali na kirkucie- efekty widać.
Cieszyć może to co piszesz.
Ja w tym roku, można zaryzykować stwierdzenie, że wziąłem udział w akcji. Czasu poświęciłem bardzo mało (bo więcej nie mogłem) i dorzuciłem trochę grosza. Ale to co zobaczyłem nie napawało optymizmem (zresztą nie tylko mnie...). Jak widać później poszło lepiej. :wink:
No :) Pięknie. Czy ktoś pomagał krócej czy dłużej, czy był tylko dobrymi myślami przy pracujących - to i tak daje b. dużo. Ale pracy jest jeszcze trochę. Fajnie by było jakby ktoś jeszcze dbał o kirkut - choćby podkosić chwasty od czasu do czasu. Ale niestety narazie można tylko pomarzyć...