Odp: Co to rośnie w tych Bieszczadach ?
Skoro nie mech to może wątrobowiec, ale tam pamiętam parasolki były, a nie kulki, plus prymitywne widełki na dokładkę.
Jak nikt w międzyczasie nie zgadnie, a ja będę po robocie, to sięgnę do źródeł.
To drugie to może jakiś płozik
Wygląda na to, że Browar znów ma racje. A Ty Viwaldi, chyba obwieścisz to w 100 poście. Do usłyszenia!
A to pierwsze to chyba kosmatka,może owłosiona
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
To drugie to może jakiś płozik
Tu się zgadzam - brawo!!!
Cytat:
Zamieszczone przez maciej_ka
Pierwsze to coś z Juncaceae
Cytat:
Zamieszczone przez Browar
A to pierwsze to chyba kosmatka,może owłosiona
Po tych Waszych odpowiedziach mam mętlik :idea: ja skłaniam się do odpowiedzi Browara.
Poczekamy na speca, Marcin podejdź do tablicy;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Viwaldi68
Tu się zgadzam - brawo!!!
Po tych Waszych odpowiedziach mam mętlik :idea: ja skłaniam się do odpowiedzi Browara.
Poczekamy na speca, Marcin podejdź do tablicy;)
Nasze odpowiedzi nie pozostają w sprzeczności bo ja nie byłam pewna gatunku, ale podejrzewałam rodzinę Juncaceae czyli sitowate, gdzie m.in należy kosmatka. Jednak nie pasuje mi kosmatka owłosiona, nie wiem może gajowa lub żółtawa:?
Cytat:
Zamieszczone przez
maciej_ka
Nasze odpowiedzi nie pozostają w sprzeczności bo ja nie byłam pewna gatunku, ale podejrzewałam rodzinę Juncaceae czyli sitowate, gdzie m.in należy kosmatka. Jednak nie pasuje mi kosmatka owłosiona, nie wiem może gajowa lub żółtawa:?
Wczoraj padłam i proszę, ile zaległości! Wertuję kosmatki i też skłaniam się ku gajowej. Tym razem sprawdziłam dokładnie - występuje w Bieszczadach :-)
Na razie powiem tylko tyle, że to na pewno nie gajowa.
Już wcześniej odrzuciłam owłosioną, licznokwiatową, polną i olbrzymią, czy do tego miejsca, Marcinie, zgadzamy się?
Migawka dzięki za wsparcie, ale widzisz nie jest łatwo:wink: