Brawo. Ale tak myślałem, ze albo Ty albo Tomaszek.... No i oczywiście Krzysiek, ale Jego wyłączyłem z tej zagadki, bo to Jego okno w końcu jest.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Brawo. Ale tak myślałem, ze albo Ty albo Tomaszek.... No i oczywiście Krzysiek, ale Jego wyłączyłem z tej zagadki, bo to Jego okno w końcu jest.
Pozdrawiam
a nie jest to czasem u Helmuta?
Stary już jestem, to fakt. Ale pamiętam, gdzie zrobiłem tę fotę....
Pozdrawiam
Niektórzy uważają, że można mnie spotkać wszędzie w Bieszczadzie. {pozdrowienia dla don Enrico}
Gdzie zatem można zobaczyć zegar odliczający czas dla miasta Czechowice-Dziedzice? :grin:
A myślałem, że to łatwa zagadka jest... Stańmy ino ciut, ciut dalej. A teraz kto wie?
Szersze ujęcie wszystko by wyjaśniło, chyba prawie każdemu z Was :-). Ponieważ nie podaję rozwiązań swoich zagadek, poczekam jeszcze trochę i zapodam następną.
Pozdrawiam
Zegar wisi w "kultowym miejscu" ale nie o taką odpowiedź mi chodziło... Nawet Renatka nie może się nadziwić, że nikt nie odgadł
Teraz zastanówmy się nad oknem. Gdzie ono jest? Choć nie jestem pewien, czy go już na forumie nie było :roll:
Pozdrawiam
Załącznik 30475Czy to jest ta cerkiew, do której dzięki uprzejmości budowlańców mogliśmy wejść w sierpniu tego roku?
Nie zdradzam nazwy miejscowości.Proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie.
Tak i teraz już chyba wszystko jasne jest :-)
Pozdrawiam
zobaczymy czy pojaśniało
A tak na marginesie , to miałem zadać wczoraj swoją zagadkę , z takim zdjęciem
Załącznik 30476
Nic nie pojaśniało, bo moje okno niby podobne, a jednak inne. To i miejsce pewnie nie to...?
Załącznik 30478
Maciejko!
Miejsce to, ino okno inne....
maciejko czy to czasem nie jest Twoje okno? Bertrand a Ty jak myślisz , to te same okna?
Załącznik 30479
okno bertrandowe jest oknem nad ołtarzem , a Twoje i moje z ostatniego postu jest z boku w te świątyni
To są inne okna z innym obramowaniem ale miejsce jest to samo. Twoje okno z zewnątrz ma niebieskie obramowanie. Prawda?
Pozdrawiam
bertrand , wszystkie okna z zewnątrz mają niebieskie obramowania
Załącznik 30480
tylko kobiety znają kolory - lila-wrzos .........tego słowa mi brakowało
Tak Twoje okno nie jest "lila-wrzos".
Ale to ,że Twoje okno , maciejki i moje są z tej samej cerkwi to się zgadza?
Kiedy robiłeś tę fotkę?
pozdrawiam
Trzeciego października 2012 przez szczelinę miedzy deskami ogrodzenia.
Pozdrawiam
Załącznik 30491 Rzecz może nie w kolorze;-) Bo i ten można zamienić, ale obramowanie okien z przodu, boków baligrodzkiej cerkwi niedawno ozdobione było gzymsikami - rowkami, wałeczkami dokoła.
Zagadkowa sprawa!
Bertrandzie nie bądź dłużej taki tajemniczy i zdradź gdzie ukrywa się Twoje okienko;-)
Dyskusja, jak byśmy okna szklili. O.K. Okno w ołtarzu, z zewnątrz w cerkwi w Baligrodzie! Jasne?Może warto wrócic do zegara? :-)
Pozdrawiam
Zegar trudność sprawia. To odpowiedzcie gdzie jest ta twarz. To wiem... Nie wiem czyja ona jest. Dobra odpowiedź na drugie pytanie warta jest browara (przez małe b).
Pozdrawiam
Ciężko Wam idzie.
Może ta zagadka będzie łatwiejsza?
Gdzie są te krzyże?
Pozdrawiam
Coś mi szepce, żeby poprosić zielonych o zamknięcie tego wątku. :-( One ( te zagadki) naprawdę nie są trudne! Chyba.
Pozdrawiam
Taaa, nie są trudne...... dla Ciebie, co jesteś bieszczadnikiem wytrawnym i wogóle..... A co mam powiedzieć ja, który jestem bieszczadnikiem honoris causa, bieszczadnikiem mianowanym???. A co ma powiedzieć pewna bieszczadnik (z tego forum), co napisała wprawdzie prawie 400 postów ale w Bieszczadach nigdy nie była?
Jak widzisz bertrandzie236, punkt widzenia zalezy od punktu na którym dupe posadzisz! (stare, piekne czasy, kiedy o dupie na tym forum pisało się przez de + 3 kropki),
.................................................. ........... Pozdrawiam + Pastor ręką własną
Dziękuję za wsparcie Pastorze.;)
No to wyszedłem z galerii, cerkiew i różnych knajp i poszedłem gdzie mnie oczy poniosą. A właśnie, gdzie mnie poniosły?
Pozdrawiam
Na Dydiową chyba...
Bingo!
Pozdrawiam
Było łatwe, to teraz .... też łatwe.
Gdzie sa krzaczory w których stoi ten fotel? :-D
Pozdrawiam
A obok fotela taki sobie stół stoi...
Meble też Was nie interesują... To może materiał z czego są zrobione Was zainteresuje? Wystarczy oprzeć się o drzewo, a w drzewie pojawi się jego duszek. Tylko gdzie ono rośnie?
Pozdrawiam
Też cisza?
Pozdrawiam
Co jest? Zamyśleni chodzicie, czy co? Może taki duży gabaryt dał się zauważyć?
Jakaś stanica,tylko która? Nie Nasiczne,nie Wola Michowa,nie Wołosate,może Tarnawa,albo Procisne? No bo Bukowiec też chyba nie...