Odp: Zgłaszanie propozycji lokalizacji VIII KIMB
Nocleg poza Krywem...tzn gdzie? I o której trza by się z imprezy zwinąć, by kolacją wilków się nie stać, czy też po nocy się nie pałętać?
Fajne to Krywe, mnie osobiście podoba się ten pomysł, ale z punktu widzenia jakiejś większej zbieraniny...nadal mam wątpliwości.
Wygoda, bliskość Connexu, czy tam innego PKS-u, buda z wyszynkiem - to chyba zwycięży.
Pozdrawiam:)
Tamta grupa
Naszą grupę
Może pocałować
W ...
...kuper.
A tak poważnie, widzę,że Krywe wzbudza skrajne emocje. Co do mnie, uważam, że miejsce jest urocze, ale czy na KIMB? Tu mam wątpliwości. To już rzeczywiście lepiej Sękowiec, coś pomiędzy Krywe a ZpC. Trochę dziczy, trochę cywilizacji. I domki i pole namiotowe. Jest barek, ale nikt złego słowa nie powie na własne zaopatrzenie. Jest miejsce na ognisko i Connex czy inny PKS. I dla miłośników gadów wąż Eskulapa.
Będę głosować za, ale i tak przyjadę w miejsce, które wyłoni głosowanie.Choćby na Krywe.
Cytat:
Zamieszczone przez
Recon1
Jest jeszcze obok ORW Bystre, chyba zadzwonię do nich i pogadam. Kwestia tylko czy jest tutaj na Forum jakieś zapotrzebowanie na tego typu ośrodek na KIMB ?
http://www.orwbystre.com/index.php5?...zorganizowane/
Tam też jest wydzielone miejsce na powietrzu na ognisko, na biesiady itp.
Oki, wysłalem "oficjalne" pismo w tej sprawie do ORW Bystre. Zadałem kilka pytań i teraz oczekuje odpowiedzi. Treść tych odpowiedzi zadecyduje czy zgłoszę oficjalnie ten Ośrodek na VIII KIMB wraz ze wszystkimi stosownymi opisami i wymogami jakie dał Prezes oraz jakie warunki dało ORW Bystre.
Cytat:
Zamieszczone przez
Recon1
Jest jeszcze obok ORW Bystre (...) Kwestia tylko czy jest tutaj na Forum jakieś zapotrzebowanie na tego typu ośrodek na KIMB ?
Swojego czasu w watku V KIMB termin i miejsce napisalem
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
a dwa dni później po konsultacjach na gg z innymi forumowiczami
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Widzę, że z Bystrem trafiłem kulą w płot. Propozycję wycofuję.
Jak widzisz, już wtedy wołałem na puszczy.
Według mnie Bystre to równie dobra lokalizacja jak Ustrzyki. Akurat wczoraj na ten temat rozmawialiśmy na skypie w gronie forumowiczow.
No cóż... słowo się rzekło, kobyła u płotu.
Zgłaszam oficjalnie ORW Bystre. Mam stosowne i na piśmie rezerwacje (poniżej informacja bezpośrednia) i ceny do negocjacji (to moje stwierdzenie bo uważam, że można to negocjować). "Potwierdzam wstępną rezerwację grupy w termnie 15-17.05.2009. Uprzejmie informuję iż dysponujemy trzema salami konferencyjnymi, które można zobaczyć na Naszej stronie www.orwbystre.com W załączniku przesyłam Panu ofertę dla grup zorganiowanych (jedna w wydaniu bardziej opisowym). W razie pytań serdecznie zapraszamy. Pozdrawiam Dorota Maksymczak"
Podaję pełną ofertę i od razu zaznaczam, że można tylko z sali skorzystać a reszta do wyboru. Dodam, że noclegów w pobliżu jest co najmniej kilka a i ewentualnych tras do wędrówek też sporo, wystarczy zajrzeć tam gdzie ja chodziłem, by nie wspomnieć o innych Forumowiczach.
Sala nr. 3 na 30 osób (są też sale na 60 i 100 osób) http://www.orwbystre.com/index.php5?...zorganizowane/
- rzutnik multimedialny wraz z dużym ekranem,
- rzutnik do folii,
- nagłośnienie (stacjonarne i przenośne),
- flipcharty,
- dostęp do internetu.
