Odp: Czarnohora pazdziernik 2007
ja spalam u paraski i bardzo milo wspominam ten pobyt, mozna u niej w duzym domu, ale tam jest tak normalnie... ale obok domu jest kilka takich malych domkow drewnianych a w srodku jest taki podest do spania i cudowny piec z fajerkami ktory zajmuje 1/3 pomieszczenia! mysmy byli tam w lipcu ale noca bylo ponizej zera a w srodku cieplutko i pachnialo drewnem! bylo tak super ze zamiast jednego noclegu spedzilismy tam 3 !!! woda w potoczku, kibelek z widokiem na smotrec.W 2004 roku brala okolo 2 dolary za nocleg
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...ee57841a1.html
czasem nocowac mozna tez w chatce u kuby miedzy dzembronia a bystrcem ale poza wakacjami to sie trzeba zorientowac czy kuba tam jest (na stronce sa jakies namiary), ja tam wprawdzie nie spalam ale zaliczylam mila impreze!!
http://www.chatkaukuby.republika.pl/
mozna tez nocowac nad dzembronia w namiocie, w drodze na smotrec jest taka fajna plaska polanka i tam jest woda
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
ja spalam u paraski i bardzo milo wspominam ten pobyt, mozna u niej w duzym domu, ale tam jest tak normalnie... ale obok domu jest kilka takich malych domkow drewnianych a w srodku jest taki podest do spania i cudowny piec z fajerkami ktory zajmuje 1/3 pomieszczenia! mysmy byli tam w lipcu ale noca bylo ponizej zera a w srodku cieplutko i pachnialo drewnem! bylo tak super ze zamiast jednego noclegu spedzilismy tam 3 !!! woda w potoczku, kibelek z widokiem na smotrec.W 2004 roku brala okolo 2 dolary za nocleg
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...ee57841a1.html
czasem nocowac mozna tez w chatce u kuby miedzy dzembronia a bystrcem ale poza wakacjami to sie trzeba zorientowac czy kuba tam jest (na stronce sa jakies namiary), ja tam wprawdzie nie spalam ale zaliczylam mila impreze!!
http://www.chatkaukuby.republika.pl/
mozna tez nocowac nad dzembronia w namiocie, w drodze na smotrec jest taka fajna plaska polanka i tam jest woda
Dzieki!a wiec godzina "W",sie zbliza, lata snucia planow,i snienia o wyjezdzie ,w magiczą kraine Vicenza,tęsknego spogladania z halicza na wschod,i pytania,Kiedy??do tego kilkadziesiąt postow na tym portalu:-D , niebawem sie zmaterializują.Nastawiamy sie na noclegi w namiotach,ale moze byc roznie,nie boimy sie mrozow,ale jesli bedzie lało przez trzy dni to leiej spac w jakiejs izbie przy ciepłym zapiecku,bo człowiek jest ,"hardcorowcem",dopoki ma sucho w butach:mrgreen: .Dzieki wszystkim serdeczne za "Dobre Rady,nierady i kibicowanie,pora wiec pakowac plecak,impregnowac buty,wymienic baterie w czołowce....mam nadzieje ze nie bedziemy,tam, pierwszymi ofiarami nadchodzacej zimy:mrgreen: ..
....
Ja miałem wielką ochote się z wami wybrać (chociaż nic niepisałem), ale niestety nieudało mnie się, może innym razem. Niemogłem skompletować odpowiedniego sprzętu na tą wyprawe, a mam na myśli w szczególności namiot. Na nowy niemogłem sobie pozwolić, a ten co jest na wyposarzeniu domu to równie dobrze mógłbym chyba rozwinąć folie pomiędzy drzewami i pod nią spać... :)
Mam nadzieje, że wam pogoda dopisze tak jakbyście tego chcieli i niebędzie żadnych innych przeszkód.
Mam tylko jeszcze jedno pytanie jeżeli jeszcze ktoś z tej wyprawy odwiedzi forum, a mianowicie interesuje mnie bardzo jaki macie plan względem dojazdu w Czarnohore, gdzie startujecie, środek lokomocji itd. jeżeli nie jest to jakaś tajemnica, poprostu chce mieć więcej informacji zwłaszcza na ten temat jak tam się dostać.
Z góry dzięki.
Cytat:
Zamieszczone przez
nexus
Ja miałem wielką ochote się z wami wybrać (chociaż nic niepisałem), ale niestety nieudało mnie się, może innym razem. Niemogłem skompletować odpowiedniego sprzętu na tą wyprawe, a mam na myśli w szczególności namiot. Na nowy niemogłem sobie pozwolić, a ten co jest na wyposarzeniu domu to równie dobrze mógłbym chyba rozwinąć folie pomiędzy drzewami i pod nią spać... :)
Mam nadzieje, że wam pogoda dopisze tak jakbyście tego chcieli i niebędzie żadnych innych przeszkód.
Mam tylko jeszcze jedno pytanie jeżeli jeszcze ktoś z tej wyprawy odwiedzi forum, a mianowicie interesuje mnie bardzo jaki macie plan względem dojazdu w Czarnohore, gdzie startujecie, środek lokomocji itd. jeżeli nie jest to jakaś tajemnica, poprostu chce mieć więcej informacji zwłaszcza na ten temat jak tam się dostać.
Z góry dzięki.
http://forum.bieszczady.info.pl/priv...wpm&pmid=13791
Niestety narazie niemoge tego linka otworzyć z powodu : " invalid prywatna wiadomość..."
Cytat:
Zamieszczone przez
nexus
Niestety narazie niemoge tego linka otworzyć z powodu : " invalid prywatna wiadomość..."
Wg mnie to nie jest na razie. Nie jestem pewien, ale chyba pioabram podał Ci linka do prywatnej wiadomości (chyba o to chodziło). Nie można na publicznym forum podać linka do skrzynki prywatnej - musi wtedy pojawić się "invalid..." bo oznaczałoby to że każdy mógłby sobie wejść na tę skrzynkę i robić tam co chce :) Tymczasem skrzynka prywatna przypisana jest do konkretnego użytkownika i tylko on ma do niej dostęp.
Cytat:
Zamieszczone przez
nexus
Tak to był link do prywatnej wiadomosci,od zbyszkekj,był tam kilka razy i napisał jak dojechac,wiec bedziemy podrozowac według tych instrukcji,a jak wyjdzie to po powrocie napisze
Witajcie ja już wróciłem z Ukrainy mała relacja http://www.bieszczady.net.pl/rep_znakowanie.php pogoda i widoczność była super zrobiłem około 700 zdjęć, najlepsze będę powoli zamieszczał w galeriach serwisu bieszczady.net.pl
życzę wam udanej wyprawy i uważajcie po ostatnich ulewach w Gorganach wiele jest pozrywanych mostów i niektóre rzeki trzeba forsować w bród.
z gory przepraszam!!!! nie moge wyslac priva :( irek, podalbys swojego maila- chcialam zapytac pare rzeczy o autko ktorym jezdziliscie po ukrainie