Odp: Nowe przejścia graniczne z Ukrainą w budowie
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Napisałam do tego znajomego ze SG już kilka dni temu i cisza...
Nie chciałam się wtrącać ale skoro nie odpowiada… – Schengen nie zabrania tworzenia przejść turystycznych na zewnętrznych granicach. Poszukajcie dobrze…wśród drzew…;)
Co do przejść granicznych – dla mnie są koniecznością do pokonania i już. A jeśli chodzi o folklor przejściowo – graniczny to kojarzy mi się to ze stadionem – można iść na stadion, żeby obejrzeć mecz a można iść, żeby przeżyć niesamowitą, klimatyczną i jedyną swoim rodzaju przygodę i zbratać się z pseudokibicami. Wyrywanie ławek, tłuczenie bejsbolem – ach co za przygoda, a jakie przyjaźnie można zawrzeć. Podobnie na przejściu. Kwestia wyboru i definicji przygody. Dla mnie przygoda kończy się tam gdzie słyszę, że ZAWSZE MUSI być dziko, klimatycznie i niesamowicie a wszyscy napotkani ludzie muszą się uśmiechać ze szczęścia do dziury w drodze oraz do starego kibelka. Dla mnie wtedy zaczyna się nieprawda, kicz, tandeta i skansen (a w skansenie "śmierdzi trupem":mrgreen: jak słusznie zauważy WojtekR).
Zaczynam się bać o Ukraińców:wink: – jak tam ciągle dziewczęta i chłopięta z plecakami będą im wmawiać, że są „klimatyczni” to w końcu przestaną być zwyczajni i normalni a na widok kogoś obcego będą rzucać się do szafy po soroczkę i ciągnąć krowę z obory za ogon.
Acha – odnośnie turystycznych przejść w Bieszczadach to podzielam pogląd większości – jeśli tylko dla MNIE to tak, jeśli również dla innych to nie:mrgreen:
Krysia - a bo to jeden "przemytniczek" na tym świecie?;)
Cytat:
Zamieszczone przez
asia999
Krysia - a bo to jeden "przemytniczek" na tym świecie?;)
W Polsce to chyba już ostatni...;-(((((
Jak ktoś jeszcze słyszał i innym tak klimatycznym pociągu to proszę niech się podzieli informacją
PS- na Ukrainie wcale nie jest dziko(ulubione słowo coponiektórych, ale cóż ono oznacza tego nikt z używających nie potrafi wyjaśnić). Jest jak najbardziej normalnie!Dużo bardziej normalnie niż w Eurokołchozie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
W Polsce to chyba już ostatni...;-(((((.
:wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
PS- na Ukrainie wcale nie jest dziko(ulubione słowo coponiektórych, ale cóż ono oznacza tego nikt z używających nie potrafi wyjaśnić). Jest jak najbardziej normalnie!Dużo bardziej normalnie niż w Eurokołchozie.
ale jakże jest klimatycznie (to drugie ulubione słowo co poniektórych:wink:) - wszyscy chodzą szczęśliwi.:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
asia999
ale jakże jest klimatycznie (to drugie ulubione słowo co poniektórych:wink:) - wszyscy chodzą szczęśliwi.:mrgreen:
wszyscy?
a ktoś tak napisał???
Na pewno jest tam wiele więcej osób szczęśliwych i to jest fakt.
Żyją biednie, ale spokojnie. I chyba o to chodzi w życiu prawda?
No ale podaj definicję dzikiej może być i Ukrainy. Dzikie zwierzęta tam łażą po ulicach?no to u nas ich łazi więcej, nawet dziki w centrum Olsztyna.
Dzicy ludzie?no to ja tam się o własne bezpieczeństwo nie boję, a u nas boję się wyjść wieczorem do sklepu.
Co jeszcze może się kryć w definicji DZIKOŚCI?
Bo klimatyczność to ja Ci prosto wyjaśnię na zasadzie zapachu, to zapach pieczonego chleba, to zapach polnych kwiatów rozkołysanych ciszą, to...
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
W Polsce to chyba już ostatni...;-(((((
Jak ktoś jeszcze słyszał i innym tak klimatycznym pociągu to proszę niech się podzieli informacją
.
chyba juz ostatni... byl niegdys jeszcze taki przemysl- czerniowce-chyba jeszcze fajniejszy od chyrowskiego..ciagnal wagony plackarty, on to dopiero mial schowki ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
wszyscy?
a ktoś tak napisał???
Na pewno jest tam wiele więcej osób szczęśliwych i to jest fakt.
..
100% szczesliwych ludzi to tylko na tych folderkach co czasem rozdaja na ulicach ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
100% szczesliwych ludzi to tylko na tych folderkach co czasem rozdaja na ulicach ;)
a tak tak
się nazywają Strażnica czy jakoś tak;-))))
Krysiu - to co chciałam napisać napisałam. Dyskutować nie zamierzam bo i po co?:wink: każdy ma własną drogę i własna przygodę...i niech tak zostanie :-))))))))))))))))))))
No ale mnie interesuje definicja słowa DZIKOŚĆ i dlaczego ta Ukraina niby jest dzika?
Bo ja nie wiem po prostu, a chciałabym wiedzieć.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
No ale mnie interesuje definicja słowa DZIKOŚĆ i dlaczego ta Ukraina niby jest dzika?
Bo ja nie wiem po prostu, a chciałabym wiedzieć.
dla mnie dziki las to taki zarosniety chaszczem,a nie z wysypana zuzelkiem sciezka dydaktyczna,
dzikie gory to takie gdzie zamiast hoteli sa bacowki (albo nic), zamiast parkowych straznikow pasterze (albo nikt) a zamiast szlakow sciezki wydeptane przez krowy lub sarny,
dzika plaza to taka gdzie hula wiatr i mozna postawic namiot i zrobic ognisko, a nie kupic hotdoga i pojsc na disco,
dzikie miasteczko to takie gdzie trzeba sie naszukac zeby znalezc knajpe a nie stoja 3 galerie..
a dziki kraj to taki gdzie z latwoscia mozna znalezc takie lasy, gory, plaze i miasta... :)
acz moze faktycznie jest to niezbyt szczesliwie uzywane slowo bo powszechnie kojarzy sie z niedzwiedziem pozerajacym turystow, tubylcem z dzida albo miejscowoscia gdzie mozna zebrac w morde ;)