Przy każdej z sali jest dodatkowe mniejsze pomieszczenie, które może spełniać funkcję zaplecza, koffii-baru bądź inne w zależności od potrzeb.
Poniżej przesłana pełna oferta ORW Bystre (myślę, że są punkty do negocjacji):
Zakwaterowanie w pokojach , 2, 3, 4 osobowych , z pełnym węzłem sanitarnym , telefonem i TV (są też 1-osobowe!)
Nocleg - 50.00zł/1os
Śniadanie - 17.00zł/1os
Obiad tradycyjny (obiadokolacja) -24.00zł./1os
Obiad z przystawką -28.00zł/1 os
Obiad z przystawką i deserem - 32.00zł/ 1os
Kolacja zwykła - 17.00zł./1os
Kolacja uroczysta ( w zależności od menu ) - 80-120zł./1os
Muzyka mechaniczna (od 20:00 do 24:00 – 150 zł. po g.24:00 dopłata 30zł/h)
KOLACJA BIESIADNA
Do wyboru:
Bogracz – 10,00zł /1os.
Karkówka - 10,00zł /1os
Filet drobiowy - 10,00zł./1os
Skrzydełka - 6,00zł / 1os
Żeberka glazurowane – 9,00zł /1os.
Befstrogonow - 10.00zł./1os
Kiełbasa - 5,00 zł /1os
Kaszana - 5,00zł/1os
Smalec ze skwarkami + ogórek małosolny – 3,00zł/1os
Bigos – 7,00zł /1os
Grochówka – 6,00zł /1os
Udko - 6,00zł /1os
Szaszłyk – 6,00zł/1os.
Sałatka grecka i meksykańska - 5.00zl/1os
Herbata z cytryną – 2,50zł /1os
Kawa rozpuszczalna - 3.50zł1os
Prosiak ( do 50kg ) - 1000zł.
ALKOHOLE:
Piwo żywiec (beczka - 50l ) - 500zł.
Piwo żywiec ( beczka - 30l ) - 300zł.
Wódki czyste 0,5l - 45,00zł – 60,00zł.
Sala konferencyjna - 25,00zł/1godz.
Barek kawowy - 9,00zł /1os.
Parafraza: słowo się rzekło więc oferta zgłoszona oficjalnie :)
Koszt osobodnia dla grup zorganizowanych w Bieszczadach w ośrodkach o podobnym standardzie to 70zł (nocleg, śniadanie i obiadokolacja).
Może trzeba by najpierw przegłosować, czy chcemy full-wypas-w-knajpie-wszystko-pod-nos-podane, czy też gdzie-bądź-jak-nie-przywieziesz-i-przyrządzisz-to-nie-zjesz;)
Ścierają się tu chyba bardziej kwestie zaplecza niż jako takiej lokalizacji.
No i pamiętajmy, że deklaracja przyjazdu oznaczać powinna stosowny przelew, by nie było problemów z zamówionym uprzednio wyszynkiem, czy choćby zarezerwowana wiatą.
Pozdrawiam:)
Na chwilę obecną mamy zatem 4 formalne zgłoszenia (w porządku alfabetycznym nazw miejscowości):
1. Bystre k. Baligrodu (zgłosił Recon1)
www.orwbystre.com
2. Krywe (zgłosił Długi)
www.krywe.webpark.pl
3. Sękowiec (zgłosił Piskal)
www.sekowiec.net
4. Ustrzyki Górne (zgłosił Pastor)
www.carynska.pl
I pomyśleć, że jeszcze niedawno zastanawiałem się gorączkowo nad "planem awaryjnym" (gdyby nie było żadnego zgłoszenia).
Myślę, że wszyscy zgadzamy się, aby w ogóle nie przyjmować zgłoszeń obiektów, co do których zachodzi obawa, że pozwolą nam w nich "obradować" tylko do godz. 22-giej.
Popieram.
Ośrodek za 90 zł wzwyż osobodoba i w pakiecie sala konferencyjna.
Dziękuję za uwagę.
Ależ Lucy, nie wołnujsia.
Jest to dopiero propozycja, chociaż - przyznaję - pod względem formalnym zgłoszona przez Recona wręcz modelowo.
Gdyby ktoś zgłosił w analogiczny sposób propozycję lokalizacji VIII KIMB na zamku w Lesku, też musiałbym ją przyjąć.